Hipsztert mindenkiből: új borosta 2 milláért

Szerző: beautyFY

A hajbeültetés az egy dolog. A gyors hajritkulást a fiatal férfiak igazi traumaként élik meg, nem is érdemes azzal vitatkozni, hogy ciki-e, férfiatlanul hiú dolog-e a hajbeültetésen agyalni. Női olvasóinknak üzennénk is: kopaszodni férfiként sem sokkal kellemesebb ám, mint nőként, tenni ellene pedig nem lehet sokkal többet, mint a keblek megnagyobbításáért. Természetes úton legalábbis nem. A módszerek a technikai innovációnak köszönhetően itt is fejlődnek, így ma már elég precíz eljárásokkal lehet, szinte nyom nélkül áthelyezni a hajat oda, ahová kell, onnan, ahol meg kevésbé.

Az viszont egy kicsit erős, hogy – legalábbis a New York Times cikke szerint – a szőrbeültetés egy másik formája is egyre népszerűbb tőlünk nyugatra. Egy amerikai pácienssel közölt interjújukból ugyanis kiderül, arrafelé 7000 dollárért (jelenlegi árfolyamon körülbelül 1,9 millió forintért) bárkinek csinálnak olyan férfias szakállt, amilyet csak szeretne. Korra, nemre és zenei ízlésre való tekintet nélkül. A helyzet súlyosságát szemlélteti, hogy míg egy szintén megkérdezett plasztikai sebész a saját praxisában tavaly még évi 4-5 ilyen beavatkozást végzett el, addig idén már heti 3 a jellemző.

beard_transplant

Férfiasító kúra: előtte-utána

Technikailag egyébként úgy zajlik a dolog mint a haj esetében: a fej hátsó részéről, egyenként szednek ki hajhagymákat, amiket ezúttal nem a fejbőr elülső (vagy egyéb kopasz) felületére helyeznek át, hanem az arcon oda, ahol szükséges. Azok számára pedig, akik a férfiasságukat a fenti megoldással sem látják biztosítottnak, van egy további jó hírünk a végére: már lehetőség van a maszkulinság austin powers-i szintjét is megpaskolniuk, amennyiben igénybe veszik az egyre növekvő népszerűségű mellkasszőr-átültetést.

Mike Myers, sajnos borosta nélkül

Mike Myers, sajnos borosta nélkül

 

Itt van még jó kis kontent