kHÉTségbevonhatatlan divattippek férfiaknak

Szerző: Narin

Két férfi ül a bárpultnál. Az egyik bénán néz ki, a másik menő. Te melyik akarsz lenni? Ha utóbbi, akkor szorgosan olvasd végig az alábbi hét pontot, és fogadj meg minden tanácsot! Suit up, gents!


1. PASSZENTOSSÁG

Passzentosság

Öltözködj úgy, mintha a ruhát rád öntötték volna! Különösen akkor, ha sok időt töltesz az edzőteremben. Ha már energiát fektetsz abba, hogy jól nézzen ki a tested, tégy róla, hogy ezt mások is észrevegyék! De mielőtt előkerülnének a sztreccs ruhák, fontos tisztázni, hogy nem a kis generális elszorítása a cél. Az öltözék egyszerre legyen testhezálló – de nem feszülő! – és kényelmes.

 

2. EGYSZERŰSÉG

Egyszerűség

Fölösleges a színkavalkád, és az ékszeres dobozt sem kell magadra borítanod. Három a magyar igazság, annál több sem színből, sem ékszerből nem kell. Egy menő nyaklánc, egy dizájnos óra még oké, de ahogy mindig, most sem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. És ne feledd, az összképre mindig ügyelj! Bohóczubbonyhoz soha ne húzz Armani nadrágot!

Leia

Tény: Han Solo sem erőltetett magára csicsás göncöket, megmaradt a pofás, de szerény alapoknál. Övé lett Leia? Övé. BUMM!


3. NE PLÁZÁZZ EGYEDÜL!

Ne plázázz egyedül!

Az eladók nagyon jó arcok, szerintük minden jól áll rajtad, főleg azok a darabok, amiknek az árcímkéjén kicsit nagyobb összeg áll. Shoppingoláshoz mindig vidd magaddal egy barátodat, aki a képedbe mer röhögni, ha egy göncben bénán festesz! Figyelem, az őszinteség nem csak az öltözködésednek, de a hajviseletednek, szakállviseletednek és egész stílusodnak jót tesz – az egóról nem is beszélve.


4. GONDOLKODJ ELŐRE!

Gondolkodj előre!

Először: jobb egy ruhával többet, mint kevesebbet felölteni. Már csak azért is, mert az alul lapuló póló, ing, netalán galléros póló lehetőséget ad arra, hogy a fölötte lévő ruhanemű ledobásával egészen új külsőt nyerj. Egy komplex ruhaszett így akár két alkalomra is megfelelő lehet.

Másodszor: ne hagyd, hogy a trendek befolyásolják a vásárlási szokásaidat. Ha vakon követed a divatot, végül a szekrényed előtt találod magad, ami tele van zöld mankinivel. Időtálló holmikat vásárolj, hogy ne kelljen kétévente lecserélned a teljes ruhatáradat! A két kulcsszavad mától: ÖRÖKZÖLD MINŐSÉG.


5. AZ APRÓ RÉSZLETEK

Fura, de általában ez marad a végére, mégis ez lehet az első, amit kiszúrnak rajtad: hogyan kötöd a nyakkendőd, hogy áll a gallérod, milyen kiegészítőket hordasz, hordasz-e egyáltalán kiegészítőket. A cél továbbra is a kreativitás. Légy bátor, de ne botor!


6. CIPŐK

Cipők

Gondolkodj! Mi az, amiből biztos sok van egy nőnek? Igen, a sztereotípiák szerint a cipőkből. És ha azoknak a csúnya, rossz sztereotípiáknak hinni lehet, akkor tutira nem a körmödre, hanem a cipődre fognak nézni a csajok. A legjobb, amit tehetsz, hogy: A – beszerzel minimum egy pár frankó cipőt (egyesek a fekete és barna bőrcipőkre esküsznek); B – tisztán tartod (legalábbis azt, amelyikben éppen a randidra tipegsz).


7. DOLGOZZ A SAJÁT IMIDZSEDEN!

Fontos, hogy a megjelenésed elárulja, ki vagy. Mindenkinek tudnia kell már első ránézésre, hogy te vagy az emberük, legyen szó akár csajozásról, akár munkáról. Ne legyél a trendek, a márkák rabja! Ne vásárolj ész nélkül! Ne hódolj, URALKODJ! A többi meg már jön magától.

 

Itt van még jó kis kontent