Movember 15 példában

Szerző: Narin

Borotválkozz meg és vegyél fel szoknyát! Jól állna neked a női jelmez.

Simon Cowell

 

Kőkeményen benne járunk a novemberben és Movemberben egyaránt. Ha utóbbiról még nem hallottál, az se gáz – ez egy olyan műsorszám, amibe menet közben is bekapcsolódhatsz. Az urak hó elején fájdalmas búcsút vesznek arcszőrzetüktől, majd egy teljes hónapra az Azkabanba zárják borotváikat.

Reszkess

 

Az alapötlet az USA-ban született, majd Ausztráliában hozzácsaptak egy ötletes nevet a mozgalomhoz (ahol a bajusz neve „Mo’s”, innen az elnevezés is), így lett a Movember. Mindez azonban nem pusztán a divatról, hóbortokról szól. Az igazi ok a megemlékezés arról, hogy bár az igazi férfi a mindennapok kemény, kitartó hőse, mégis leverheti a lábáról egy-egy komolyabb betegség. Mondjuk a prosztatarák.

Russel Crow

A movember tehát a férfiak egészségápolásának, a prosztatarák elleni küzdelmének arcszőrbe csomagolt emlékhónapja. Bővebb információ a mozgalom (magyar) FB-oldalán. Állj be te is a sorba, zúzzuk le a rákot!

300

Most pedig 15 képnyi inspiráló lazítást írunk elő. Lássuk, kik voltak a történelemben a legkomolyabb, arcszőrös illetők, akikkel nem (lett volna) érdemes összeakasztani a bajuszt!

 

Ambrose Burnside generális

Ambrose Burnside

Hogy mivel foglalatoskodott, amíg élt? Nos, volt politikus, feltaláló, generális, ja és tök mellesleg utána nevezték el a barkót/pofaszakállat (sideburns). A Fekete Viperában György Herceg (Hugh Laurie) mondja egy helyütt az éppen bajuszt növesztő főhősnek (Rowan Atkinson), hogy úgy néz ki azzal az arcszőrzettel, mint egy bokor mögül kifürkésző detektív. A fentit vajon hogyan jellemezné?

 

Tom Selleck

tom-selleck

Ő Magnum. Pont. A Bajuszember. Egy időre, 1997-től megvált az orra alatt növesztett kefétől, de szerencsére észhez tért. Bár a Jóbarátokban Mónikát nem zavarta a bajusztalanság, mindenki mást igen.

Selleck_Monica

 

Charles Darwin

charles_darwin_l

Paradigmaváltást előidéző gondolatait ma is tanítják, nem kell tehát sokat magyarázni ezt sem. Ha tudta volna, azzal a bozóttal mekkora sztár lenne manapság a VII. kerületi éjszakában, nyilván a fotón sem lenne ilyen szomorkás.

 

Madách Imre

madach_imre

Láttatok már harcsát drámát írni? Ha figyeltél a magyar órákon, akkor igen. Ennek az embernek olyan bajsza volt, hogy megírhatta volna azzal Az ember tragédiáját.

 

Mikszáth Kálmán

mikszáth

Ha már magyar irodalomnál tartunk, szeretnék bemutatni a hölgyeknek egy igazi urat. Ez az ember nem tudta eltartani a kedves feleségét – azt mondta, az asszony jobbat érdemel nála. Aztán amikor végre feltornázta magát anyagilag, újra felkereste szerelmét, mondván, most már méltó egy ilyen csodás nőhöz. A külön töltött éveket karcoltatták a jegygyűrűbe is. Ez azért eléggé bajusz!

 

Abraham Lincoln

abraham_lincoln

Ha mindenképpen ronda vagy, legalább legyél férfias. Ki ismerné fel ma Abraham Lincolnt, az USA történetének egyik leghíresebb elnökét fotóról, ha nem növesztett volna az állára egy ilyen karakteres … azt.

 

Sam Elliot

212064sam-elliott-posters

Oké, őt nem vagyok hajlandó bemutatni, ezt a fejet látni kell, ezt a hangot hallani kell! Dőlj hátra, és élvezd ennek a jelenetnek minden pillanatát! Mert hát… „néha akad egy ember… néha akad egy ember… elvesztettem a fonalat, a pokolba is, már épp eleget mondtam, azt hiszem…”

 

Chuck Norris

chucknorris

Tény: ez az ember szakállal született. Mikor az orvosok megpróbálták megborotválni, lerúgta őket. Pörgőrúgás.

 

Kimbo Slice

kimbo

Kimbo Slice már akkor internetes videosztár volt, amikor Youtube-nak még se híre, se hamva nem volt. Illegális, hátsóudvarokban rendezett, kesztyű nélküli bunyókon nyomott le mindenkit, már akkor is szakállban. Ő a Dexter rajzfilmsorozat Szakál Gyepálja!

 

ZZ Top

zztop

Ha a kép nem győzne meg már önmagában mindenkit, akkor egy slusszpoén, hogy a banda dobosának Frank Beard (=szakáll) a neve. Ám épp neki nincsen! Höhö.

 

Télapó

santa_claus_2

Minden Mikulás-jelmez külön tartozéka a fehér szakáll. Télapó tehát a leghíresebb szezonális szakálletalonunk. Menőségében persze a közel végtelen számú kiosztható meglepetése és körülbelül 600 mérföld/szekundumos szánja is közrejátszik.

 

Farkas Bertalan

farkasbertalan_kep

Azért 1980-ban még nem úgy volt ám, hogy fizetett az ember egy valag pénzt és már mehetett is az űrbe. Pedig az űrhajós akkor sem volt kevésbé szexi, pláne olyan bajusszal, amit nők milliói figyelnek vágyakozva, Szolovjevszktől Hajdúböszörményig, Tyumencsevától Kiskunlacházáig.

 

Salvador Dali

dali

A híres-neves festőművész, aki annyira csípte a homárt, hogy a végén a bajszát is efféle rákstílusban növesztette. Amúgy esetében teljesen kapóra jöhetett a dolog, egy ilyen arcszőrzettel már akár festeni is lehetett.

 

Ráadás

ben_affleck

Ez az ürge szakáll nélkül csak egy nyálas hollywoodi közhely volt. Aztán eldobta a borotvát. Eredmény? Oscar bácsi megjött. Véletlen? Aligha.

 

Az eredeti képgyűjtés az artofmanlinessról van.

Itt van még jó kis kontent