Átadták a British Fashion Awards díjait

Szerző: beautyFY

Beégett-e Orlando Bloom? Menő-e J.W. Anderson a két díjával?

Néha azért próbálunk úgy tenni, mintha kicsit értenénk is a divathoz, nem csak érdekelne minket, ezért aztán előfordul, hogy szót ejtünk olyan apróságokról, mint a British Fashion Awards. Ez a divatvilág egyik legnagyobb eseménye, ahol 1989 óta a szakma nagyjai jelen vannak, örülnek, sírnak, isznak, és a kulisszák mögött csinálnak még egy csomó mást is, amiről nem áll módunkban beszámolni. Meg annyira nem is érdekel. (Talán egy kicsit azért de.) A díjazottak listájának egy része nem különösebben meglepő, lévén, hogy párat előre kihirdettek.

A londoni Coliseumban megrendezett esemény (amely mögé idén a Swarovski állt be) celebritások egész sorát vonultatta fel, természetesen. Salma Hayeknél, Lady Gagánál, a Beckham-házaspárnál és Naomi Campbellnél azért érdekesebbek voltak a jelöltek, pláne a díjazottak. A győztesekről több mint 800 szakmabéli szavazata döntött, az alábbiképpen:

Legjobb férfidivat-tervező: J.W. Anderson

Legjobb nőidivat-tervező: J.W. Anderson

Egyébként azt meg tudja mondani valaki, hogy Orlando Bloom valami furcsa poént sütött csak el, vagy tényleg szétégette magát a díjátadáskor azzal, hogy elfelejtette a díjazott nevét? Pláne úgy, hogy Anderson aztán a díj átvételekor elmondja, hogy korábban bele volt zúgva Bloomba. Hömmm. Tessék a videó:

Legjobb kiegészítő-tervező: Charlotte Olympia

Vörös szőnyeg-díj: Tom Ford

Itt meg két dolog miatt álljunk meg. Egyrészt ezt a díjat ismereteink szerint brit tervezőknek szokták adni a kimagasló médiafigyelmet generáló munkájáért, nem világos, hogy végül miért egy texasi születésű amerikai kapta. Másrészt Lady Gaga vette át helyette a díjat, különösebb indok nélkül. Kicsit ciki volt a pillanat:

Legjobb modell: Jourdan Dunn

A legjobb modell, Jourdan Dunn. Fotó: Vogue

A legjobb modell, Jourdan Dunn. Fotó: Vogue

Kimagasló eredmények, a divatvilágért tett munkásságáért: Karl Lagerfeld

Legjobb nemzetközi tervező: Alessandro Michele (Gucci)

Legjobb kreatív kampány: Burberry

Feltörekvő nőidivat-tervező: Thomas Tait

Feltörekvő férfidivat-tervező: Grace Wales Bonner

Feltörekvő kiegészítő tervező: Jordan Askill

További díjazottak a hivatalos honlapon.

A videós összefoglaló pedig itt:

 

 

 

Itt van még jó kis kontent