Nincs lehetetlen! – a Dayna Christison-sztori

Szerző: Narin

Dayna Christison egy olyan nő, akiről kötelező példát venni. Története megindító és inspiráló, tanulságos és példamutató.

A most 25 éves hölgynek úgynevezett Hodkin-limfómája van, ami lényegében a nyirokrendszer daganatos megbetegedése, nem is olyan ritka (egyes becslések szerint a limfómás betegek körülbelül felét ezzel a diagnosztizálják). 20 hónapig eredménytelenül kezelték kemoterápiával és erős gyógyszerekkel, de a betegség nem mutatta a megadás jeleit. Ezután kipróbáltak egy új, még klinikai tesztelés alatt álló gyógyszert, amire a szervezete jól reagált, de addigra már nagyon rossz fizikai állapotban volt. „Eltűntek az izmaim, alig tudtam felmenni a lépcsőn a lakásba, a háztömb körül is nehezen tudtam egy kört megtenni.” – mondta el. Pszichésen a legnehezebb számára, fiatal nőként mégis a hajának elvesztése volt.

„Amikor először levágtam, az nagyon kemény volt. Nem nagyon mertem menni sehova, szorongó lettem. Úgy éreztem, hogy nincs mi mögé elbújnom. Ha hosszú a hajad, egy kicsit mindig be tudsz húzódni mögé, a szemed elé tudod csapni, hogy ne érezd magad annyira kitéve a tekinteteknek. Ha nincs hajad, akkor ott állsz nyitva, tehetetlenül.”

A fordulat

A barátainak és szellemi erejének köszönhetően azonban olyat tett, amit a legtöbben, ebben a helyzetben aligha mertek volna akár csak megkísérelni. A korábban a modellkedésről álmodozó (és kimondottan a divattal kapcsolatban tanulmányokat végző) lány úgy döntött, egyik barátja unszolására mégis, az állapota ellenére elkészíti saját portfólióját. Az események pedig szerencsés fordulatot vettek: Dayna Christison szépségét és egyedi kisugárzását a megfelelő szakmabeliek is felismerték, így nemsokára megadatott neki a lehetőség, hogy kipróbálja magát a modellkedésben, mi több, kifutóra állhatott a new yorki divathéten.

Dayna Christison

 

Természetesen Dayna számára szellemileg is megterhelő volt a kamerák elé állni, de részben éppen a mások iránt érzett segítő szándék, a hozzá hasonló súlyos betegségben küzdőknek adott inspiráció volt az, ami erőt adott neki ahhoz, hogy így is képes legyen megmutatni magát. Így beszélt erről a People-nak adott interjújában: „Korábban nem volt nagy tapasztalatom a kamera előtt, de a gondolat, hogy másokért kell erősnek lennem – ez segített végigcsinálnom.” És persze nem is minden fájdalom múlt el nyomtalanul: „A hajam sokszor hiányzik, az illata és a nőiesség érzése, amit adott. De amikor az emberek megdicsérnek, és elmondják, mennyire szépnek tartanak az új külsőmmel, az rengeteget segít. Ha valamit megtanultam ebből a történetből, az az, hogy amikor mások cikinek tartanak, az tényleg nem számít. Én ez vagyok, ha nem tetszik, akkor sem tudok mit csinálni vele.” Majd így folytatja:

„Húzhattam volna parókat, de annyira műnek tűnt, hogy azt mondtam magamnak: bassza meg, nem fogom megtenni csak azért, hogy mások kényelmesebben érezzék magukat a társaságomban!” 

És hogy mi a happy end a sztoriban? Hát ez: azóta már köszöni, sokkal jobban érzi magát, hiszen a már-már reményvesztett fizikai és lelki állapotot leküzdve, túl van 6 kifutós fellépésen, szerepelt magazinokban és több márka hirdetéseiben is. Gratula, respekt és további sok sikert! A képeit itt találjátok:

Dayna-can-currently-spotted-Urban-Outfitters-site-modeling

A képre nézve talán már értitek, hogyan sikerült bejutnia a divatvilágba.

 

She-also-walked-during-Fashion-Week

Azon a bizonyos divathéten.

 

Dayna-says-her-cancer-treatments-dont-interfere-her-job

Lazulós selfie két fotózás között.

 

You-go-girl

Étlapelemzés: On.

 

 

A hírt és a képeket köszi a popsugarnak! Csak így tovább, Dayna!

Itt van még jó kis kontent