6 modell-trükk a csuda arcbőrhöz

Szerző: beautyFY

Ha még nem volt szerencséd közelről és személyesen találkozni modellel, akkor egy kiborító tényt szeretnénk megosztani veled: szinte mindegyiküknek, tényleg hibátlan bőre van. Ez nem csak „fotosop”. Ám arra a kérdésre, hogy mi is a tökéletes arcbőr titka, a válaszuk mégis triviális: rózsavíz, Bioderma és kókuszolaj. Talán akkor a kérdéssel van a baj. A lényeg nem is az, hogy mit használnak, hanem, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy megőrizzék a ragyogó arcbőrt. Ki adhatna erre autentikusabb választ egy szakértőnél? Pekár Ildikó (vagy ahogy Manhattanben mondják, Ildi Pekar), aki többek között Lindsay Ellingson, Miranda Kerr, illetve Irina Sayk külső megjelenéséért is felel, a következőket tanácsolja:

 

  1. Arctisztítás reggelente, tonikkal

Ha azt tapasztalod, hogy túlzottan olajos vagy pattanásos a bőröd, a probléma nagy eséllyel a túl gyakori arcmosásban rejlik, ami igenis fokozott faggyútermeléshez vezethet. Pekar szerint kizárólag lefekvés előtt érdemes tisztítanod az arcbőrödet! A reggeli arcmosás helyett használj inkább tonikot, amely tisztítja és egyben üdévé teszi az arcbőrt. „A toniknak köszönhetően a bőröd pH-ja semlegessé válik, sem olajos, sem túl száraz nem lesz.” – fogalmaz.

Hogyan lehet egyetlen giffel fizikai fájdalmat okozni? Így.

Hogyan lehet egyetlen giffel fizikai fájdalmat okozni? Így.

 

  1. A cukorfogyasztás mérséklése és állandó testsúly

Ez nemcsak az egészségre, de a bőrre is kedvező hatást gyakorol. „ A cukor igazoltan pattanásos bőrt eredményez és gyorsítja az öregedést, a ráncok kialakulását”. A glikolízis következtében a cukor a véráramba kerülve pusztítja a kollagénsejteket, ezáltal a bőr feszességére kedvezőtlen hatást gyakorol. Célszerű tehát kerülni az édességet, annak érdekében, hogy megakadályozzuk bőrünk öregedését. A másik nagy mumus a jojó effektus hatására megnyúlt bőr, ami nemcsak a testünkön okoz kellemetlenségeket, hanem az arcbőrünkön is nyomot hagy.

 

  1. Rendszeres arckezelés

Amikor Pekar először utazott az Egyesült Államokba, meglepődve tapasztalta, hogy a rendszeres arckezelés nincs a nők többségének „teendők” listáján. Véleménye szerint itt is nagy hangsúlyt kell fektetnünk a megelőzésre.

Spa Resort

 

 

  1. Napfény

Istenkáromlásnak tűnhet, de Pekar szerint a fényvédelem nem mindig szükséges. „ A legtöbben nem tudják, hogy a fényvédő krémek mennyire eltömítik a pórusokat. Ha otthon vagy az irodában töltöd az idődet, vagy csak rövid ideig tartózkodsz a levegőn, inkább ne használd!” A fényvédő elhagyásával egyrészt megúszod a pattanások kialakulását, másrészt bőröd hozzájut a szükséges D-vitaminhoz. (A D-vitamin hiánya köztudottan több súlyos megbetegedést is előidézhet, szélsőséges esetekben akár daganatos elváltozásokat, asztmát is)

A napfénnyel (pláne a napvédőkkel) csak óvatosan!

A napfénnyel (pláne a napvédőkkel) csak óvatosan!

 

  1. Hidratálás

Nem lehet eleget hangsúlyozni. A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztás és hidratáló krém rendszeres használata kulcsfontosságú a tiszta és ragyogó arcbőr megőrzése érdekében.

 

  1. Testmozgás

Még egy ok, hogy beiratkozz zumbára! Edzés közben ugyanis a vér és a benne lévő tápanyagok a bőrfelszínre áramlanak, stimulálják azt. Jó, ha tudod, hogy a testmozgás nemcsak egészségmegőrző, de bőrfiatalító hatású is.

 

A cikk eredetijét köszönjük a Popsugarnak!

Itt van még jó kis kontent