Megy a balhé a Zoolander transznemű karakterén

Szerző: beautyFY

Nekünk ugyan tetszett a Zoolander 2 trailere, de nem volt ezzel mindenki így. Ha emlékeztek, Benedict Cumberbatch is feltűnt egy pillanatra egy cameo erejéig az előzetesben, egy transznemű modell személyében, akivel kapcsolatban egy teljesen átlagos, ’88-as Hahota szintű poént is elsütnek. Az Adam Sandler minőségű altesti humoron és a Louis C.K. keménységű provokatív brutálságokon nevelkedett amerikaiak számára ez meg sem kellene, hogy kottyanjon, ám időről-időre, mindig akadnak látszólag apróságokon megsértődő csoportok.

Ezúttal a transzneműek amerikai közössége gondolta úgy, hogy a Cumberbatch által megformált karakter számukra sértő, ezért egy petíciót indítottak a film bojkottálására. A videón 35 másodperctől látható az inkriminált jelenet:

Az eddig közel 22.000 támogatást összegyűjtő kezdeményezés itt olvasható, aláírható. A film egyik szerzője, aki régóta dolgozik együtt Ben Stiller produkciós cégével (és nem néz ki annyira szarul), állítása szerint elég rosszul érzi magát a dolog miatt, mert azt hitte, hogy ez a túlérzékenység már nem jellemzi az amerikai társadalmat a szexualitás témájában.

Justin Theroux int

Justin Theroux int

Egyébként a Tropic Thunderben volt egy hasonló balhéjuk, akkor Stiller figurájának egyik filmbeli szerepén, a szellemi fogyatékos Simple Jack-en (vagyis az ő közhelyes ábrázolásán) akadtak ki jogvédő csoportok. Theroux akkor is azzal védekezett, hogy a szatírának nem célja a fogyatékosokból gúnyt űzni, azokból viszont igen, akik az R szót (retardált) használni képesek.

A Zoolander 2-t 2016 februárjában mutatják be.

Itt van még jó kis kontent