Tudom, mit hordasz idén nyáron! Frizurastír 2016.

Szerző: Narin

Mármint frizurát.

Az új év kezdete óta igyekszünk előre tekinteni a divat világában, mert bár trendek jönnek-mennek, és megjósolni, hogy mi lesz 6 hónap múlva az utcán menő, még az időjárásnál is nehezebb, DE nagyjából azért lehet következtetni. Mi most a férfiak hajviseletét illetően próbálkozunk meg egy ilyen prevízióval. Elvileg létezik ilyen szó, de ha nem, akkor már igen.

grease

 

 

1. Hullámos, átmenettel felnyírt 

1

2

Ehhez a frizurához szükséges, hogy fent legyen hosszú a hajad eleve, előre fésülve legalább az orrodig le kell, hogy érjen. Ha ez adott, menj el a fodrászodhoz, és a fenti képekre hevesen mutogatva értesd meg vele, hogy finom átmenettel kérnéd a felnyírást, lent egészen rövidre (géppel mondjuk 3-asra), illetve fent a hosszából nem kell visszavenni nagyon. A kivitelezéséhez olyan fodrász szükséges, aki egyébként magabiztosan bánik a hajszárítóval, a hajkefével és a zselével, mert a hullámokkal lehet szívni keményen.

 

2. Rövid „fade”, átmenettel

3

2016-ban valószínűleg több rövidre nyírt hajat látsz majd az utcán. Tavaly tetőzött a hosszabb fazon divatja (a man bun-ról és a top knot-ról mi is írtunk), de ez feltehetően hamarosan alább hagy. Idén nem kizárt, hogy újra többen hordanak majd „high and tight” frizurát, ahol nem átmenettel, hanem egy hosszra tolják fel a hajat egészen a halánték fölé. A fejtetőn maximum 2-3 centit hagynak meg, ami csak limitáltan formázható. Ez a stílus szigorúbb, militarista külsőt eredményezhet. Vigyázz vele, mert bizonyos fejformáknál kimondottan előnytelen lehet (Én egyszer kipróbáltam. Röhögés lett belőle. És nem én röhögtem. – a szerk.).

Itt egy példa a működő „high and tight”-ra:

highandtight

 

3. Üzletemberkés

5

6

Hölgyeim és uraim, a Patrick Bateman-frizura. Felül hosszú, lazán hátraszárítva, oldalt ügyesen visszavágva/-nyírva, de nem csontig! Zavarba ejtően jó sérót lehet ezzel összehozni. ALERT: ne engedd senkinek, hogy hozzáérjen a fejedhez. Esetleg te simíthatod végig egyszer-egyszer stílusosan a hajadat, hogy a csajok elolvadjanak. Az igazat megvallva persze ez sűrű hajjal az igazi.

 

4. Választék – kicsit másképp

7

8

Nyilván ezt a megoldást is ismeritek már, és tuti, hogy az idei kedvencek között lesz megint. Az oldalra fésülés örök, a fade (vagyis szinte „áttűnő”, érzékeny átmenet) pedig trendi. A kettő precíz/profi összehangolása pedig ezt eredményezi. A klasszikus forma modern verziójában lényeges, hogy a haj szélesebb és lazább megjelenést kapjon, körülbelül így:

valasztek_03

valasztek_04

Vagy, ha igazán újat akarsz, javasoljuk kipróbálásra az alábbi választékot:

eGVvZzA5MTI=_o_mr-bean---hair-by-mr-bean

 

5. Suhancosan félrecsapott

9

10

Első ránézésre olyan, mintha édesanyádat vagy a csajodat küldted volna rá a frizurádra, hogy ugyan csináljon már vele valamit, de éppen ez a lezserség, hanyagság ennek kölcsönzi a séró szexepiljét. Oldalt és hátul egyértelműen látszik az ápoltság, körben ízlésesen formára vágják, mégis kellően laza és hanyag. Meg rázni is lehet, például erre:

Itt is meg kell azonban említeni, hogy a sűrű, és lehetőleg vastag szálú haj előny, de ez sajnos a legtöbb frizura esetében így van.

Az alapanyagot köszi a hairstyleonpoint.comnak!

Itt van még jó kis kontent