A „tip-topság” 11 lépése!

Szerző: Sue

Létezik a nőknek egy csoportja, akiket a többség – bevallva, vagy titkon – egyszerre utál és irigyel. Ezek a „tip-top” csajok. Akiknek mindig tökéletes a megjelenésük: stílusos és alkalomhoz illő az outfit, rendezett és trendi a frizura, ápolt a köröm és állati menő a cipő.

Bár hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ők valamiféle földöntúli szupernők, valójában annyi a titkuk, hogy felkészültek.

Különlegességük azokban az apróságokban rejlik, amiket a mindennapi rutinjukba illesztve, napról-napra tökéletes formában lépnek ki reggel az ajtón. Nem szépségszalonokban eltöltött hosszú órákra, és nem is méregdrága bevásárlókörutakra kell gondolni, sokkal inkább olyan szokásokra, amiknek nyomán a stílus maga reggelente veled ébred fel, és el is kísér egész nap. Mindössze annyit kell tenned, hogy végigolvasod az alábbi tanácsokat, és magadra szabod őket. Szupernőség on the way!

11252939_10204427140493900_1099745163_n

 

  1. Tervezett ruhatár

Örök klasszikus, már-már közhely: lefekvés előtt tervezd meg mit fogsz felvenni másnap! Így könnyen elkerülhető a ”Jézusom, nincs egy rongyom se!'” típusú reggeli pánik, ráadásul az esti nyugalomban könnyen kiszúrhatod, ha valamelyik darab rontaná a szetted összképét.

 

stilus_1

  1. Adj időt

Beállítod az ébresztőt annak tudatában, hogy elegendő időd lesz mindenre, aztán végül reggel mégis csupán a nyolcadik szundizás után kelsz ki az ágyból. Persze így már alig marad idő a hajadra, a sminkedre, a kiegészítőkről nem is beszélve. Ne térj el a tervtől! Kelj fel akkor, amikor ténylegesen fel kell, és így majd mindenre bőven jut időd!

 

  1. Gyűjts inspirációt

A stílus nem mindenki esetében jön magától. Vannak szerencsések, akik ösztönösen ráéreznek arra, hogy miben mutatnak remekül, de sokunknak idő kell, ahhoz, hogy ezt a tudást elsajátítsa. És mivel a divat folyton változik, akkor sem árt egy kis ihletgyűjtögetés, ha már a bölcsiben is kifutó volt a jeled. Nem szégyen tájékozódni, kiváló terep ehhez a Pinterest vagy az Instagram.

stílus2

 

  1. Kövesd az időjárást

Talán egyszerűen hangzik, de mégis sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni az aktuális időjárást a szerkó kiválasztásakor. Pedig ahhoz, hogy elkerüld a kellemetlen helyzeteket, célszerű az évszaknak megfelelően öltözni. Mindig csekkold a meteorológiai híreket, mielőtt kilépsz az ajtón, így nem érhet túl nagy meglepetés.

 

  1. Célhoz kötve

A fenti intelemhez hasonlóan fontos szempont, hogy milyen alkalomra készülsz. Senki sem szeret túl-, vagy éppen alulöltözni. Mindig kérdezz rá a dresscodra, ha kételyeid vannak!

stílus3

 

  1. A méret a lényeg

Igyekezz olyan ruhákat választani, amik ténylegesen jók rád! Mindenkinek van olyan imádott cucca, amit 7 évvel ezelőtt vett, de még mindig a kedvence, pedig már itt-ott megkopott, és kicsit össze is ment a mosásban. Mindegy, mennyire szereted, ha nem jó rád, mennie kell.

 

  1. Hab a tortán

Ha kiválasztottad a megfelelő, alkalomhoz illő öltözéked, ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem! Ez megkoronázhatja, de el is ronthatja az összhatást, így mindig kellő figyelemmel illeszd azt be a kompozícióba.

stílus4

 

  1. Kímélő program

Mindannyian szeretjük a szép ruhákat, de nem kell mindig abban lógni. A hétvégi, tv előtti lötyögéshez, vagy éppen a nagytakarításhoz ne a legmenőbb holmidat válaszd. Oké, tudom, hogy mindenre készen kell állni, mindig jól kell ki nézni, de muszáj megtalálnod az arany középutat, amivel otthon is divatos lehetsz, és a törődést igénylő cuccokat is megkímélheted.

 

  1. Magasság vagy kényelem?

A nőies megjelenés alapköve a tűsarkú cipő, mióta világ a világ. (Fun fact: konkrétabban már az ókori egyiptomiak óta. Talán nem tudtad, de ie. 4. évezredből (!) már maradtak fenn olyan szobrok, amelyek alapján valószínűsíthető, hogy a magasabb társadalmi osztályok tagjai ehhez hasonló lábbelikkel különböztették meg magukat a köznéptől. Durva. – a szerk.Egy divatos, mindenre felkészült nő azonban tudja mikor van itt az ideje, hogy surranóra váltson. Ha mindenképpen ragaszkodsz a magas sarokhoz, végső megoldásként készíts be egy tartalék balerinát, így elkerülve a kellemetlen és fájdalmas botladozást!

 

  1. Légy MacGyver!

Tarts a táskádban egy „szépség-túlélő” csomagot, hogy bármilyen hirtelen felmerülő problémán úrrá tudj lenni könnyedén. Ha van nálad ragtapasz, körömreszelő, gyufa, szemöldökcsipesz vagy éppen egy kézfertőtlenítő, nincs olyan zűrös helyzet, amiből ne tudnál könnyedén kiszabadulni.

stílus5

 

  1. A stílus te magad vagy!

Találd meg, és légy hűséges a saját stílusodhoz! Ez nem azt jelenti persze, hogy nem kísérletezhetsz, vagy újulhatsz meg időről-időre, ha úgy tartja kedved. De ezeket mindig magad miatt tedd! Ha neked van hozzá kedved, vagy szükségét érzed, de sohasem mások elvárásai miatt. Bízz magadban! A többi majd jön magától.

Itt van még jó kis kontent