7 vízió 2016 végére. Ezt hordod jövő ősztől.

Szerző: Narin

Ha már úgyis elöl vannak a téli cuccaid, nézd át alaposan az arzenált, aztán hasonlítsd össze azzal, amit lentebb összeszedtünk neked. Igen, már most zajlik a következő őszi-téli kollekciók tervezése, és ha türelmesen végigbogarászod ezt a cikket, azt is láthatod majd, mire számíthatsz az év vége felé.

 

1. A rézszín a nyerő

1

A klasszikus őszi színek továbbra is nagyban képviseltették magukat az elmúlt időszakban a kifutókon. Ezen színek pedig a tengerkék, a fekete, a szürke, a sötétzöld… De melyik is volt az, amelyik igazán kiemelkedett a többi közül, így aztán érdemes rá odafigyelni a jövőben? Hát a rézszín. Ez az egzotikusan narancsos, melengetően barnás árnyalat igazán feldobja majd az őszi ruhaszettedet.

Beleolvadsz majd a hervadó természetbe, és avarangyalka-készítés közben még a legszemfülesebbek sem fedeznek fel a levélkupac közepén.

Cool lesz, én mondom!

Még több itt (lásd: a fenti képen balról jobbra): Wooyoungmi, Brioni, Topman Design

 

2. Szövetkabát

2

Jobbról a srácon irhakabát van, ezzel a nadrággal elég menő. A kalap mondjuk bátor.

Azon váratlan hírrel vagyok kénytelen előrukkolni, hogy az őszi bemutatók javarészt a felsőbb rétegekre (pl. kabát) épülnek. Most, hogy kicsodálkoztad magad, lépjünk tovább. Úgy tűnik, a legmenőbb felső rétegnek az élénk szövetkabát bizonyult, és a tervezők nem is fogták vissza magukat: mindenki igyekezett valami kis pluszt (vagy mínuszt) hozzáadni ehhez a cucchoz. Valaki kapucnival toldotta meg, valaki a hosszát növelte, és tette így közel földig érővé, és volt olyan is, aki lecsapta a ruha ujját, kabátmellényt teremtve ezáltal. Mellénykabát?

Még több itt (lásd: a fenti képen balról jobbra): Maison Margiela, Dior Homme, Coach

 

3. Selyem és csillogás

3

A selyem könnyen becuppant a zakók alá, hiszen kellemes a tapintásuk, illetve az ezt az anyagot átjáró elegancia miatt gond nélkül beilleszthető a trendbe. Bármely trendbe. Afféle örökzöld, tudod. Emellett a bőrnadrágok, illetve a selymes vagy nejlonból készült felső rétegek is jól szerepeltek a kifutókon. Úgyhogy a fényesebb anyagok és a selyem abszolút preferált a következő őszi-téli szezonban is. Ne légy rest beszerezni egy kis csillogást, némi selymet!

Még több itt (lásd: a fenti képen balról jobbra): Katie Eary, Ami, Dolce & Gabbana

 

4. Legalább megaláb

4

Akinek nincs tériszonya, annak nem fog gondot okozni ez az év sem, ugyanis a vaskosabb talpú cipők kerülnek előtérbe. Lehet szó belebújós vagy fűzős cipőről, a lényeg, hogy bitang vaskos talpa legyen, az már rajtad áll, hogy lazább gumitalpasat válaszd-e, esetleg az elegánsabb csatos dizájnt, az a fontos, hogy miután felvetted, érezd a magaslati levegőt.

Még több itt (lásd: a fenti képen balról jobbra): Tiger of Sweden, Louis Vuitton, Prada

 

5. Tölcsérnyak

5

A garbó nem áll le, ugyanúgy terjed tovább, sőt, a különböző változatai is erőre kaptak már. Így lopakodtak be a képbe a csőnyakú cuccok, rövidebbek vagy hosszabbak, cipzárosak és bebújósak. Mindenféle. Van és lesz is miből válogatni a későbbiekben is. Tény: garbóra szükséged van, úgyhogy legyen néhány a szekrényedben!

Még több itt (lásd: a fenti képen balról jobbra): Berluti, Fendi, Burberry

 

6. Gumis derék?

6

A következő év végén végre kicsit lazább nadrágviselet várható. Befigyelnek ugyanis a bővebb szabású gyapjúnadrágok. Hitted volna, hogy menő lesz eldobni az övet, hogy gumis derekú nadrágra (~mackóra) cseréld? Természetesen továbbra is ott vannak a képben a vékonyabb, klasszikusabb göncök, de ez a kikacsintás a kényelmesebb viselet felé biztató, nem?

Még több itt (lásd: a fenti képen balról jobbra): Lou Dalton, Bottega Veneta, Hermes

 

7. Pizsiöltöny

7

Hát figyelj, ez van. Valaki nem bírt magával, és túl kényelmesre dobott össze egy öltönyt. Úgy gondolta, zsír lenne mindezt selyemből, és a végeredmény egy merész, de azért stílusos pizsomaöltöny lett. Még akár egy fekete garbó is befér alá, jól mutat, hidd el! Ezt akkor célszerű viselned, ha fontos ember vagy, ezért aztán mindig kiöltözve kell létezned, de éppen a pozíciód miatt le is vagy terhelve kőkeményen, szóval bármikor összeeshetsz egy kis szundira, mint egy narkolepsziás. Államtitkároknak javallott!

Még több itt (lásd: a fenti képen balról jobbra): Roberto Cavalli, Gucci, Valentino

 

A tippeket köszi a GQ-nak!

Itt van még jó kis kontent