Jacko TÉNYLEG nem akarta, hogy fehér színész alakítsa

Szerző: beautyFY

A beautyFY tematikájához csak szegről-végről kapcsolódik a hír, de mivel mégiscsak egy olyan emberről van szó, aki legendás énekhangja, örökzöld muzsikái és szemérmetlen színpadi ágyékmarkolászása mellett a külseje által is híres volt, miért ne dobnánk be egy hírt a legújabb (egyébként baromira méltatlan!) Jackson-sztori kényelmetlen fejleményéről.

Nemrég ugye kiderült, hogy egy félórás komédiában, amit a Sky Arts tévécsatorna forgatott tavaly (és idén tervezik bemutatni), Ralph Fiennes alakítja majd őt egy történetben, ahol az egykori übersztár két másik popkulturális ikonnal, Marlon Brandoval és Elisabeth Taylorral együtt utazik a koncertjére a 9/11 terrortámadások után. A dolog azért elég cinkes, mert mostanában az Oscart egyébként is érik támadások amiatt, hogy a fontosabb díjakra csak fehér művészeket jelöltek, Ralph Fiennes meg ugye külsőre nem az az Eddie Murphy alkat, valljuk be.

Két érvet lehet bedobni a kisfilm készítőinek védelmében: az egyik, hogy vígjátékról van szó, nem önéletrajzi alkotásról, szóval azért ez nem ugyanaz, mintha Mátyás király szerepét Jackie Channek adnák egy rockoperában. Másrészt élete utolsó éveiben (mondjuk az utolsó 25-ben) a művész külsőben nemigen hajazott már arra a kissrácra, akit a Jackson 5 híressé tett, így kis túlzással egyszerűbb egy fehér illetővel eljátszatni, mint Denzel Washingtont megoperálni 13-szor.

Na de a hírünk lényege: napvilágot látott egy interjú, amelyben Michael Jackson konkrétan kijelenti, hogy nem szeretné, ha fehér színész alakítaná őt, mert ő egy fekete amerikai, és büszke is rá. Íme az interjú egészében:

https://www.youtube.com/watch?v=BbItFJJPPmA

Kínos.

 

Itt van még jó kis kontent