Így lehetsz a legstílusosabb a környezetedben

Szerző: Brooke

Tudod, van az a lány, akire halál féltékeny vagy, amiért mindig jól néz ki. Nyugi, mindannyian ismerünk legalább egy ilyet, de amilyen szerencsés vagyok, én többet is. És ahogy ez a nőknél lenni szokott, irigykedünk egymásra, mert neki több a haja, szebb a bőre, jobban áll neki minden, mint nekünk, és még sorolhatnám.

Engedd meg, hogy Giorgio Armani közhellyé vált idézetével fárasszalak:

„Divatos holmikat bárki vehet magának, stílust azonban nem”.

Megnyugtatott ez a pár szó, ugye? Amikor elolvasom, kicsit úgy érzem, mégsem vagyok teljesen reménytelen eset. Azt nem mondhatom, hogy túl régóta érdekel a divat, viszont azt kijelenthetem, évek óta keresem a saját stílusom. És ez nem baj, hiszen a legtöbb nőnél hosszú évekig tartó folyamatról van szó, ami elől (bármennyire is szeretnénk) nincs menekvés. Először megpróbáljuk másolni anyukánkat, aztán az egyik vetélytársunkat a suliban, majd amikor az elménk elkezd értelmes gondolatokat is kreálni, valahogy leteszünk arról, hogy másokat utánozzunk. Azt hiszem, ezen mindenkinek végig kell mennie. Ha másért nem is, legalább azért, hogy rátaláljunk arra, ami igazán nem nekünk való.

Szóval egy kérdés maradt. Mégis, a mindig stílusos nő, akit tényleg utálsz…

Hogy nem nyúl mellé soha? Miért áll jól neki a csíkos felső kockás szoknyával? Miért illik a sárga harisnyája a rózsaszín cipőjéhez?

Hát nem illik. Csak úgy tűnik. Elárulom a választ, és nem kell megköszönni.

large

#1 Időben felkel

Mert tudja, hogy nem elég fél óra (de igazából még másfél sem) a készülődéshez. Épp ezért képes két órával előbbre állítani az ébresztőjét, hogy mindenre legyen ideje. És igen, ebben az egész sztoriban az a lényeg, hogy mindenre legyen időd, és ne sajnáld magad, amiért tíz perccel korábban keltél fel, hogy megmosd a hajad. Szerintem neked is ismerős az érzés, amikor egész nap rosszul érzed magad a bőrödben, és semmi nem tetszik magadon. Ezt nem árt megelőzni!

haier

#2 Az alkalomnak megfelelően öltözik

Volt már olyan, hogy elmentél bulizni, felvetted a legjobb ruhád, és minden haverod tornacipőben és farmerban jelent meg? Na, hát velem mindig gyakran megesett, hogy hülyének néztek, amiért túlöltöztem. Aztán annyira átestem a ló túloldalára, hogy még a szóbeli érettségire is oversized pólót vettem fel. Ha már itt tartunk, honnan tudja az ember, hogy mit vegyen fel? Egyszerű. Nem kell túlgondolni, csak lazán, amiben jól érzed magad. És ha elég ügyes vagy, és már sokat is gyakoroltál, nem fogsz így behisztizni, amikor a barátaid beszólnak, hogy megint túlöltöztél a kocsmatúrához:

output_MNffXf

#3 Megtanult sminkelni

A csinos megjelenéshez az igényes smink is hozzátartozik, és tuti, hogy a Kim Kardashian make-up tutorialokról kapsz legelőször értesítést, mikor megnyitod a YouTube-ot. Azt viszont ne felejtsd el, hogy amíg őt két ember sminkeli egyszerre, addig neked van összesen két szempillaspirálod, ami azért elég lájtos készlet, valljuk be. Megtanulni sminkelni olyan, mint Pistikének a matekházi: túl sok gyakorlás, túl kevés idő… Pedig hidd el, a végén megéri a fáradozást.

world-without-prom-gifs-2

#4 Jól érzi magát a bőrében!

És épp ettől áll neki minden jól. Mert boldog, mert jókedvű, mert nem problémázik, és igen: akármennyire is forgatod most a szemeid, hogy újabb közhellyel jövök, ez tényleg így van. Akár tetszik, akár nem.

Az, hogy valaki szereti, és elfogadja magát, olyan kisugárzást ad az illetőnek, amit biztosan nem tudna lemásolni az anyjáról.

giphy

Itt van még jó kis kontent