Virágtengerrel gyógyította meg a depressziós feleségét

Szerző: beautyFY

Szívmelengető történet egy szerető férjről és vak feleségéről, akinek ha a virágmező látványával nem is, de az illatával még mindig örömet tudott szerezni. Japánból érkezik a hét legszeretetreméltóbb, leginspirálóbb sztorija. 

Aki járt a Fővárosi Állatkert japánkertjében még közvetlenül a megnyitása után (sok évvel ezelőtt), az élőben is megtapasztalhatta, hogy a japánok néha már ijesztő hitbuzgalma a szépérzékkel kombinálva egészen bámulatos dolgok megteremtésére képes. Ezt példázza ez a mostani hír is.

A rendíthetetlenség ereje

A Kuroki házaspárnak és két gyermeküknek megkeserítette az életét az anya hirtelen jött, diabétesz komplikációjaként fellépett vaksága. Az asszony érthető módon visszahúzódó és depressziós lett, ideje többségét innentől leginkább szobája magányában töltötte. Férje hosszas próbálkozásai, hogy feldobják a nőt, és kizökkentség rosszabbodó állapotából, évekig eredménytelenek maradtak. Végül úgy döntött, hogy a házat körülvevő mezőre virágokat, sőt, virágok ezreit ülteti el, hogy az illatukkal kicsalogassa a házból feleségét. Két esztendőn át dolgozott, hogy birtokukat mesébe illő tündérkertté varázsolja.

Kemény munkáját siker koronázta, a depressziót olybá tűnik, legyőzte a szeretet ereje és a virágok illata. Ma már ketten üldögélnek abban a csodás kertben, ami állítólag már a történet által megihletett turisták zarándokhelyévé is vált.

Döbbenet.

Döbbenet.

kuroki_6

Fenséges.

kuroki_3

Alázatos munkában.

Görnyedt háttal, alázatos munkában.

Virágtenger.

Virágtenger.

A házaspár, már mosolyogva.

A házaspár, már mosolyogva.

via Boredpanda

Itt van még jó kis kontent