A gyantázás ideje lejárt – cukros nénik Amerikából

Szerző: ZEN

Van egy kozmetikai őrület, amit nem használsz. Elsőre kissé bizarrnak tűnik, de az ókori egyiptomiak óta tudjuk, hogy a szépségünk érdekében sok marhaságot ki kell próbálnunk. 

 

Szóval. Sugaring.

Azaz szőrtelenítés egy cukros, vizes, citromos galacsinnal. Sajnos nincs erre jobb kifejezés, a kezelés során tényleg egy édes, ragadós karamellát kennek fel a csupaszítandó testrészekre. Aztan egy gyors mozdulattal letépik. A növekedéssel megegyező irányban, ami szokatlan ugyan, de az eddigi módszereknél mégis hatékonyabb. A művelet során minden szálat el tudnak távolítani, de a bőr mégsem roncsolódik annyira, mint a gyantázás során. Ez a módszer azért is ígéretes, mert a kezelés tartósabb eredményt hoz, sőt, vékonyabb, puhább és kevésbé észrevehető szőr nő ki utána.

 

Nem „újkeletű”

A megoldást már több évszázada kitalálták, és főleg a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Görögországban alkalmazták. Néhány év óta éli másodvirágzását, és megkezdte hódító útját a tengerentúlon is. Kíváncsian várjuk az eredményt!
A lenti videóban Kirbie Johnson beauty riporter (ilyen is van!) próbálja ki a metódust értő rácsodálkozással Danielle Correia üzletében, a Sugaring LA-ben (és ilyen is!).

 

Itt van még jó kis kontent