A ritkuló haj átka. Ezeket tedd, ha te is ezzel szívsz!

Szerző: beautyFY

Ha elkezd hullani/ritkulni a hajad, az extraszopás, mondjuk ki őszintén. Akinek olyan a feje, hogy jól áll neki a nullásra nyírt fejbőr, annak persze nem gond, de a férfiak többsége sajnos szignifikánsan jobban néz ki hajjal, mint anélkül. Ha nálad is ez van, no para. Itt van egy tippcsokor annak, aki még nem kopasz, de ritkul, mint az állat.

Reméljük, hogy még ebben az életünkben választ találunk arra a kérdésre, mi okozza a nőknek azt a rendkívül bosszantó tulajdonságát, hogy egy férfi kopaszodó kobakjára minden tapintat nélkül szólnak be bármikor, míg ha az ő súlyfeleslegükre vonatkozóan hangzik el egy ártatlan megjegyzés, rendőrért kiáltanak nyomban. Pedig előbbiről soha nem tehet az ember, utóbbiról pedig hát, néha azért de.

Az alábbiakban olyan haladó tippeket közlünk a Hairstyleonpoint remek anyaga alapján, amelyekkel mind az eredendően ritka hajú, mind pedig a kopaszodó férfiak tudnak mit kezdeni.

jude_law_02

Jude Law-nak abban mákja van, hogy a fejformája miatt egy rövidre (akár ennél is rövidebbre, egy hosszra) vágott haj is tökéletesen áll neki.

 

1. A „zselé” alapú termékeket hagyd el!

Mi egyébként is wax pártiak vagyunk, mert egészségesebb, mintha nehéz, nedves hatású gélt kennél a fejbőrödre. Ha ritka a hajad, akkor pláne szerencsétlen döntés a zselé, hiszen annak éppen az a célja, hogy a hajszálakat összetapassza, formázhatóvá téve ezzel. Így viszont a fejbőröd nagyobb felületen válik láthatóvá. Ritkás hajra ilyen termékeket használni epic facepalm. Sőt, faceplant. Scorpion faceplant.

dance_fail

A wax azért jobb választás, mert természetesebb, de hasonlóan jól formázható. Ezekből is a matt verziót ajánljuk, és javasoljuk, hogy használatkor ne túrd bele ormótlanul a hajba, csak visszafogottabb mennyiséget applikálj a kezedre, azt kend rá!

 

2. Hajvastagságot segítő cuccok

Az utóbbi időben elég sok olyan sampon megjelent a hazai piacon is, ami állítólag a hajszálakat vastagabbá teszi. Számos hatóanyag van, amit erre használnak, aztán rádobnak mindenféle marketing bullshit fantázianeveket, mint „Densify” meg „Fibralogy„, a dobozról pedig megtudod, hogy tökből kinyert mittudoménmilyen savakat, olajokat, boszorkányköpetet és unikornisszarv őrleményt kevernek benne össze sárkányfűvel és kentaurtejjel. Attól pedig aztán olyan lesz a hajad, mint az oroszlánkirály sörénye, nem győzöd majd ritkítani.

Sajnos ez nem ilyen egyszerű, a termékek egy része ugyanis valóban nagyobb hajtömeg érzetét kelti, de a haj vastagságát érdemben nem befolyásolják. Vagyis jók azoknak, akiknek vékony szálú, de sűrű hajuk van, de semmit nem használnak azoknál, akiknek a hajszálai ritkásan tarkítják a fejtetőt. Érdemes körbenézned a piacon fellelhető termékek között és kipróbálni őket, de az itthon kevésbé ismert márkák közül ajánlanak több helyen egy úgynevezett Nizoral Sampont (ami a fejbőrödet teszi rendbe elsősorban, segítve ezzel az egészséges hajnövekedést). Ezt tudomásunk szerint külföldről tudod megrendelni. Érdemes megnézned még a Topikk termékeit, amik elég elismertek ezen a téren. Katt a linkre.

john_travolta_gif

3. Jól válaszd ki a frizurát!

Ritkás hajjal a nagyon hátra és oldalra nyalt hajformákat érdemes hanyagolni. A profik inkább a spiky frizurákat ajánlják ezekben az esetekben (itt van róla egy kis összefoglaló), vagyis inkább vertikálisan álljon, semhogy még jobban lelapítsd, tovább hangsúlyozva az alacsonyabb hajtömeg érzetét.

 

Bónusz, egészségügyi pro tippek

Ezeket már nyilván hallottad innen-onnan, de a rend kedvéért összefoglaljuk, a fentieken túl mivel érdemes még kísérletezned.

Fejtsd meg az okát!

Bár a férfiaknál a leggyakoribb ok a hajritkulás mögött nem valamilyen betegséget sejtet (mint ahogy megírtuk mi is ezt korábban), érdemes megnézni, hátha van valamilyen egyéb, megelőzhető oka is a hajhullásnak. Fertőzés, vitaminhiány, de még a stressz vagy a magas vérnyomás is okozhat hajhullást. Durva.

Fejmasszázs?

Az esetek 99,8 százalékában ez sokat nem fog használni, de valami minimális esélye azért annak is van, hogy igen. A fejbőr vérkeringését elősegítendő, érdemes ezzel is kísérletezni.

Kajálj rendesen, ügyelj az életmódra!

Megfelelő mennyiségű protein, omega 3 zsírsavak, a fentebb is említett vitaminok, vas és egyéb létfontosságú tápanyag bevitele a hajad számára is elengedhetetlen. A legtisztább egyébként az, ha változatosan étkezel és legalább heti 2-3-szor sportolsz.

A hajhullás egészségügyi vonatkozásairól itt van egy jó kis, képes összefoglaló.

Itt van még jó kis kontent