BeautyHack

Mit tegyél, ha a fodrász elcseszte a frizurád?

By  | 

A fodrász elszúrta a hajad, esetleg te választottál nem hozzád illő frizurát? Fogalmad sincs, hogy mihez kezdj a bénára nyírt séróddal? Olvass tovább!

 

Bár nem mindig látszik, hiszen a férfiak gyakran kevesebb alapanyaggal dolgoznak, de az urak sok esetben ugyanannyit foglalkoznak a hajukkal, mint a hölgyek. Mert ha egyszer menőre belőtted (belövetted) a séród, abból már nehezen engedsz, jöhet a folyamatos karbantartás. A gyakori fodrászhoz járás azonban nem veszélytelen, több alkalom egyenlő több lehetőség a hibára. (Pláne akkor, ha preferálod a belvárosi “gyorsfodrászatokat”, ahol három alkalomból öt különböző fodrászhoz kerülsz, közülük kettő tudja, mit csinál, és abból egynek van kedve aznap egyáltalán hajat vágni. – a szerk.) És ha a munkatárs véletlenül belenyes egy olyan tincsbe, amibe nem kellett volna, tönkrevágva ezzel a jól megszokott, fantasztikus összképet, akkor mit teszel? A vicsorgáson túl. Mi adunk pár tippet.

nic_5

#1 Az innovatív. Válassz új stílust!

Sok esetben a frizura megválasztása azon alapszik, hogy éppen melyik hírességért rajong a fazonírozásra váró ügyfél. Lehet rajongani a színészekért, zenészekért (stb.), de attól még egyáltalán nem biztos, hogy ami az ő kerek fején jól áll, az a te ovális arcodhoz is passzolni fog. Könnyen lehet, hogy mikor a borbély lesöpri a nyakadról az elkószált hajszálakat, és lerántja rólad a „leplet”, belenézve a tükörbe egy szörny néz vissza rád. Ez az a pillanat, amikor megveregeted a vállad, majd heves öngratuláció mellett visszaülsz a székbe, és megkéred a fodrászodat, hogy tehetsége maximumát beleadva, hozza helyre a közösen elkövetett hibát. Mert ugye ő megtanulta, milyen fejformához milyen stílus áll jól, miből mit lehet kihozni, de attól még a vevőnek mindig igaza van: te megmondod, mit szeretnél, ő pedig serénykedik.

Ha egy ilyen szituációba futnál bele, tényleg nincs más választás: hagyd kibontakozni az ollózsonglőrt. Rövidebb lesz a hajad, mint szeretted volna, de az új külcsín talán jobban is tetszik majd.

#2 A talpraesett. Menj át egy másik szalonba!

Íme, a másik véglet, amikor nem a frizura megválasztásával van gond, hanem a stylist rátermettségével. A te elgondolásod tehát működne, ha szakemberünk nem edwardkodná el neked. Nincs mit tenni, szerva itt, csere ott, új szalon után kell nézni. A következő fodrász talán képes lesz értelmezni a hozzá intézett instrukciókat, és azok betartásával hajtja majd végre a műveletet.

#3 A bátor. Vágasd rövidebbre!

Nem 1-2 centiről van szó, hanem kategóriaváltásról. Talán túl egyszerűnek tűnik ez a megoldás, mégis működik. Ha eddig hosszú hajad volt, és VALAKI elcseszte a vágást, nyugodtan bepróbálkozhatsz a középhosszúval. Ha eddig középhosszú volt, próbálj rá a rövidre vagy a rövid, egyhosszúságúra. A lábujjig érő hajzuhatagot ugyanis teljesen máshogy szobrászkodod meg, mint azt, ahol a zselé, wax vagy hajlakk és egyebek még érnek valamit – és amiket a rövid sérónál kötelező újra előtúrni. Szóval ne félj váltani, új stílus, új lehetőségek! Nézz meg néhány példát, ahol a rövidség masszívan jól mutat:

Ryan Gosling. Rövid haj. Na?

Ryan Gosling. Rövid haj. Na?

Sam Worthington. Szinte semmi haj, mégis jól fest.

Sam Worthington. Szinte semmi haj, mégis jól fest.

Jake Gyllenhaal. Frizura szinte már nem is kell, királyul néz ki nélküle is.

Jake Gyllenhaal. Frizura szinte már nem is kell, királyul néz ki nélküle is.

Elijah Wood. Örök babaarc, és a rövid haj csak tovább fiatalítja.

Elijah Wood. Örök babaarc, és a rövid haj csak tovább fiatalítja, hiába próbálkozik a szakállkával.

Eddie Murphy = rövid séró mega stílussal.

Eddie Murphy = rövid séró mega stílussal.

#4 Az extrém. Borotva.

Tabula rasa – ha nincs más megoldás, told le mind egy szálig. Talán utoljára csak a csecsemőkori fényképeken láttad a kobakodat teljes pompájában – mi van, ha tényleg jól áll?  Jobban, mint a torony aljáig érő Aranyhaj (Rapunzel)-hossz. Vannak aktuális példák. Nézd, NÉZD!

bryan-cranston-con-josh-hutcherson

“Kér még valaki ebből a kék izéből?”

Vannak azonban, akik úgy gondolják, szóba sem jöhet náluk a nullás gép, mert van egy vágás a fejbőrükön, vagy szimplán csak nagy a fülük, és a hajhiány ezt kihangsúlyozná. Nekik üzenjük, hogy akadnak olyanok, akik hasonló tulajdonságuk ellenére bevállalják az extrém rövid hajat/kopasz fejet. És teljesen menő az összkép.

Jim Carrey. Nem lapát, de azért érted.

Jim Carrey. Nem lapát, de azért vitorla.

Will Smith. Dumbó-fül.

Will Smith. Dumbó-fül.

Channing Tatum. Nagy.

Channing Tatum. Nagy. Fül.

John Krasinski. Szintén méretes fül, de attól még fess.

John Krasinski. Szintén méretes fül, de attól még fess.

#5 Az elfogadó. Kalap.

Megoldás lehet a „hagyjuk így a francba, majd kinő!” elv követése is, kalapviselettel egybekötve (ugye rémlik még a kalapos cikkünk?). Ha minden kötél szakad, parókáról is lehet szó, amíg regenerálódik a hajdizájnod. Havi fél inch (=1,27 cm) növekedéssel kell számolnod, ha emellett döntesz. És amíg a hajad kinő, legalább van időd új fodrászszalont keresni, ahol nem vágnak félre.

 

Reméljük, látod már, hogy bár a fodrász időről időre bakizhat, mégis számos lehetőség van a hiba helyreállítására. Fontos, hogy mielőtt belekezdenétek a nyírásba, megbeszéljétek a borbéllyal, hogy szerinte valóban passzol-e hozzád az általad kiválasztott frizura. Csak őszintén! Ha nem, mit ajánl? Hallgass rá, ő ezt tanulta évekig! Ha dűlőre jutottatok, és mégsem vagy elégedett az eredménnyel, akkor is legalább már tudod, milyen opciók közül választhatsz. Farewell.

 

Forrás: coolmenshair.com

Narin

Mindenekelőtt írás és olvasás, aztán folytatódik a sor a sörrel – ínyenc –, futással, filmekkel. Ha sorozat, akkor Breaking Bad, ha fejfedő, akkor kalap. Néha béna szóviccek, sorry!