Öltözz tavasszal, mint egy férfi

Szerző: beautyFY

Rohadt jó idő van. Ezt illő módon, egy remek napszemüveg superguide-dal üdvözöltük is a minap, de miért állnánk meg itt, ugye?

 

Nemrég készült egy kutatás, amiből kiderült, hogy a slim, az alkatukhoz jobban passzoló cuccokban járó férfiakat az emberek többsége pénzesebbnek és magabiztosabbnak ítéli meg, mint azokat, akik buggyos, túlságosan bő szerkóban tolják. Ennek az oka lehet persze az, hogy nagy átlagban magabiztosabbak is, nem tudhatjuk. Azt viszont igen, milyen irányelveket követve építhetsz tavasszal fullos outfitet.

 

1. Ügyelj a színekre!

szinek_tavasz

A tavasz önmagában nem indokolja, hogy túltold a színeket. A bőrszíned alapján érdemes kiválasztanod a cuccokat, az alábbi szempontokat figyelembe véve.

  • Ha nagyon világos a bőröd, a harsány színeket kerülnöd érdemes. Ahogy Latrice Eiseman, a Pantone Color Intitute (van ilyen!) szakértője mondja, az élénk színek még jobban „kimosnak”. A halványabb világoskék vagy zöld a nyerő.
  • Ha sötét a bőröd, akkor könnyebb a dolgod, bátrabban engedhetsz meg magadnak élénkebb árnyalatokat, tulajdonképpen bármilyen kontrasztos színt.
  • Ha a fenti kettő közé lövöd be magad külsőre, akkor érdemes megpróbálni a sötétebb darabokat, legyen az akár türkiz vagy királykék (érted, királykék).

zoolander_5

 

2. Cipőt megfontoltan!

Ebben is segítettünk már egyszer az elegancia-útmutatóban, de ott csak a színekről beszéltünk, anyagokról és formáról nem. Annyira fontos kiegészítő ez, hogy az amerikai Women’s Health felmérése szerint a nők 72 százaléka, tehát közel háromnegyede szerint valamennyi ruhadarab közül ez árulja el a legtöbbet a férfiről.

A férficipő divatja lassabban változik, mint a női, ez neked jó. További mák, hogy bár a tavasz szeszélyes, ebben az évszakban már szinte a teljes kollekciódból válogathatsz. Elő lehet venni a sneakert bátran, a lapos talpú, igényesebb anyagú (akár hasított bőr) lábbelitől a vaskosabb csukáig, mindent meg tudsz ideologizálni − az aktuális időjárás függvényében.

chukka

Red Wings gyártmányú, kemény kiképzésű, magas szárú bőrcipő, a hűvösebb tavaszi napokra. Hasonló minőségűt (márkától függően) 25−30K körül már kapsz.

Tudod, hogy egy 70 kilós ember egy 3 kilométeres séta alatt kb. 400 tonnányi súlyt pakol az izületeire összesen? Csak számolj utána. Ennek tudatában elég fontos szempont, hogy például a városban, betonon sétálgatva ennek a tehernek egy részét egy magasabb talpú, ergonomikus cipő átveszi-e a térdedtől/bokádtól/csontjaidtól, vagy egy lapostalpú surranóban csapkodod-e a lábad az aszfalthoz. A sneaker tehát nem minden körülmények között a legegészségesebb választás, de állati jól lehet hozzá öltözni, ez tény. Hagyományosan farmerhez megy a legjobban, de ahogy korábban írtuk is (és nyilván tudod), laza-elegáns, zakós/inges vagy zakós/pólós szetthez egy igényes darab is teljesen passzol. A legnagyobb, legismertebb gyártók (pl. Vans, Adidas, Converse) jó minőségű példányai modelltől függően már 17−20K körül beszerezhetők BP belvárosában is, de ha extravagáns darabokra mész, akkor elég durván megszaladhat a nyugta. A Maison, Acne vagy Balenciaga besírós árban megy, és leginkább csak a netről tudod beszerezni.

converse

Klasszikus Converse magasszárú, 20 rugó körül már válogathatsz.

acne

Acne Adrian fehérben, szoftos 100 rugóért.

balenciaga

Spanyol Balenciaga sneaker, fekete bőr, 160-170 ezer. Ennyikeh.

nike_hipervenom_white

Nike Hipervenom (low) fehérben, kb. 40 ropi

 

Rövid ujjú ing vs. Feltűrt ing vs. Póló

Mondhatnánk, hogy mindenki olyan cuccban tolja, ami neki tetszik, továbbá, hogy minden a szabástól függ, de nem mondjuk. Sokan a rövid ujjú inget egy mellékutcának tartják, az elegánsnak túl lezser, lazának túl konzervatív ruhadarabot, ami még soha senkinek nem állt igazán jól. Ha túl bő, akkor úgy fogsz kinézni, mint akitől épp most kérdezik ki a kisdobosok 6 pontját, ha szűk, akkor meg úgy, mint a jószívű óriás, aki még mindig a kisdobos szerelésében nyomja. Ezt még akkor is így látjuk, ha állítólag a kubai galléros, rövid ujjú ingekből trendet igyekeznek kreálni bizonyos körök idén nyárra.

twins

Akkor már inkább tűrd fel, tényleg. Meglepő, de erre is van több módszer, a lenti videóban találsz három lehetséges alternatívát is.

 

Kiegészítők

Bármennyire menő is vagy a nagy, csörgő, nehéz és drága órádban, minél melegebb van, annál gyorsabban rárohad a csuklódra. Jó alternatíva lehet viszont a karkötő. Nem a citromsárga, amire rá van írva, hogy a volapük hólyagospernyék ügyét támogattad 200 forinttal. A másikra. Írtunk is anno egy pofás összeállítást erről itten, e. Jó színkombinációval egyáltalán nem kell komoly pénzeket költened rá. Az ízlés a döntő.

chris-hemsworth-gq-july2012-bracelets

A kalap mint kiegészítő már ellentmondásosabb megítélésű, és nagyban függ az öltözködési stílusodtól úgy általában. Narin írt róluk egy guide-ot még korábban, azt itt tudjátok elolvasni, tanulságos. A tavaszi életérzésnek simán adhatsz ezzel is.

Rétegesség és nadrágtrendek

Ebben az évszakban egyébként is fontos a réteges öltözködés (meg általában is), úgyhogy különösen ajánljuk a dzsekivásárlás megfontolását. Idén menni fog (de utáljuk ezt így leírni) a farmerdzseki és a könnyű anyagú tavaszi dzseki kombója, így valahogy:

jacket_jacket

Továbbá ajánlottak a bővebb, esetleg felhajtott szárú nacik:

wide_leg

A cikkhez felhasználtuk a Fashionbeans és a Men’s Health.com anyagait.

Itt van még jó kis kontent