9 séró, ha kezdesz kopaszodni

Szerző: beautyFY

Az enyhe kopaszodás olyan, mint amikor egy nagyon rossz miniszterelnök vagy, és körülötted mindenki lop. Valahol sejted, hogy gáz van, meg innen-onnan elcsípsz egy-egy gyanús megjegyzést, de amikor megkérdezed a barátaidat, hogy igaz-e, azt mondják: „Áh! Dehogy! Alaptalan.”

john_travolta_gif

Van az angolban egy kifejezés, a widow’s peak (magyarban McDonalds hajnak is hívják), ami arra utal, amikor a homlokod teteje egy „v” betűt rajzolva a halántékod irányában magasodik. Nem csak férfiakra mondják egyébként, de nálunk céloznak vele arra az időszakra, amikor már nem olyan a homlokod, mint volt mondjuk 18 évesen, de még nem is olyan, mint lesz majd öregkorodra (feltehetően). Ez az az időszak, amikor már valami gyanús, de amikor megkérdezed a barátaidat, hogy kopaszodsz-e, a reakció jó szándékú tagadás. Ez a widow’s peak lehet kisebb vagy nagyobb, kevésbé látványos, vagy elég nyilvánvaló. Most bemutatunk néhány olyan hajviseletet, amivel némiképp tudod csökkenteni az ebbéli szorongásodat, ha van. Ha nincs, akkor egyszerűen csak jobban fogsz kinézni.

(Alert! A lenti képek nem mindegyikén kopaszodnak az urak, nem kell reklamálni. A fazont demonstrálandó válogattuk a fotókat, nem mindig a hajhagymák száma alapján. – a szerk.)

 

1. Oldalra fésült, választékkal (kócosan vagy rendezetten)

Kopaszodás proud! A legjobb döntés sokszor az, ha nem próbálod leplezni, hanem homlokban áttúrod az egyik oldalra, a másikon pedig a halántékodat kvázi a választék részévé teszed. Yo!

widowspeak_01

widowspeak_02

2. Oldalra szárítva, homlokba beficcentve

Elég standard megoldás, és jó fodrász, valamint elégséges hajtömeg esetén működni tud. Az előző frizurákkal ellentétben itt a halántéknál néhány rövidebb tincset nem oldalra, hanem előre/lefelé szárítanak, a hajhiány eltakarása végett.

befesulve

 

3. Tépett, frufrus

Ez akkor előnyös, ha a fejtetőn még van akkora hajtömeg, hogy a homlokba tudd fésülni anélkül, hogy ritkásnak hatna, és átütne a fejbőröd.

 

elorefesult

4. Hosszú, homlokba fésült

Ezzel a legnagyobb probléma, hogy az ember a tükörben sokszor nem veszi észre, mennyire hülyén néz ki vele akkor, ha csak a kopasz halántékát próbálja leplezni. Nem kizárt, hogy egyeseknek jól áll, de az esetek nagy részében csupán annyi történik, hogy mindenki számára még feltűnőbbé teszed a tényt, hogy kopaszodsz, bro! Jól gondold meg!

elorefesult_hosszu_fufrus

elorefesult_hosszu_2

5. Pompadúr variációk

Ha az öltözködésedhez megy, akkor egy erősebb lakkal megpróbálhatod valamelyik pompadúrt.

pompadour

 

6. Rövid, tépett/oldalra fésült, hosszú variáció

messy_spike_combover

7. Hátrafésült, hajtömeggel

Azon ritka kivételek egyike, ahol nem akkora gáz, ha oldalt hosszabbra hagyod.

 

hatrafesult_hajtomeggel

hatrafesult_hajtomeggel_2

 

8. Rövid, tüsi

rovid_tusi

 

 

9. „Mindenki bekaphatja” frizura

willis

 

Átdolgoztuk innen

Itt van még jó kis kontent