Mi igaz a „lábközi fityegő” ékszerből?

Szerző: ZEN

Ékszert a belső combokra? Hogy tessék?! Elsőre nem is értettem a képet. Aztán tüzetesebben megnéztem, elemeztem. Végülis matematikailag lehetséges, de miért kell még ez is nekünk?

Szerencsére a dolog nem komoly. Sőt, kifejezetten oktató jelleggel jött létre. Folyamatosan zúdulnak ránk a legkülönbözőbb szépségideálok, mi épp a menő, a követendő és persze rögtön jön az önsanyargatás, a megfelelési kényszer. Az egyik legújabb marhaság, hogy addig vékonyítsuk a combjainkat, amíg a zárt lábaink között át nem fütyül a szél.

ÉS AKKOR JÖHET A VARÁZSLAT!

magic

Ha megnézzük a  TGap jewellery oldalát, akkor rögtön látni fogjuk, hogy mivel is foglalkoznak valójában. Kézzel készített combközi medálokat nem fogunk náluk találni, vagy legalábbis olyat nem, amit ténylegesen megvásárolhatunk. Ehelyett inkább a figyelmet szeretnék felhívni az egyre nagyobb veszélyeket rejtő testkép-zavarokra és elvakult trendkövetésre. Böngészés közben a témához szorosan kapcsolódó statisztikákat olvashatsz, valamint linkeket, amelyek segítséget nyújtanak a hasonló problémával küzdőknek.

tgap_01

A washingtoni Étkezési zavar- és Serdülőkori Elhízás Központ vezetője is megszólal az oldalon.

„Fiatalabb és idősebb lányok, nők egyaránt hajlamosak sanyargatni – éheztetni- magukat. Cél a közösségi média által is egyre erőteljesebben promotált üres hely a combok között”.

Angela Guarda, a John Hopkins program vezetője is nyilatkozik a témában:

” Ez egyszerű genetika. A csontozatunk formája a meghatározó. Akiknek keskeny a csípőjük, azoknak a combjai közt akkor sem marad hely, ha egy deka felesleg sincs rajtuk. És ami még ennél is ijesztőbb, az emberek 80 százaléka elégedetlen a testével.”

A különböző médiumok és közösségi oldalak egyre erőteljesebben befolyásolják az életvitelünket, a szokásainkat, bármekkora marhaságnak is tűnnek az ötletek. Beszédes, hogy először még mi is bedőltünk a hirdetésnek! Remek kezdeményezés így (felvilágosítással, segítségnyújtással) küzdeni az őrült, néha veszélyes ideál hajhászás ellen. Nagy pacsi nekik!

Itt van még jó kis kontent