Bro Guide

Tucat férficuccok, amiket a női divat ihletett. Napi hiszti.

By  | 

Alapjáraton nincs különösebb gondom azzal, hogy a lányok egyre fiúsabban öltözködnek, mert hát ez most divatos, meg kényelmes nekünk nőknek is. Szóval tudjuk be ennek, úgyis elmúlik, majd jön új trend, amit mindenki követhet. A lazaságot szeretem, a tornacipőt imádom, de a minimális nőiességet azért sokakból gyakran hiányolom (még a saját outfitjeimből is), mert hát azért mégis csak nők vagyunk. Az pedig, hogy a férfiak gyakran lányosabbak, mint a szebbik nem képviselői, megrémiszt. De tényleg.  Megmagyarázom, miért.

Unisex tornacipő, boyfriend jeans, hosszított póló, oversized kardigán, és még sorolhatnám, mik várnak a nőkre az üzletek polcain és fogasain, sale időszakban a földön vagy a sarokban. Válogatni lehet kedvünkre, és kell is, mert ugye egyszer csak eljön a nap, amikor az ember lánya érzi, hogy megtalálta a saját stílusát. Ez persze a férfiak esetében is hasonló – gondolom. Mármint ez ott kezdődik, amikor rájönnek, hogy egymás majmolása nem trendi, meg amúgy halál gáz. Persze, mit lehet tenni, ha minden üzletben ugyanazokat a cuccokat lehet venni? Semmit. Szóval mindenki ugyanonnan öltözik, nagyjából ugyanazt veszi meg, és pakolja magára.

Van egy teóriám.

Ahogy a lányoknál, úgy a férfiaknál is van ez az “egyedi akarok lenni, de nem tudok” probléma. Talán ezért dönthettek úgy, hogy átvándorolnak a női osztályra, hogy szétnézzenek. Ugyanígy tettek a lányok is. Aztán hirtelen elkezdtek felcserélődni a dolgok, és mindenki a másik nem polcait túrta szét az utolsó S-es felsőért. A fiúk lányos, a lányok pedig fiús cuccokban kezdtek szaladgálni az utcán, és mindenki, aki követi a divatot, durván egyforma lett. Tucat.

incredibles_suit

A tervezők meg csak adják alánk a lovat. A női ruháknak megvan a férfi változata, és fordítva. Az oversized felsők ott lógnak a női és a férfi osztályon is, csak kicsit más a szabásuk. Fontos a kényelem, a stílus, na meg az, hogy jól érezzük magunkat abban, amit hordunk. Reggeli fél órás harcok, amiket megvívunk a gardróbunkkal. Mindegy is, lényeg, hogy számomra nem jön át ez a fiúk hosszú pólóban dolog. Ez most náluk egy aránylag új jelenség, amit egyre többet látok odakint.

A hosszított pólók amúgy jól néznek ki, mert a lányok cicanadrághoz veszik fel, a fiúk meg körülbelül bármihez, és ez itt a gond. Az alább látható bal oldali férfiú piros csíkos felsője rövidebb, mint az alatta lévő fehér póló. Ennek köszönhetően úgy néz ki, mintha az ott konkrétan egy szoknya lenne. Meg ott középen fel is van sliccelve. És még galléros is. Kérdés: ez most így férfias?

Képernyőfotó 2016-03-27 - 21.58.18

A jobb oldali fiúval meg több problémám is van, egyszerre. Mármint kérem szépen, ez a “kilátszik a fél zoknim” dolog csak nekem nem jön be semennyire? Mert már majdnem azt hittem, hogy aránylag jól néz ki, és akkor felbukkan a fekete cipőben a szürke (valószínűleg) csíkos zoknit, ami premierplánban kilóg. És vonzza a tekintetet, bár feltételezem, ez a lényeg benne. Aztán ott van még az az ing is, ami combközépig ér. But why? Biztos régimódi vagyok, de ha már nem is tűröd be az inget, azért valahogy nézzen már ki rajtad. Jó, az igazat megvallva a srác szakálla elvitte az egész képet.

Az előbb leírt szoknyás szett ráadásul tovább fokozható, mondjuk ilyetén:

longline6Rakott szoknyás verzió

Viszont nem hazudhatok nektek (meg saját magamnak se’), ezért be kell vallanom valamit. A pólókkal nem feltétlen vagyok kibékülve, viszont a kardigánokkal igen. Igaz, ezen a képen teljesen összenyomja a srácot a pulcsija, meg amúgy alacsonynak és kicsit furának hat, de attól még az a felső király. Aztán itt a kérdés – amiről az előbb magyaráztam – hogy ha ezt most egy lány viselné, nem gondolkoznánk azon, hogy férfi kardigán-e. Mert ez éppen férfi-női alapdarab. És jól néz ki. Pont.

longline2016-3

Utóirat: Ha nem vagy elég magas, ne vegyél fel hosszított pólót. Mert létezik sajnos az a jelenség, miszerint összenyomnak az ilyen felsők. Ha pedig túl hosszú, nagyon hülyén fogsz tud kinézni. Just sayin’.

 

 

Brooke

A Viva La Femme! szerkesztője. Szeret kávézni, olvasni és írni. Még mindig rendíthetetlenül meg akarja váltani a világot, és a legrosszabb, hogy el is hiszi, hogy ez megtörténik egyszer. Aktívan él a szarkazmussal, és jól dob mezőnyből.