Ritka fotók a 20 éves Marilyn Monroe-ról

Szerző: Brooke

Audrey Hepburn ikonikus napszemüvege vagy Marilyn Monroe fehérben tündöklő alakja, amint kecses mozdulattal próbálja magasba libbenő szoknyáját szemrevaló lábaihoz szorítani. Korszakokon átívelő bájukkal, megfejthetetlen vonzerejükkel ők a mai napig hatással vannak a nőideálról alkotott képünkre. A lenti sorozat, egy magyar származású fotós munkája, ékes bizonyítéka annak, hogy az igazi szépség az Instagram-filterek és a Photoshop-mágia korában is kiállja az idő próbáját.

A legendás szexszimbólumról kismillió kép maradt ránk, amelyeket divatoldalak még ma is bátran vesznek elő, és mutogatnak az olvasóknak büszkén. A lenti sorozat viszont alig-alig ismert, mert Marilyn akkori fotós barátja és szeretője, az erdélyi születésű magyar Dienes Andor György még évekkel a híressé válása előtt készítette róla Malibu tengerpartján. A művész saját bevallása szerint a hírnév és a siker fertőjének kapujában, de attól még meg nem érintett 20 éves lány szemeinek ragyogása mögött már akkor is sejteni vélte a mélyen megbújó szomorúságot.

„Azt kértem tőle, hogy reagáljon ösztönösen, gondolkodás nélkül az olyan szavakra, mint boldogság, meglepetés, kétely, nyugalom, szomorúság, önmarcangolás… és halál. Amikor azt mondtam „halál”, megragadta a fekete köpenyét és a fejére borította. A halál számára feketeséget, a semmit jelentette. Igyekeztem előcsalogatni más reakciókat is belőle. A halál lehet a kezdet is, az örök fényesség reménye. Mire megrázta a fejét: „Számomra ezt jelenti a halál…”

Számára a halál mindennek a végét jelentette.”

A szóban forgó fotósorozatot eddig aligha láttátok, de − főleg a fentiek fényében − érdemes végignézni.

young-marilyn-monroe-norma-jeane-dougherty-andre-de-dienes-malibu-1-605x777 young-marilyn-monroe-norma-jeane-dougherty-andre-de-dienes-malibu-2-605x492 young-marilyn-monroe-norma-jeane-dougherty-andre-de-dienes-malibu-3-605x763 young-marilyn-monroe-norma-jeane-dougherty-andre-de-dienes-malibu-7-605x854 young-marilyn-monroe-norma-jeane-dougherty-andre-de-dienes-malibu-9-605x666 young-marilyn-monroe-norma-jeane-dougherty-andre-de-dienes-malibu-12-605x788 young-marilyn-monroe-norma-jeane-dougherty-andre-de-dienes-malibu-14-605x634 young-marilyn-monroe-norma-jeane-dougherty-andre-de-dienes-malibu-20-605x907 young-marilyn-monroe-norma-jeane-dougherty-andre-de-dienes-malibu-21-605x773

marilyn_09

További képeket itt találtok.

Itt van még jó kis kontent