Tanulható a boldogság? Íme a 30 napos öröm-kúra!

Szerző: ZEN

„Mi a legnagyobb célod az életben?” − bárkinek is teszed föl az előbbi kérdést, a válasz mindenkinél ugyanarra az eredményre fut ki. Lehet munkával, magánélettel vagy valami egészen más dologgal kapcsolatos − mégis a lényeg a BOLDOGSÁG elérése.

Úgy tűnik azonban, valamit rosszul csinálunk. Túl nagy jelentőséget tulajdonítunk a rajtunk kívül álló dolgoknak, ahelyett, hogy befelé figyelnénk. Pedig ott a lényeg. A Harvard Egyetemet végzett boldogságkutató, Shawn Achor ült le nemrégiben Oprah Winfrey-vel beszélgetni erről a fontos témáról. Megosztott a nézőkkel néhány működő tippet, ami garantáltan kihozza mindenkiből a pozitívabb énjét.

yes_man_guitar

Az ő tanácsaira alapozva mutatunk nektek egy 30 napos „kúrát”, aminek a végén legalább egy kicsivel boldogabbak lesztek annál, mint az elején voltatok. A legtöbb ilyen jellegű program mindössze 21 napig tart. Mi azonban úgy gondoljuk, legalább 30 napra van szükségünk ahhoz, hogy egy új rutint kialakítsunk az életünkben. Sőt! Ha úgy érzitek, működik a dolog (és miért ne tennétek?), akkor akár kicsit módosítva is, de folytathatjátok a boldog életetek végéig!

Bármikor elkezdhetitek, nem kell a hónap elejét megvárni. Hajrá, itt a tavasz, szép az idő, nincsenek kifogások, jöhet a boldogság!

matter-what-path-you-life-one-path-everyone-strives

1. nap: ébredés után válassz 3 új dolgot, amiért éppen hálás lehetsz. Folytatsd még 29 napig!

2. nap: írj le egy meghatározó dolgot, ami az elmúlt 24 órában történt. Folytasd még 28 napig!

3. nap: keress valakit az ismerőseid közül és egyszerűen dícsérd meg. Folytasd még 27 napig!

4. nap: kezdj kicsit mozogni, tornázni, nem kell sok, 15 perc is elég. Folytasd még 26 napig!

5. nap: meditálj legalább napi 5 percet. Folytasd még 25 napig!

30. nap: gratula, sikerült! Igyekezz minél tovább megtartani a jó szokásokat!

Tippek innen.

Itt van még jó kis kontent