BeautyHack

20 hosszú frizura, a legjobbaktól

By  | 

Ha bejönnek a felül hosszúra hagyott, oldalt és hátul rövidre vágott fazonok, de még nem döntötted el, hogy a te fizimiskádhoz melyik illene igazán, hát mutatunk 20 ötletet, ami megkönnyíti a választást.

 

Volt korábban hasonló témájú cikkünk arról, mit tegyél, ha elég ember voltál kivárni a hajnövesztés gyilkos hónapjait. Meg egy másik, a hajnövesztésről magáról. Jelen gyűjtésben az oldalt és hátul rövid, felül hosszú frizurákra láthatsz számos példát. Húszat. Elmondjuk melyiket macerásabb kezelni, melyikhez kell göndör haj. De mielőtt beleéled magad valamelyik frizurába, kérd ki a hajszobrászod véleményét, esetleg mutasd meg neki a teljes képsort, hátha ő mást ajánl. Ne feledd, ami az egyik emberen jól mutat, lehet, hogy a másikon pocsékul. Akkor hát, válogatásra fel (a fodrászok nevére kattintva bejön a profiloldaluk is)!

 

#1 − Felül hosszú, oldalt és hátul nullás, választékkal

1

Vágta: Ruben Djirlauw

Ez a megoldás azért is jó, mert kevesebb alapanyagot kell rendben tartanod. Oldalt zéró tennivalód van, leszámítva persze azt, hogy időről időre újra át kell menni rajta géppel.

 

#2 − Emeletes pompadour

2

Vágta: Javi The Barber

A pompadour nagy divat, ez a pompadour pedig már önmagában is nagy. Melós összehozni, ez tény, de ilyen végeredmény esetén ez elnézhető. Javasolt hozzávalók: a megfelelő termékek a hajtömeg megemeléséhez, fésű/kefe, hajszárító, képzett fodrász. Alert! Ezt elképesztően kényes rendben tartani.

 

#3 − Hátrafésült, oldalt, hátul felnyírt

3

Vágta: Terry’s Hairdressing

Vigyázat, frissen vágva! A képen látható úriember jól választott, hiszen bármikor újra be tudja majd lőni magának hasonlóan megnyerőre a frizuráját. Ha végre neked is összejött már a megfelelő hossz, majd te is hasonlóan villoghatsz vele.

 

#4 − Átfésülés az egyik oldalra, tépetten

4

Vágta: Zainal

Fehér pólóhoz és farmerhez tökéletes választás. Ha a hajtőnél nincs megemelve (kefével felszárítva), az összkép túl lapos lesz, erre érdemes ügyelni.

 

#5 − Oldalra fésülés hosszú hajhoz, választékkal

5

Vágta: Sugarskulls

A választékra rá tudsz erősíteni azzal, ha borotvával is megdolgozzák egy kicsit. Ez eléggé megy most.

 

#6 − Hátrafésülve, ragyogó szakállal

6

Vágta: Antonio Mateo

És ugye a másik véglet, amikor mérnöki precizitással van belőve a haj és a szakáll. Sőt, még csillog is! Adalék.

 

#7 − Hátraszárítás: level 99

7

Vágta: Tom Chapman

Az uraknak többet kellene használni a hajszárítót, mert hasonló frizurákat lehet összehozni vele. A képen látható férfi például annyira jól belőtte a séróját, hogy nem mer rá kalapot venni.

 

#8 − Lépcsőzetes nyírás, nagyon taraj

8

Vágta: Dimitris Lianos

Ez már komolyabb szobrászkészséget igényel, úgyhogy profival csináltasd meg, és alighanem csak a fotózás (esetleg az esti kiruccanás) végéig fogja kibírni. Értsd: hosszú távon, utcai viselethez macerás, az első fuvallat gallyra vághatja. Partyzáshoz inkább a többiből szemezgess!

 

#9 − Hanyagul oldalra csapott, felnyírva

9

Vágta: Anthony Giannotti

Mivel továbbra is egy rendszeres karbantartást igénylő típusról van szó, a csupaszon hagyott fülkörnyéktől átmenettel kell felfelé haladni, majd a fejtetőn akár 20 centisre is meghagyni a hosszt. Igényeseknek és precizitásmániásoknak ajánlott.

 

#10 − Fonat férfiaknak

10

Vágta: NayQueenofFades

Első ránézésre merész, de miután kipislogtad az előítéleteket, be fogod látni, hogy nem is rossz. Úgy látszik, a férfikonty nem volt elég, most itt a fonat + konty kombó.

 

#11 − Feminin beállítás

11

Vágta: London School of Barbering

Bár az előző képnél még a nyitottság volt a vezérelv, ennél a fotónál meg kell említeni, hogy a modellválasztás kissé előnytelenül alakult, hiszen ha csak fejtetőtől fülcimpáig látod az alanyt, és eltekintesz az oldalszakálltól, határozottan feminin benyomást kelt.

 

#12 − Hosszú, félrefésült, göndör haj

12

Vágta: Emilio

Hasonlót már láthattál ebben a képösszeállításban, ám itt most göndör hajjal dolgozott Emilio, és ennek a hajnak a különlegessége, hogy csak sok munka árán lehet − ha lehet egyáltalán − patentra belőni. De ha nem akarod kínozni magad, maradsz az egyszerűbb megoldásnál, a kicsit széttúrt, ugyanakkor jóval lazább megjelenésnél. Mint a képen.

 

#13 − Hullámokban hátrafolyó hajrengeteg (oldalt felgépelve)

13

Vágta: Josh O’meara-Patel

Próbáltad már oldalirányú hullámokban hátrafésülni a hajad? Ha még nem, és gőzöd sincs, hogy az milyen lehet, hát ilyen.

 

#14 − Titanic style

14

Vágta: Scissor&Bone

A stílus abszolút visszatérőben van, még ha apró módosításokkal is.

 

#15 − Hosszú káosz

15

Vágta: Andrew Does Hair

A deszkás szubkultúra által inspirált megoldás látható a képen. Nyilván deszkás, ott nincs garancia arra, hogy két grinde-olás után is ugyanúgy áll a haj, mint előtte a tükör előtt. Minek erőltetni, legyen széttúrt, főleg, ha így is király vagy!

 

#16 − 230 V

16

Vágta: Morris Motley

Ha oldalt nem tarolod le teljesen a hajad, több alapanyagod marad a borzolásra, aminek eredményeképpen megalkothatod a fent látható frizurát. Kicsit szöszölős felszárítani így, és ügyesnek kell lenni, meg elég sok matériát (például extra erős waxot) rá kell tolni, hogy tartósan így maradjon. Ám ha sikerül hosszú ideig megőrizni ilyennek, akkor arra az időtartamra célszerű 4-es fokozatú menőségriasztást kihirdetni mindenfelé, amerre jársz. (Jaj… – a szerk.)

 

#17 − Felnyírás hirtelen váltással (éljen a göndörség!)

17

Vágta: NayQueenofFades

Íme, egy újabb göndör frizura. Ennek a hajtípusnak az előnye, hogy a tincseknek már eleve van egy vad formájuk, így ha szabad kézzel igazítod csak helyre a hajad, akkor is lesz egy kellemesen egyedi és laza beütése a fejednek. Más választásod nem is nagyon van.

 

#18 − Felül hosszú, oldalt közepes hullámok

18

Vágta: Morris Motley

Ismét egy a ’90-es évek jegyeit magában hordozó frizurát láthatunk. Lényegében Johnny Depp Ollókezű Edwardjának 7. kerületi manifesztációja. Erre aztán nem kell vigyázni, bátran túrható.

 

#19 − A masszívan felnyírt: felül hosszú, alul szakáll

19

Vágta: Braid Barbers

Ha esetleg néha szeretnél tarajjal punk koncertre menni, tudd, hogy kb. így néz ki zselé nélkül AZ a séró. Nem is rossz, mi? Főleg, ha szépen rendben tartod. A szakállat is!

 

#20 − Conan, a barbár, oldalt felnyírt hajjal

20

Vágta: Terry’s Hairdressing

Régi, helytelen társadalmi beidegződés, hogy ha egy férfinak hosszú haja van, rögtön lázadónak bélyegzik, és elkönyvelik metálosnak. De ha frankón felnyírják oldalt, nem lesz kétséges, hogy te nem rocker vagy hippi vagy, hanem király.

 

Forrás: menshairstyletrends.com

 

Alert!

Közben nyitottunk egy saját szalont. Több infó és bejelentkezés itt, az üzlet Facebook csoportja meg itt. Szép hely, jó a zene, és hát, na… elég jól is nyomjuk.

Narin

Mindenekelőtt írás és olvasás, aztán folytatódik a sor a sörrel – ínyenc –, futással, filmekkel. Ha sorozat, akkor Breaking Bad, ha fejfedő, akkor kalap. Néha béna szóviccek, sorry!