5 hiba, amit te is elkövetsz hajmosásnál

Szerző: Amy

A haj a nők számára – a sminkelés mellett – az egyik legkényesebb téma a szépségápolással kapcsolatban. Nem is szeretjük, ha hozzányúlnak, mivel nem kevés munkánk van benne. Kezdve a hajmosással, ami a hosszabb lobonccal rendelkezőknek külön rituálé, de még ezt is lehet rosszul csinálni. Főleg a következő esetekben!

 

#1 Túl gyakori hajmosás

Te is ismered azt a szituációt, amikor reggel a tükörbe nézve nem pont az a külső tekint vissza rád, amit vártál volna. Tegnap mostál hajat, de most mégis úgy néz ki, mintha négy éve várnál rá, hogy magától öntisztuljon. Nincs kecmec, muszáj megmosni. Viszont a mindennapos hajmosás következtében a hajból és a fejbőrből elvesznek a természetes olajok, ezért túltermelődés kezdődik, és sokkal gyorsabban válik zsírossá a hajad. A megoldás, hogy próbálj meg változtatni a rutinodon, és csak minden másnap mosd meg. Egészen addig, amíg elég lesz három-négy naponta loboncot mosni.

Emma-Stone-Easy-A-Singing-in-Shower

#2 Nem öblíted le a hajad

Bár elég egyértelmű, hogy a hajmosást a haj leöblítésével kell kezdeni, de még mindig gyakori hibának számít, hogy sokan közvetlenül száraz hajra kenik rá a sampont. No-no! Öblítés, samponozás, öblítés, balzsamozás (és most nem az ókori egyiptomi mumifikálási technikára gondolok), öblítés, és kész is vagy. Miért fontos a hideg vízzel leöblítés? Mert a hajad megtartja a színét, nem fog kifakulni és erőtlenné válni.

mulanhairwash

#3 Rosszul használod a balzsamot

Talán nem is gondolnád, hogy a balzsamot lehet rosszul is a fejszőrzetre kenni. Pedig de! Attól, hogy négy flakonnál nyomsz rá, még nem lesz sem simább, sem puhább. Épp ellenkezőleg, csak rontasz a helyzeten. A sampont alapvetően arra találták ki, hogy a fejünkön mossuk meg vele a hajunkat, a balzsammal pedig csak a hajvégeket. A fejbőrnek nincs szüksége olyan hidratáló anyagokra, amelyek a balzsamban vannak, ezért felesleges elpazarolni rá. Arról meg nem is beszélve, hogy a hajad zsírosabbnak fog tűnni miatta.

tumblr_m1n85pE2x41rq64y2o1_500

#4 Nem masszírozod meg a fejbőröd

Ha a sampont a fejedre nyomod az egy dolog, de a műveletnek nem itt kell véget érnie. A haj mellett a fejbőrt is muszáj megmosni, mivel szüksége van egy kis masszírozásra. Ez felfrissíti és megtisztítja az elhalt hámsejtektől anélkül, hogy megvonná a természetes olajoktól. A fej szereti a masszázst, ne felejtsétek!

4f48ef9821d191dab2acd5d9a0a47882348f420f

#5 Túl alkoholos sampont használsz

A legtöbben illat alapján választunk sampont – igen, te is. Ahogy megszagoljuk már el is képzeljük, milyen pompás lesz, ha ilyen illatban úszik majd az egész hajkoronánk. Igen ám, de rengeteg sampon tartalmaz nagy mennyiségű alkoholt és egyéb olyan összetevőket, amelyek száríthatják a hajat. Bár az alkoholmentes sampon használatakor nem fog habban úszni a fejed, de a hajnak mégis ez a legjobb választás.

giphy (9)

Itt van még jó kis kontent