5 hiba, amit elkövethetsz a szemhéjtussal

Szerző: Amy

A tökéletes tusvonal szerintem olyan, mint Columbo felesége. Mindenki beszél róla, de senki nem látta még. Pedig halál egyszerűnek tűnik, hogy a nyamvadt tussal megrajzoljuk a nyamvadt vonalat a szemhéjunkra. Amilyen könnyűnek látszik, pont olyan nehéz is elkészíteni. Még csak azt sem lehet mondani, hogy a gyakorlat teszi a mestert, mert nem, ehhez szerencse kell. Hogyan lehet mégis elkerülni a reggeli hisztériát? Úgy, ha az alábbi öt hibát megpróbálod NEM elkövetni. 

 

#1 Félrehúzod a szemhéjad, miközben rajzolod a vonalat

Nem, nem és nem. Lehet, hogy elhúzott szemhéjjal majd életed legtökéletesebb cicaszeme tekint vissza rád, és titkon már vállon is veregeted magad érte, DE miután kinyitod a szemed, a legborzasztóbb tusvonal kiált azonnali törlésért. Senkit nem lehet ezért hibáztatni, hiszen a józan paraszti ész is azt diktálja, hogy sima, feszes bőrre egyszerűbb rajzolni. Hát nem. A szem esetében ez már csak azért sem igaz, mert a szemhéj visszaugrásával a tusvonal is összeugrik. Így az elképzelt dizájn helyett egy az általános iskolából ismert pipa árválkodik majd a szemeid sarkában.

giphy

 

#2 Rossz tust használsz

A legtöbben a folyékony tusra esküsznek, mivel meglehetősen drámainak tűnik a szemre festve. Magyarul, ennél feketébb már nem is lehetne. Ezzel szemben túl hamar megszárad és nincs idő az esetleges hibák korrigálására sem. A filctoll szerű tus viszont már sokkal alkalmasabb a műveletre. Nem szárad meg egyből, van idő kijavítani a ferde vonalakat, ráadásul vízálló darabokat is be lehet szerezni, ha attól félnél, hogy elfolyik a melegtől, hidegtől vagy csak úgy magától. Mert olyat is szokott.

Kezdőknek és remegő kezűeknek különösen javallott!

giphy (1)

 

#3 Becsukod a szemed a tusvonal rajzolásakor

Igen, tudom, hogy a szempilláid útban vannak a vonal rajzolásakor, de ha csukva van a szemed, akkor ugye… nem látsz. Főleg azt nem, hova kéne a vonást rittyentened. A legidegesítőbb a cicaszemekben az, amikor fél óra szenvedés után úgy gondolod, hogy végre sikerült. Majd a tükörbe nézve észreveszed, hogy a bal inkább a homlokodhoz van közel, míg a jobb az álladhoz. Sőt, azt is megkockáztatod, hogy úgy néz ki, mintha nem is szemedhez rajzoltad volna őket. Veled is gyakran előfordul, valld csak be!

Mi hibádzik a történetben? Az, hogy csukva a szemed a tusvonal rajzolásakor. Ilyenkor nem látszanak az apró ráncok a szemzugban, amelyek tönkrevághatják a munkádat, amikor áthaladsz rajtuk a tussal. Tárd ki szemeidet, így látni fogod, hova esnek a ráncok és nagyobb valószínűséggel sikerül majd két ugyanolyat összehozni. Kitartás!

1421759492-liquid-winged-eyeliner-gif

#4 Fekete szemhéjtust használsz a vízvonalnál

Úgy gondolhatod, hogy a fekete színnel sokkal jobban ki lehet emelni a szemet, ami részben igaz is. Kivéve akkor, ha a vízvonalról van szó, ahol nem ajánlatos fekete tussal dolgozni. Kicsinyítheti a szemet, ezért a vízvonalnál próbálj inkább olyan lágy színeket használni, mint a bronz. Így is igéző lesz a tekinteted, de a szemeid nem tűnnek majd aprónak.

RgOulpj

#5 Nem rajzolod meg előre a mintát

Tudom, nem sok embernek van ideje arra, hogy egy tíz lépésből álló „Hogyan rajzolj tökéletes cicaszemet?” videó alapján húzza meg a tusvonalat minden áldott reggel. Ha viszont el akarod kerülni a „tele van a tököm” és „szarok rá” érzések kombóját sminkelés közben, mindenképp érdemes elgondolkoznod azon, hogy valami gyakorlásfélét azért művelned kéne két unatkozás között.

A legegyszerűbb, ha kicsit hátradöntött fejjel és nyitott szemmel kezdesz bele a hadműveletbe úgy, hogy minél többet láss a szemhéjadból. Hunyoroghatsz is akár, ha nagyon zavarna a szempillád. Ezután pontokat kell rajzolni a szemhéjra, amiket összekötve létrejön a PERFECT tusvonal. Valahogy így:

Apropó, ha már ennyire nagyon szépségápolás… A szemöldököddel mizu? Lehet, hogy ráférne egy kis szépítgetés a homlokszőrödre is, szóval itt egy cikk, amiben sok-sok trükköt és tippet találsz szemöldökformázás témában.

Itt van még jó kis kontent