Ki a király? Johnny Depp a király.

Szerző: Narin

Az ember, akinek pályája elkezdődött valahol a dús homlokú, ifjú, vagány karakterénél, átívelt a nők ellenállhatatlan ideálján az igéző tekintetű macsó archetípusáig, sűrűn tarkítva a bizarra mázolt őrültekkel, s eljutva végül a bohém művészig, aki nem pusztán a vásznon, de a való életben is képes igen rokonszenves lenni. Új sorozatunkban azokkal az arcokkal foglalkozunk, akikkel érdemes. Johnny Depp pedig az az arc.

 

„Amerika buta. Olyan, mint egy nagy fogú, agresszív, buta kiskutya, ami nagyon tud bántani, ha akar.” – mondta a saját hazájáról 10 éve a pali, aki egykor Bravo- és Popcorn-poszterekről figyelte csábos pillantással tinilányok szobájának millióit. Csempészett már át yorkshire terriereket országhatáron, magára tetkóztatta, majd leszedette a csaja nevét, tavaly meg Alice Cooperrel csinált rockbandát az ember, aki élő bizonyítéka annak, hogy érdemi arcszőrzet nélkül is lehetsz szakállas legenda.

tumblr_n6usivRn081tamedoo1_500

Honnan?

Tudtátok, hogy Depp első komolyabb filmszerepe a Rémálom az Elm utcában című filmben volt? Rövidke alakítás volt, de a film világa tökéletesen illik hozzá: sötétség, furaság, horror. Íme, egy nyúlfarknyi jelenet:

A Rémálom negyedik részében is kapott egy parányi szerepet, de előtte még ott volt az a bizonyos Ollókezű Edward is, aminek jelentősége Tim Burton és Depp munkásságának találkozásában rejlik. Jó néhány közös film áll már mögöttük. De még milyen filmek! Ed Wood,  A halott menyasszony, Sweeney Todd és a többi.
Közös munkáik java része remekmű lett, úgyhogy hálát adhatunk az égnek, hogy a két kattant zseni útjai keresztezték egymást.
Ám voltak olyan próbálkozások is, amik határozottan jól indultak, de időközben túltolták a dolgot, és az új, vicces karakter, az izgalmas történet a sokadik rész után már unalmassá vált. Ilyen a A Karib-tenger kalózai. Emlékszel a NEGYEDIK részre? Hát én sem. Túltolták. És most készül az ÖTÖDIK.

200

Sajnos az így kialakult hóbortos kalóz szerepéből csak nagyon nehezen sikerült kimásznia Deppnek, sokáig nem is tűnt úgy, hogy lesz kiút (tudom, ott volt a Közellenségek is. Szerencsére! Szintén kötelező film!), aztán elkezdték vetíteni a mozikban tavaly a Fekete misét, és Johnny újra visszanyerte a nézők bizalmát. Már a trailer is hátborzongatóan brutál:

Ha a földgolyó filmkedvelő népessége izgalmas, karakteres egyéniségként ismer meg, a legszerencsésebb, amit tehetsz, hogy azzá is válsz. Ő pedig eléggé rocksztár ahhoz, hogy megtegye.

A stílus maga az ember

Azzal mindenki egyetért, hogy Johnny Depp tetőtől talpig egy igen sajátos stílust képvisel. Egyesek imádják őt ezért, mások szimplán csak furcsának tartják, de senki nem vitatja azt, hogy nagy király. Tetkók, kalapok, ékszerek, kendők – lényegében minden kiegészítőt felváltva vagy éppen egyszerre használ, ha éppen úgy tartja kedve.

Tetkók

Deppnek számos tetoválása van, ezekről részletesebb összefoglalót itt találtok, mi most csak párat emelünk ki a sok közül.

  • „Wino Forever” a jobb bicepszen. Ez az egyik legérdekesebb, eredetileg Winona volt rávarrva, és akkor csináltatta, amikor Winona Ryderrel járt, majd amikor 1993-ban szakítottak, átíratta Winora, és akik akkor ismerkedtek csak meg a színész munkásságával, láttak róla képeket először, azt gondolták, Johnny, a jó öreg, iszákos Johnny. Merthogy az újak közül még most is sokan terjesztik azt, hogy a tetkó értelme szimplán az alkoholimádat.
    tumblr_ndzhekysde1rn7nrdo1_500

    Eredetileg.

    wino-forever

    A szakítás után.

  • Indián a jobb karon. Az első tetkó, 17 éves korában dobták rá. Nagyapjának állít vele emléket, akivel nagyon jó barátok voltak, ám az öreg (cherokee indián) meghalt, amikor Johnny még csak 7 éves volt. R.I.P.

    Cherokee.

    Cherokee.

  • Betty Sue egy szíven. Nem, ez nem egy újabb szerelmi sztori, Betty Sue Palmer Johnny édesanyja, és Depp az iránta érzett szeretettből és tiszteletből készíttette el a tetoválást. Úgy néz ki, egy határozottan családcentrikus hírességgel van dolgunk. Zsír!

    Betty Sue.

    Betty Sue.

  • Lily-Rose a szív fölött. Ugyancsak családtagról van szó, Depp elsőszülött lányáról, Lily-Rose Melodyról.
    Lily-Rose.

    Lily-Rose.

    Apa és lánya.

    Apa és lánya.

  • Madár és Jack. Könnyen kitalálható, hogy miről is van szó. A tetkón látható madár egy veréb. A veréb angolul sparrow. A Jack felirat későbbi hozzátoldás, és fiára (is) utal. Szóval ez is egy komplex darab, és már megint a családnál kötöttünk ki. Cute.

    Jack Sparrow.

    Jack Sparrow.

Végezetül a nagy mester, a tetoválóművész, Mark Mahoney is megszólal − neki köszönhető a fent látható tetkó, a videóban szó lesz erről is, de emellett Mark összegző gondolatait is érdemes figyelmesen végighallgatni:

Ez az életem, imádom, amit csinálok. Ha neked nem tetszik… B@szd meg magad!

https://www.youtube.com/watch?v=pHGXDRZjwWU

Kalapok

Ha Johnny Depp, akkor kalap, ez hótziher! Azon belül is leginkább fedora vagy trilby a két opció (ha már nem rémlene, mik ezeknek a pontos jellemzői, nézd meg egy régebbi írásunkat a kalapokról).
E két fejfedő történetéről csak annyit, hogy az előző század első felében rendkívül divatos, mindennapi viselet volt mindkettő (de nyilván a többi klasszikus fajta is), sőt, még a ’60-as években is, ám azt követően alábbhagyott a lelkesedés, az említett kalapok lassanként lekerültek a fejekről, és csak a 2000-es évek hozták újra divatba őket. Mondván, hogy ezek nagyon menő, retró holmik. Ami tény!


Depp esetében a két kalapfajta általában klasszikus módon jelenik meg barna, fekete, szürke, bézs vagy (ritkán) fehér színben. És mivel igazi egyéniségről beszélünk, láthatunk példát arra is, amikor látszólag valóban az előző század első feléből származó kalap kerül a fejére.

tumblr_lbbnkwj7ue1qzziyco1_1280

Például itt.

Hopp, megint egy fedora!

Hopp, egy fedora!

public-enemies-52898eb360dd2

És megint. Úgy láttad a filmet? Katt a képre némi hangulatzenéért!

Nyakláncok

Ez az ember nem fél semmilyen öltözékkiegészítőt magára venni, és ha ez igaz − márpedig igaz −, akkor nem maradhatnak el a nyakláncok sem.

rolling_stone_cover_recreation_by_orianaoracle

  • Tigrisfog − hogy mit szimbolizál, az jó kérdés, talán csak volt egy gigászi küzdelme egyszer egy vaddal, és arra emlékezve hordja annak fogát.
  • Ezüst dögcédula Che Guevara képével − a forradalmi küzdelmek ikonikus alakja, és mint a lázadás szimbóluma, Depp esetében lényegében kötelező.
  • Ezüst Ganésa-figura − a hindu pantheon elefántfejű istenségéről van szó, aki elhárít minden akadályt. Ő a kezdetek és az akadályok ura.
  • Satöbbi.

Ami a csuklót illeti

  • Megannyi karkötője mellett Depp teljesen alap, klasszikus, széles csuklópántot is hord, amihez éppen az egyszerűsége miatt nem is olyan nehéz hozzájutni. Ilyesmihez egyébként elég könnyű öltözködni, kis túlzással bármilyen pólóhoz vagy feltűrt ujjú inghez jól megy.79be7a184e03055a434385205c155208

tumblr_kvmiofr4Fb1qzddh4o1_500

Johnny-Depp-Tattoos

Ez egy újabb lehet. Egyszerűbb, világosabb.

depp

il_570xN.146025875

Valami ilyesmiről van szó.

  • Hogy továbbra is a régi vágású dolgokat emeljük ki, következzék a karóra. Ilyet hordani manapság már önmagában is retró dolog, de ha hozzáteszed, hogy mutatós órát, akkor azzal megdupláztad az coolságát. Ez az a kiegészítő, ami főhősünknek (talán a kalap mellett) némi formalitást kölcsönöz. Sajnos ahány kép, annyi óra van a kezén, de egy-kettőt azért megmutatunk közelebbről.

johnny-depp-7-768

1725946-juvenia-sextant-7283-22-jpg_1883843

Ékszerek

A rengeteg csuklóra aggatott mütyür mellett említsük meg a gyűrűket, amiknek a sokaságából kiemelkedik egy állandó darab (pontosabban darabok, lásd, a második gyűrűs kép), amit 1995-től kezdett el hordani, amikor is a Halott ember című filmet forgatták. A rendező is, Depp is, Depp egyik barátja is és Iggy Pop is ilyen gyűrűt viselt. Hogy az ötlet, miszerint mindannyian ezt fogják az ujjukra húzni, kinek a fejéből pattant ki, rejtély, de az már egyértelműbb, hogy miért. Pusztán, csak emlékeztetni akarták magukat arra, hogy az élet véges, ezért aztán minden pillanatát ki kell élvezni.

_deppring_pressconf56

That’s cool. Skull.

jonny-depp-skull-rings

Kettő is van neki.

Mindenki: Jim Jarmusch, egy kép Iggy popról, Johnny Depp és Jonathan Shaw.

Mindenki: Jim Jarmusch (a Halott ember rendezője), egy kép Iggy popról, Johnny Depp és Jonathan Shaw.

Sálak, kendők

Akad itt néhány király sál is. Némelyik közelebb áll a nyakkendőhöz, egy másik épphogy körbeéri a nyakat, de azért van olyan is, ami a hideg ellen is véd, nem csak az unalmas küllem ellen.

Johnny+Depp+Scarves+Patterned+Scarf+TIEi38R-8Yxl

Akár egy nyakkendő. Vagy ez ténylegesen egy nyakkendő?

johnny-depp-UK-Vanity-Fair-2011-Jan-johnny-depp-18182808-1149-1495

Hehe.

Már akár a hideg ellen is véd.

Már akár a hideg ellen is jó lehet.

Fizimiska

Mint minden téren, itt is vannak merész megoldások, de olyan durvább, modernebb nyírásokat, amilyenekről az utóbbi időben írtunk, inkább távol tartja magát. Marad tehát az időnként váltogatott hajhossz, esetleg némi színjáték. Régimódi keretek között lázadó stílus.

1

Egészen rövid, még a régi időkből.

2

Wax. Kóc. Még mindig rövid.

3

Extra szélfútta frizura némi arcszőrzettel.

4

Szőke Titkos ablak-fej.

5

„This isn’t even my final form!”

6

7

Nos.

 

Források: hubpages.commyshiptotheworld.wordpress.comimdb.com

Itt van még jó kis kontent