Így élvezd a metrózást!

Szerző: Narin

Úgy gondolod, hogy metrózás közben semmi szórakoztató, semmi érdekes nem történhet, ezért inkább feltolod a fülest, és zenét hallgatsz, vagy belemerülsz egy jó könyvbe? Vagy csak bámulsz ki a fejedből? Bár ritka, de azért nem árt, ha tudod, hogy néha történnek szórakoztató dolgok odalent, úgyhogy járj nyitott szemmel (és füllel). Mutatunk pár példát.

 

Alaphelyzetben a metrózás pokolian unalmas, nyilván csak azért utazol, hogy odaérj valahova, de az utazás elfecsérelt idő, amit már soha nem fogsz visszakapni. Lehet így gondolni minderre, de mi a beautyFY-nál szeretjük a mókát és a kacagást (is), ezért elhatároztuk, hogy megmutatjuk a subway napos oldalát. Merthogy van neki.

kontroll

1. Kacaj

Kezdjük az alapokkal! Felszállsz a metróra, és mindenhol búskomor arcokat látsz, ezért te is magadba fordulsz, és csöndben várod, hogy a jármű elrobogjon a célállomásig. De mi történik akkor, ha egy ember vidámsága kerül az utazóközösség figyelmének középpontjába? Kb. ez:

Meg kell említenünk, hogy ez az egyébként már réginek nevezhető videó nem egyedi, találhatsz belőle rengeteget a neten, egyiket történetesen a Coca Cola készíttette. Bánthatod a piros-fehér címkés itóka gyártóit, amiért a termékük egészségtelen, és megzabálja a fogaidat, de el kell ismerned, hogy ezt a videót jól összehozták:

https://www.youtube.com/watch?v=FfezfZPw-qk

2. Muzsika

És ha rád inkább a zene hat, jó hírünk van, a Naturally Seven névre hallgató banda 10 éve úgy döntött, hogy acapellázik egyet a metrón. Az eredmény egy pokolian jó „buli” lett, amit tapsvihar és ujjongás követett. Azóta, köszönik, jól vannak, van már egy csomó lemezük (némelyik live, de attól még lemez, és jó lemez!). Ha az alábbi performansz felkeltené az érdeklődésedet, további részletekről itt tájékozódhatsz velük kapcsolatban.

És ha már a könnyedebb muzsikáknál tartunk, ismered a Too Many Zooz bandát? Az ő zenéjükre lehet csak igazán csörögni. Különös figyelmet érdemel a szaxofonos frontember higanymozgása. Instant buli a megállóban. Amíg meg nem érkezik a metród, 2 perc kötelező tombolás vár rád odalent, és a mosoly garantáltan egész hétre az arcodra ragad. A nemjóját!

De ha jobban szereted a klasszikus-modern keverékeket, közben figyelni, ahogy a művész ujjai járnak a húrokon/billentyűkön, itt van számodra ez (a fuvolás fickó Greg Pattillo, határozottan ajánljuk minden videóját, hátborzongatóan jól csinálja, amit csinál, a zene a vérében van!):

3. Sport

A sportolók sem fogják vissza magukat, legyen szó akár fociról, akár deszkázásról. Az alábbiakban megnézhetitek, mi mindent lehet kihozni a metróból, aluljáróból. Vagy akár egy sapkás táncprodukcióból.

https://www.youtube.com/watch?v=Skh2NEM0JWg

4. Magic

 

5. Fun

A tömegközlekedés legnagyobb hátránya (hogy tudniillik van ott tömeg), egyben a legnagyobb előnye is. A humoros performanszoknak ugyanis széles közönséget biztosít, a vicces szívatásoknak így tényleg csak a kreativitás szab határt. Így jöhetett létre például ez a hasbeszélős produkció, amely azon túl, hogy vicces, egyben a közösségi csajozás egyik leghatékonyabb módszere is. A trükk lényege: te magad jófejnek mutatkozol, a pajzán gondolataidat meg egy rokonszenves bábfigura szájába adod. A sikerráta: 92,7%

Menő jelmezzel tovább fokozható a móka, erre jöjjön egy klasszikus példa. A lenti szopatásban egy csapat Star Wars fan csinált űroperát a metrókocsiból. Különös figyelmet érdemelnek  a szofisztikált részletek, például a Leia Organa által olvasott, beszédes című könyv.

+1 Dumcsi az BKV ellenőrökkel

Persze tudom, itthon már ahhoz is komoly lelkierő kell, hogy felszállj a hármas metróra, de ha megnézel pár jelenetet a Kontrollból, még ez a régen leselejtezésre váró kukac is hangulatossá válhat. Beszélgess egy kicsit az ellenőrökkel! A jókedv garantált.

Jó metrózást, de készítsd elő a jegyed vagy bérleted, mert a kijáratnál ellenőrizni fogják!

Itt van még jó kis kontent