5 mesteri trükk a legszebb ajakért evör!

Szerző: Brooke

Igen, tudom, hallom, meg olvasom én is, hogy Kylie Jenner csak egy akárki a Kardashian – Jenner klán akárkijei közül. A Prada táskáin kívül nem sokat tett le az asztalra. Nem vagyok teljesen hülye én sem. Nővéréhez, Kim Kardashianhoz hasonlóan ő is egy feltörekvő divatikon (vagyis kezd azzá válni), akinek az életét több tízMILLIÓ ember követi nap mint nap. Bár a modern celebvilágért nem vagyok oda, egy dolgot azért el kell ismernem: Kylie Jenner nagyon jól csinálta, hogy elment egy plasztikai sebészhez, aki elkészítette a „tökéletes” szájat. Na, és akkor eljutottunk a lényeghez, mivelhogy erről a tökéletes szájról, meg annak elkészítéséről lesz szó.

Azért ő a példa, mert a legtöbb huszonéves ismeri, meg most vele van tele nagyjából minden, ami internet vagy tévé, közösségi média vagy blog, esetleg vlog. Meg azért is, mert tényleg szép a szája. Oké, talán túl szexi, meg „ribis”, meg miegymás, de valamiért a fiatal nők sokasága mégis erre vágyik. Én is, talán te is, meg még sokan mások. Ezzel meg amúgy nincs is semmi baj, hiszen akinek úgymond „nincs szája”, az küzdhet akár élete végéig, az Angelina Jolie szájjelenség soha nem fog megjelenni az arcán. És igen, neki tényleg kés alá kell feküdnie, ha telt ajkakat akar. Én azt mondom, ez legyen az utolsó megoldás. Előtte azért van még jó pár lehetőség arra, hogy teltebb, szebb ajkakat varázsolj magadnak.

tumblr_o0g2zlUN0p1t090qqo1_1280

Szóval akkor hogyan is lesz Kylie Jenner szád?

Úgy, hogy gyakorolsz és gyakorolsz, meg még többet gyakorolsz. Mármint a sminkeléssel, mert az egész ezen (is) múlik. Tény, hogy nem lesz soha olyan a szád, mint annak, aki feltöltette így vagy úgy, de szerintem mindenképp próbálj ki valami olyat, ami nem kerül több tíz (vagy száz) ezer forintba, nem fáj, és nem kell félévente kés alá feküdnöd. Nem feltétlen tartom magam a természetesség elvakult hívének, csak mert úgy érzem jól magam, ahogy vagyok. Ha bele akarok fejelni reggelente az alapozós vödrömbe, akkor meg fogom tenni. Nincs ezzel baj, szóval se a naturális, se a lányokat nem kell elítélni. Mindenki azért olyan, amilyen, mert úgy érzi jól magát. Visszatérve, Kylie szája kicsit sem természetes. Ahhoz, hogy te is hasonló ajkakat készíthess magadnak, néhány dologra szükséged lesz.

#1 A kontúrozás
Nem, most nem az arcod kontúrozásáról lesz szó, pedig arról is regélhetnék másnap reggelig. A szád ívét akkor tudod a legjobban kiemelni, ha először megrajzolod a külső vonalakat. Ezután a hiányzó részeket kitöltheted a rúzzsal. Ha teltebb ajkakat szeretnél, ne az íven, hanem az ív fölött rajzold meg a szád vonalát. Ezzel vastagabbá és teltebbé teheted az ajkaid. A negyedik pontban erre még visszatérek majd.

kyliegif2

#2 A rúzs
Ami a szájceruzához tartozik. Meg kell is, hogy szép legyen a szád. Spórolhatsz azzal, ha nem veszed meg, hiszen a szájceruzával is adhatsz színt az egész szádnak, de mivel a rúzs sokkal puhább, mint a ceruza, ezért szükséged van rá, ha szebb hatást szeretnél elérni.

#3 A matt száj titka
A cikk végén találsz majd még egy kis infót a szájfényekről, de itt most az a lényeg, mit kell tenned azért, hogy ne csillogjon a szád. Mert ugye most az menőbb, mint a szájfényezés – még. Itt már írtam róla korábban egy keveset, viszont bővíteném az opciókat. Az egyik a hintőporos trükk. Nincs más dolog, mint kis mennyiségben az ujjad segítségével a szádra felvinned a hintőport, ez ugyanis elveszi a fényét. Tényleg nem kell sok belőle, csak egy kevés. Apró mozdulatokkal ütögesd az ajkaidra, így a mattság mellett azt is elérheted, hogy tartósabb legyen a rúzsod.

kylie3

#4 A fehér szájceruza is jó valamire
Régebben nem értettem mire való az átlátszó szájfény, a fehér szájceruza vagy szemceruza. Használhatatlan cuccok, amik semmire nem jók. Nos, az átlátszó szájfény nyilván fényt ad az ajkaknak, a fehér szemceruza nagyítja a szemet, ha a vízvonalban használod. A fehér szájceruzával pedig szép ívet lehet húzni a szád köré, amiket ha alapozóval összedolgozol, nagyíthatod az ajkaid. Egy kis optikai csalás, és máris kész a csodaszép szád.

#5 Az ombre sokkal jobb, mint gondolnád
Nem csak az ombre haj trendi, hanem az ombre köröm és száj is. A körmökről itt már írtam nektek. A szájnál ez azért fontos, mert a kontúrozást sokkal szebbé teszi. A lényeg, hogy amikor a szájceruzával megrajzolod az ajkaid ívét, belül is dolgozz vele kicsit. Szóval igen, két termékre is szükséged lesz, amiknek a színe eltér egymástól. Kívül a sötétet, belül a világosat kell használnod. A végcél, hogy a két színből olyan átmenetet képezz, amikkel nagyíthatod és vastagíthatod a szád. Így:

84478d7ba9a567d4d608a7ed8fb5551f

A vizuális élmények fő támogatója a YouTube beauty vlogger kánaánja

Makeup tutorial nélkül nem is lenne teljes a cikk, szóval elhoztam neked az egyik kedvencemet. A hölgyike megmutatja, hogyan készíthetsz magadnak egy szájceruza és rúzs, vagy szájfény segítségével dús ajkakat. Itt nem az a lényeg, hogy most akkor neki milyen jó, mert amúgy is szép szája van, hanem az, hogy ezt még akkor is meg tudod csinálni magadnak, ha kétbalkezes vagy. Tapasztalatból mondom, mivel nekem is sikerült. NEM ELSŐRE. Sokadszorra, de sikerült, és imádom, és csináld te is, mert imádni fogod. Pont.

De mit használ(t) Kylie Jenner?

Az tuti, hogy nem a nálunk lévő drogériákban található kétezer forintos izéket. Mivel egy évvel ezelőtt még annyira tetszett a szája, de leginkább annak is inkább csak a színe, ezért nagyjából egy napnyi órát (igen, pont huszonnégyet) töltöttem azzal, hogy a létező összes elég sok Google találatot végignéztem, olyan kulcsszavakra rákeresve, mint a „Kylie Jenner Lips” és társai. A lényeg, hogy megtaláltam, amit kerestem. Aztán ki is próbáltam és egy kicsit sajnos csalódtam.

Egy szájceruza és a hozzá tartozó rúzs. A márkát látod az alábbi képen, az árát meg valószínűleg te is sejted. Nem olcsó, de nem is vészesen drága, viszont egy átlagfizetéshez mérve, ha nagyon durván akarok fogalmazni (azt meg szeretek, szóval úgy fogalmazok) már-már befektetésről van szó. Na mindegy, megvettem, mert ugye kellett nagyon, most meg a polcon porosodik a többi mellett.

mac_whirl002

Szóval ő az. MAC, a szín neve „WHIRL”, van hozzá ceruza is (mármint megveheted külön, mert ennyi pénzért miért is járna hozzá…), amivel a kontúrvonalak még tökéletesebbé tehetők. Alapjáraton jó. Meg a márka is jó, a termékek is elég professzionálisak, csak hogy kellően szakmai legyek. Az egyetlen gond velük, hogy annál többet nem tudnak, mint a fele vagy negyedannyiba kerülő konkurens márkák. Véleményem szerint nem éri meg. Azért viszont jár a piros pont, hogy egy átbulizott, részeges estét is simán kibír anélkül, hogy elkenődne. Lehet vele enni-inni, nem mosódik el, nem veszít a fényéből. Nagyjából leszedhetetlen, ami hatalmas előny.

Amíg a fenti képen látható MAC ára elég húzós, addig itt egy másik márka, ami jelenleg feltörekvőben van, nagyjából ugyanazt tudja, mint drágábbik társa. A NYX nagyon hasonló, csak sokkal jobb áron. Szóval, ha nem jön be, nem fogsz sírva fakadni, amiért egy kisebb vagyont költöttél el a semmiért. Ugyanúgy szájceruza és rúzs, amik összetartoznak, viszont mindkettőt külön kell megvenned. A színe MAUVE”, a legtöbb drogériában megtalálhatók a márka termékei. Még nem próbáltam, viszont ránézésre levágós, hogy amolyan MAC-koppintás, ami persze nem baj, csak tőle se reméljünk túl sokat. Bár nem hiszek abban, hogy a drága cuccok feltétlen a legjobbak lennének, azért az sem túl jó, ha valami nagyon, már szinte meglepően olcsó. A NYX valahol középen van, szóval várom a tapasztalatokat.

kylienyx

Aztán jött a plasztika…

Sokáig be sem vallotta, hogy plasztikáztatta a száját, pedig – szerintem – a 21. században ebben már semmi megdöbbentő nincs. Persze pro és kontra, mindkét oldallal tisztában kell lennie valakinek ahhoz, hogy ítélkezni tudjon azokon, akik kicsit átszabattak ezt-azt a testükön.

(Nekem a plasztika tényén túl nagyobb gondom van azzal, hogy a csaj még csak 18 múlt. WTF. – a szerk.)

Tény, hogy nem lehet mindenkinek természetesen olyan szája, mint Angelina Jolie-nak. Az, hogy valaki plasztikai sebészhez fordul segítségért, egy dolog. Szépíteni, alakítani mindig lehet magunkon. A probléma a könnyen kialakuló addikcióval van. Elkezdi valaki a szájával, és a sikeres műtét, a szebbé válás élménye egy egyszerű, de borzasztóan erős pszichés függést indít be.

A saját magával való elégedettség mindenható érzésének igénye az emberben újra és újra felmerül, hogy a páciens egyre több – vélt vagy valós – esztétikai hibáját, a végén pedig már az elrontott műtéteket is további beavatkozásokkal próbálja orvosolni.

meryl_streep

A vége pedig egy botrányos, eltorzult arc lehet, ami már nem mások irigységének, hanem a közröhejnek a tárgya. Elsőre talán könnyű és hatékony útnak tűnik, de oly sok egyéb trükk és ötletes praktika van – legyen a sebész az utolsó megoldás!

 

Kylie-Jenner-nose-job-2

Mije van még Kylie Jennernek, ami neked nincs?

Egy egész kollekciója matt és csillogós szájfényekből, meg szájceruzákból. Kylie szája annyira menő lett és híres, hogy hülye lett volna nem megragadni az alkalmat. Bevezette a saját sminktermékét, a Lip Kit-et, amit nagyjából öt percig lehetett megrendelni, mivel olyan gyorsan lerabolták az összes rúzst, hogy ha a 29 dolcsis cuccot el akarnád adni az Ebayen, valószínűleg ötször annyit kérhetnél érte. A színek iszonyúan jók, a mattsága 10/10. Amikor pedig már azt is elkapkodták, ami még meg sem jelent, jött a következő nagy dobás.

large1

A szájfények, amik a 90-es években voltak trendik. Christina Aguilera imádta, ahogy Britney és társai is – amikor tinik voltak. Szóval nem egy mai sztori a csillogó ajak, Kylie azonban nagyon úgy néz ki, vissza akarja hozni a divatba. Ha pedig abból indulok ki, hogy a trapéznadrág ismét menő, akkor sejtéseim szerint hamarosan az egész világ szájfényben tocsoghat. Még videó is készült hozzá, három perc gengszterkedés, aminek sok értelmét nem látom, az internet szét is szedték az egészet (a videó lényegét egy kommentelő foglalta össze pompásan: „Wow this is a deep, high quality, original masterpiece. Art in motion. Poetry in action.„), a celeblánynak viszont nagyon bejött. Kellkellkell.

 

Itt van még jó kis kontent