Ezért válaszd a középhosszú hajat!

Szerző: Brooke

A rövid és a hosszú haj között igencsak nagy különbség van. Mivelhogy egyik rövid, másik meg hosszú. És ott van az a csodás, közkedvelt és imádott félhosszú frizura, ami ér, ameddig ér (tényleg meghatározhatatlan) és 2016-ban hatalmas sikernek örvend a nők − és lassan már a férfiak − körében is. Nem hiába, mert az egyik legkönnyebben kezelhető fazon, amivel nem kell sokat foglalkozni, mégis csodásan tart egész nap, ha öt perc alatt megfodrászkodtad magadnak a reggeli készülődés közben.

A félhosszú − vagy középhosszú − haj önmagában is elég király dolog, hát még akkor, ha meg is tanulod kezelni. A hajápolás aranyszabályairól már írtam nektek, és arról is volt már szó, mikkel szívnak a göndör hajú nők. Na, meg a frufrukról is regéltünk nemrég. Szóval beszéltünk már elég sok mindenről, de valahogy a mostani hajdivat (nők terén) kicsit alulmaradt prioritás szempontjából. Viszont most itt vagyok, mesélek, ötletelek és idén le fogod vágatni a hajad elgondolkozol majd a középhosszú frizura lehetőségén is. Mert annyira szexi.

Literary-wondrous-curly-hairstyles-for-medium-hair-0051

Amikor befigyel a saját tapasztalat

Muszáj előhozakodnom a saját példámmal, amiből nagyon remélem, tanulni fogsz − mert én nem tanultam más hibájából, pedig szóltak. Évekkel ezelőtt majdnem derékig érő, hosszú hajam volt, ami igaz, hogy egy idő után kezelhetetlenné vált számomra (meg még anyukám számára is), mások szemében mégis a hőn vágyott álomhajként jelent meg. Én meg egyik reggel felkeltem, hogy nekem fodrászhoz KELL mennem, és bizony levágatom, mert miért ne, már úgyis uncsi a hosszú.

Nem sok dolgot bántam meg eddig az életemben, ám ezt mélységesen. Pedig szóltak, hogy ne, utólag fájni fog, szép a hosszú, gondoljam át. De nem. Hajthatatlan voltam, és sajnos igazuk is lett. Azóta képtelen vagyok megnöveszteni a hajam, mert rettenetesen türelmetlen vagyok ehhez (is). Meglep? Ja, nem.

8552
Na mindegy(ke), szóval a tanácsom az, hogy ne kétszer, hanem százötvenkétszer gondold meg, le akarod-e vágatni a hajad. Én azt mondom, ha változtatni szeretnél, és meg akarsz szabadulni a sörényed hosszától, ne egyből 30 centit vágass belőle, hanem csak 15-öt. Gyorsabban is visszanő, ha meggondolod magad, és (talán) annyira nem is fogod bánni, mint én azt, amitől akkoriban megszabadítottak. De ez van.

PRO ÉS KONTRA, mert az is kell

A középhosszú haj előnye, hogy öt perc alatt kész van reggel, nem kell a tükör előtt megöregedned, hogy kinézzen a fejed valahogy. Sőt, még a kávézásra is marad időd. A gyors hajmosás olyan kincs, amire a hosszú és sok hajjal élő szenvedő lányok régóta vágynak. Ja, és emellett még gazdaságos is, mivel rövid haj = kevesebb sampon, hurrá! Nagyjából 10 perc alatt megszárad a hajad, ha megszárítod, és 20 perc alatt, ha magától hagyod száradni. Ahogy fentebb írtam, megnöveszteni is hamarabb tudod, ha éppen arra vágynál. Amikor copfot szeretnél készíteni magadnak, sokkal dúsabbnak látszik majd a lófarkad azáltal, hogy rövidebbek a tincseid. Yaay! Nézd, Dakota Fanning is milyen jól kijön a hajával!

dakota-fanning-happy-hair

A hátrányokról annyit, hogy biztos nincs neki annyi, mint mondjuk a hosszú hajnak, szóval ez kvázi előny. A középhosszú hajat felfoghatod copfba, de nem fog a derekadig érni. Kár érte. Befonhatod, de nem fog olyan jól mutatni, mintha hosszú hajjal teszed ugyanezt. Na, meg ott van az is, hogy mindenkit utálni fogsz, akinek több haja van, mint neked. Nem biztos, hogy dúsabbnak fest majd a frizurád, ha rövidebb, és egyenesre van vágva a vége. És a legborzasztóbb, hogy középhosszú hajjal soha nem leszel olyan szexi, mint Megan Fox hosszúval.

hair-flipmegan-fox

HÍRESSÉGEK, AKIKNEK BEJÖTT A FÉLHOSSZÚ

Tudom, hogy a sztárok inspirálnak. Téged is, engem is, meg a bolti eladót is, akinél a reggelit vetted. Ők értesülnek legelőször a divatról, ők követik folyamatosan. Hál’ isten, hogy mindent elsőre kipróbálnak helyettünk. Így, ha belebuknak, rajtuk csámcsog majd a média pár napig, és kész. Nekik jó, mert beszélnek róluk, nekünk jó, mert vihetjük a fotójukat a fodrászhoz, hogy „NA, ILYET SZERETNÉK”. Mindenki jól jár. Az viszont tény, hogy az átlag halandó nőket nem sminkeli két ember egyszerre, nem foglalkozik a hajukkal legalább egy ember minden nap. Össze vannak rakva minden egyes alkalomra. A mi hajunkat meg jó, ha két havonta látja egy fodrász. Amikor kisuhanunk az üzletből t-ö-k-é-l-e-t-e-s a frizuránk, másnapra katasztrófa. Nincs mese, meg kell tanulni a trükköket, hogy minden nap úgy lobogtathassuk a loboncunkat az utcán, mintha épp akkor estünk volna ki a szalonból. Mindenesetre, bemutatnám a középhosszú haj istennőit.

Jennifer Lawrence

jl

Jennifer Lopez

jlo

Angelina Jolie

ag

Cameron Diaz

Cameron-Diaz-HD-Images-19

Cara Delevingne

cara_delevingne_model_eyes_hair_85693_1920x1080

Gigi Hadid

ggh

Kim Kardashian

kim

Kate Hudson

elite-daily-kate-hudson-1-800x400

Jennifer Aniston

Jennifer-Aniston-600x356

Selena Gomez

large

Itt van még jó kis kontent