Letörölhető tetkót fejlesztenek

Szerző: Balla "Duncan" Zoltán

De akkor mi értelme van? – teszed fel a kérdést. Joggal.

Nem kell olvasni (pláne nem írni) sokat a tetoválás pszichológiájáról ahhoz, hogy megértsük: a jelenség lényege nem pusztán a felrajzolt formában és az érte elszenvedett fájdalomban áll, hanem a szimbólumok maradandóságában is. Aki a családját csak annyira szereti, hogy felnyalogatós matricával meri feltenni a nevüket a mellkasára, az inkább ne tegye sehogy.

ballapeter_03

A képen látható alkotás Balla Péter munkája

 

Másrészt azonban tény, hogy az ember tiszta szívvel is hozhat olyan döntéseket az élete bizonyos szakaszában, amelyeket az élete egy másik szakaszában tiszta szívvel meg is bán. Ilyenkor meg ugye jön a kérdés, hogy smirglivel vagy egy újabb réteg tintával menjen-e rá inkább. A kérdésre egy New York-i egyetem biomolekuláris kémiaszakos (vagy mi a franc) hallgatói adnak választ, kifejlesztették ugyanis a letörölhető tetoválótintát.

ephemeral_tattoo

Az ephemeral tetoválás életciklusának szemléletes ábrája

A hírről az Inkedmag számolt be, a vártnál kevesebb iróniával, magának a technológiának az oldalát pedig itt találod meg. Ephemeralnak hívják, és a felvitele hagyományos tetkóstúdióban történik, a szokásos eszközökkel. Az oldalukról egyébként nem egészen világos, hogy a kész mű „nagyon egyszerű” eltávolítása mit is jelent a gyakorlatban. A fejlesztése jelenleg is zajlik, a lelkes csapat szerint (amelyről egyébként fotót is találtok az oldalon) a cucc belátható időn belül kereskedelmi forgalomban is kapható lesz.

 

via Inkedmag

Itt van még jó kis kontent