Ki a király? Brad Pitt a király.

Szerző: Narin

„Ki a király?” cikksorozatunk második koronázottja Brad Pitt. Tudod, aki karrierje előtt limuzinnal fuvarozott sztriptízeseket, volt az El Pollo Loco csirkeruhába öltöztetett reklámembere, Randyként tűrte, ahogy Ray Krebbs (Steve Kanaly) beleszól a szerelmi életébe a Dallasban, és amikor éppen nagyon unatkozott, hagyta, hogy a csaja, Angelina Jolie tetoválgasson a hátára. Ja és ’89-ben egyszer egy padon töltötte az éjszakát Pesten. Stíluselemzés egy nagy királyról.

William Bradley Pitt, 1963, Oklahoma. Színészi képességeit 180 centis porhüvelyében tárolja. Ahogy már említettem, számos meglepő dolgot követett el életében, de egyet hadd emeljek ki kérdés-válasz formájában: mit kapsz, ha keresztezed a Harcosok klubját egy El Pollo Loco-csirkével? Íme:

Személyeskedésesség: kevés olyan filmes élményem van, amikor az adott alkotást vagy annak egy jelenetét akár végtelenszer is képes lennék megnézni. Ezen kevés művek között szerepel Guy Ritchie-től a Blöff. Mind zeneileg, mind forgatókönyvileg, mind színészi alakítás szempontjából állatinak gondolom, és ez a három szál számomra a film végén lévő verekedésjelenettel éri el a tetőpontját, amikor is elindul a Fucking in the bushes dob-cintányér kombója, kivágódik az ajtó, és Brad Pitt elindul kíséretével a ring felé.

https://www.youtube.com/watch?v=kE11QxfzC68

Pályája elején Brad még a Dallasban tolta, aztán pár évvel később a Se7enben, majd a Harcosok klubjában, a már említett Blöffben, az Ocean’s trilógiában, és még számos zseniális alkotásban szerepelt. Volt katona (különböző korokban), flúgos edző, de még egy zombi apokalipszis túlélője is.

És hogy a génállomány és a tehetség mellett mi teszi még ennyire közkedveltté? Például az, amit a fotósoknak és a kamerának adni tud. A megjelenése, annak minden apró alkotóelemével együtt. Bővebben?

Style

Korábban már írtunk a színekről, illetve arról, mit mivel szabad kombinálni, milyen hónapra melyek ajánlottak. Lentebb megmutatjuk, hogy Pittnél az ajánlott kombók hogyan jelennek meg, kiderül, hogy mit tart nyerőbbnek: a cicomát vagy az aszfaltegyszerű megoldásokat. Csávókánk abban a szerencsés helyzetben van, hogy 55 éves korára is minden jól áll rajta, a smart casualtól a sportosabb vonalig. A garbós öltöny (öv nélkül), méretre szabva (vagy igazítva) pontosan annyira vagány, mint amennyire elegáns, de egy frankón textúrázott ing egy szimpla farmerrel is működni tud, ha a szúrós tekinteteddel egy kiszáradt fatönköt is képes vagy lángra lobbantani.

Fotó: Esquire

Lentebb pedig egy példa a kék-piros, mostanság sokat ekézett kombójából, ami ezúttal nem rövid nadrág + ing variációra vonatkozik, hanem egy jól szabott öltönyből és egy lazább ingből állóra. A fotó a GQ elhíresült sorozatából való egyébként. Ezekkel az árnyalatokkal mindez elsősorban világosabb hajú embereknek ajánlott (fekete hajhoz az ilyen halvány piros és a világosabb kék nem annyira adja – legalábbis a téma szakértői szerint).

Fotó: GQ

És most vegyük sorra a szetteket néhány fotóval, évszakról évszakra!

Tavasz

Ebben az időszakban, ahogy kell, a lágyabb, egyszerűbb színeket kapja magára, ahogy a képeken is látszik. Semmi túlcsicsázás, semmi rikítás, csak a nemesen egyszerű könnyedség. Figyeld azokat a szakállakat! Kiegészítőkből bőven akad, napszemüveg, kalap, óra, karkötő is befigyel, a lazább szabású, világos szerelésre rímelő fehér és arany variációkban. Cserébe nem látsz semmiféle öncélú halmozást (hat karkötőt egymáson, négy gyűrűt egy ujjon), amiben kioltaná egyik elem a másikat.

2

1

Nyár

Továbbra is az egyszerűségé a terep Brad Pitt nyári ruhatárában, előtérben a világosabb színek, gyakran egy általában könnyebb anyagból készült zakóval. Utóbbi egyébként ajánlott, és fehér pólóval egyrészt királyul néz ki, másrészt nem is rohad rád a 30 fokban. Itt is megjegyzendő, hogy ő a tónusai alapján eleve az a típus, akinek jól állnak ezek a színek, nyilván a stylistjai (meg ő maga is) tisztában vannak ezzel.

Actor Brad Pitt poses during a photo call for Killing Them Softly at the 65th international film festival, in Cannes, southern France, Tuesday, May 22, 2012. (AP Photo/Lionel Cironneau)

Ősz

Ősszel érdemes követni a természet színeinek változását, így a kezdeti időszakban még működnek a zöld lentebbi árnyalatai, ám később célszerű beépíteni a ruhatárunkba a barnát, a sárgát és más meleg színeket. A pulóverekről egyébként ezt itt érdemes átbogarásznod.

5

6

Tél

A téli ruhák esetében egy klasszikus megoldás a feketére fókuszálni, de nyilván nem ez az egyetlen lehetőség. Másrészt meg, minek túlbonyolítani az életet, ha ott a kényelmes és stílusos egyszerűség? A sállal kapcsolatban pedig be kell látni, hogy a praktikus szempontok mellett a dizájn is bejátszik: az egyszínű matt és fényes felületek összhangjában egy a megfelelően kiválasztott textúrájú sötétszürke vagy fekete sál az igényesség csimborasszója lehet.

7

8

Hairstyle

Az tény, hogy Pittnek olyan adottságai vannak, melyeknek köszönhetően bármilyen frizurát csináltathat magának, jól fog kinézni. Jól áll neki a rövid haj, a még annál is fade és az undercut fazonok, de ennek ellentéte, a görög eposzi hős hosszú fürtös külleme sem tudja megtörni Brad konzervált macsóságát. Tudjuk, hogy egy percig sem kételkedsz a leírtakban, így nem bizonyításképpen, inkább a helyeslő bólogatás katalizátoraként keverünk ide egy képösszeállítást Brad Pitt 5 legjobb frizurája címmel. Helyeslés on!

A 10 legjobb férfi frizura, amit ismerned kell

Harcosok klubja

Ez az a klub, ahova nem karszalag vagy pecsét kell a belépéshez, hanem sérülések. Kivéve első alkalommal. Egy nem létező, tüsi hajú, szappangyártó „srác” kreálmánya ez a közösség. Brad persze minden verekedésből úgy jött ki, mintha nem waxszal, hanem cementtel lőtte volna be a frizuráját. Ami egyébként így nézett ki (a film nagy részében, majd a végére teljesen rövidre gépelt fejjel jelent meg újra Tyler Durden):

321

"Levágattam." "Látom."

„Levágattam.” „Látom.”

Egyébként meg, ha elfelejtetted volna a szabályokat, hát íme:

fight_club_rules

Becstelen brigantyk

Tudod, ahol Brad Pittnek a kornak megfelelően oldalra túrt (comb over) sérója volt. Attól függően, hogy bevetés után volt egyenruhában, vagy a mozi előterében öltönyben. De nem is ez a király az egészben, hanem az, hogy a haja a filmben belövi magát. Íme, a jelenet, amiben leveszi a sapkáját, hátraigazítja a haját, ami ezt követően oldalra fésült séróvá változik. Bravó!

4

„Practice!”

5

Trója

Ha esetleg kétségeid lennének afelől, hogy a hosszú haj férfias, csak nézd meg, hogyan nézett ki Brad a Trójában. A hátradobott, szőke hajzuhatag vért és penge nélkül is tökéletesen maszkulin, talán éppen azért, mert egy leheletnyi oroszlán beütést kölcsönzött. Hosszú fazonokra egyébként itt van pár tipp. Szívesen.

67

Ocean’s 11

Tessék, egy film, amiben olyan stílusosan megy végbe a lopás, hogy arról különórákat tarthatna az Országgyűlésben. Mi több, Rasty karaktere tökéletes példáját mutatja annak, hogy néha elég, ha a legegyszerűbb rövid fazont választod a fodrásznál, mert egy jól sikerült vágás után közel zéró energiabefektetéssel is bitang jól áll majd a hajad.

8

„Bocs, vissza tudnál hívni? Éppen egy cikkben vagyok fotó.”

9Harag

A Brad Pitt-frizurák nyertese egyértelműen ez. Felül hosszúra hagyott slicked back, oldalt felszedett, hirtelen átmenettel (disconnected undercut). Pont a harctéren elég nehezen fenntartható az ilyen, mert a fodrásznak rendszeresen foglalkoznia kell vele, de belőni otthon már gyerekjáték, csak végighúzod rajta a tenyered a tarkód irányába, majd ráhúzod a rohamsisakot.

1110Fejfedők

A kalap rohadtul nem ciki, amennyiben színében és formájában is ízléssel van a szetthez igazítva. A Johnny Deppről szóló részben tárgyaltuk már ezt, és valószínűleg a jövőben is szentelünk ennek majd egy-egy bekezdést a sorozatban, mert a kalap a legtöbb jól öltözött celebritás stílusos kiegészítője.

6

Újságos fiú

3

Brad Pitt seen leaving the Greenwich Hotel in New York City Trilby!

9

13

Csak stílusosan!

#3864605 After having breakfast at the Beverly Hills Hotel Brad Pitt headed home on his brand new custom chopper. While trying to maneuver between two cars he quickly looses control and falls over on the bike! Brad looks to be unharmed and exchanges info with one of the vehicle owners involved before proceeding to check out his own damages. Many helpful onlookers offered to let Brad wait for a tow inside their apartment complex and he graciously accepted. Fame Pictures, Inc - Santa Monica, CA, USA - +1 (310) 395-0500

4

Hehe.

Tetkók

Ha nagyon bele akarsz merülni a részletekbe, és nem fogadsz el mást, csak szofisztikált, illusztrációkkal ellátott összefoglalót, akkor be kell érned a rosszabb minőségű képekkel. Ám ez az oldal kellő tájékoztatást ad számodra. Ha viszont egy fokkal jobb fotókra vágynál a teljesség igénye nélkül, íme, a mi kis hármas összeállításunk.

Jolie

34

2007-ben készült az a tetoválás, amiről meglehetősen nehéz jó képet találni, hiszen Brad a hasára varratta, ám az tudható, hogy Angelina Jolie születési dátuma olvasható ki belőle (magyar dátumírásmód szerint: 1975. 04. 06.)

Unaloműző

1

Mikor 2008-ban Davosba mentek Jolie-val, úgy tűnik, a kelleténél jobban unatkoztak. A színésznő elmondása szerint legalábbis ez vezetett ahhoz, hogy Brad hátára tetovált ezt-azt. Szó szerint.

Romantika

2014-ben a főhős bicepszére is került egy tetoválás, méghozzá egy vers, amit valahogy így lehet lefordítani: „Létezik egy hely, túl a jó és a rossz fogalmán. Ott találkozunk.” („There exists a field, beyond all notions of right and wrong. I will meet you there.”).

Fun

Bruce Willis, George Clooney és számos más nagy híresség mellett Pitt is tiszteletét tetette a Jóbarátok egy epizódjában. Ő és Ross volt a történet szerint, akik aljas pletykát terjesztettek Rachelről. Mindezt a sorozat 8. évadjának 9. részében találod, ahonnan mutatunk egy kis ízelítőt:

És ha még ez sem lenne elég, íme, még egy bizonyítékot arra, hogy Brad Pitt igenis érti és szereti a tréfát. Néha rágóval.

 

A kiemelt kép a Furry című filmből való, jogtulajdonos: Columbia pictures.

Forrásként merítettünk többek között az alábbi helyekről: hairstyleonpoint.comwonderwall.com, wikipedia

Itt van még jó kis kontent