Los Angelesben a rendőrség szedi le a tetkókat

Szerző: beautyFY

Los Angelesben a Sheriff csapata szedi le az egykori rabok tetkóit. Hogy segítsenek a beilleszkedésben.

Úgy hívják, hogy Tattoo Removal Service, évek óta megy, és egy a visszailleszkedni kívánó elítéltek számára komoly problémát jelentő, de ma már viszonylag egyszerűen orvosolható problémán segít.

 

Számít a külső

A tetkó olyannyira nem ritka jelenség az amerikai börtönökben, hogy egy kutatásban vizsgált 640 rabból kb. 450-nek volt, akiknek ráadásul

41%-a már a börtönben volt varrva.

A korábbi életvitelükhöz témájukban szorosan kapcsolódó szimbólumokkal, üzenetekkel az a gáz, hogy egyrészt pszichésen nyomot hagynak az emberben, másrészt nagyon nehezítik a társadalmi beilleszkedést. Bolti eladóként a vendégeket, irodai alkalmazottként a munkatársakat zavarná, ha a mellettük álldogáló a bűnöző múltjának mementóit viselné a bőrén, de aligha találni olyan munkakört, ahol nem hátrány az ilyesmi.

Az egykori elítéltek társadalmi integrációjával foglalkozó szervezetekkel együttműködésben még 2012-ben életre hívott projekt szép eredményeket produkál. A beavatkozások ára egy szalonban néhány száztól akár több ezer dollárig terjed arrafelé, de a rendőrség a szolgáltatás keretein belül ingyenesen biztosítja. Ennek köszönhetően már évente 500 – 700 ember kér segítséget abban, hogy megtagadja bűnöző múltját, és tiszta bőrrel kezdjen új életet.

redford_gif

 

Itt van még jó kis kontent