4 hasznos + 1 életveszélyes cicaszem-praktika

Szerző: Brooke

Azt már biztos te is tudod, hogy a beautyguruk mennyi mindenre képesek annak érdekében, hogy megvalósítsák a t-ö-k-é-l-e-t-e-s cicaszemet. Az csak egy dolog, hogy a legjobb sminkterméket sem tudjuk megvenni, mert ugye mindegyik másért jó, meg másért hasznos. Az egyikkel könnyebb dolgozni, a másik meg csak praktikusabb és kész. Az van, hogy gyakorlás nélkül ez senkinek sem megy elsőre. Sőt, vannak napok, amikor nem csak a cicaszem nem jön össze, de még az alapozás sem megy úgy, mint máskor. No para, a beauty vloggerek, meg bloggerek, meg minden(ek) összeszedtek néhány trükköt, amik közül egy-kettő egész jó, a többi viszont már tényleg életveszélyes.

#1 Csináld bankkártyával!

Azért ez került az első helyre, mert szerény véleményem szerint ennek van a legtöbb értelme. A kártya kemény, szóval a széle segítségével könnyebben lehet megrajzolni a vonal ívét. Kész, ennyi, ez tényleg az egyik legjobb megoldás, amivel kezdeni is lehet valamit. Az megvan, melyik az az öt hiba, amit te is tuti elkövetsz a szemhéjtussal? Itt elolvashatod.

#2 Csináld kanállal!

Nem lehetetlen, viszont ügyesnek kell lenned. A kanalat amúgy nem csak a cicaszemekhez használhatod, hanem a szempilláid göndörítésére is, valamint a szempilláid spirálozásához is alkalmazhatod. A tussal készített végeredmény nekem nem a kedvencem, túl íves a vonal, hiszen a kanál formája diktálja a szabályokat. Na mindegy, ha nincs más, akkor a semminél még ez is jobb. Egy béna vonalnál még a kanalas ív is szebb tud lenni.

#3 Csináld cellux-szal!

Vagy bármivel, ami odaragad az arcodhoz. Szóval tapasztalatból mondom, hogy ez egy elég fos ötlet. Én nem tudom, másnak hogy jött be, meg hogy csinálja, pedig bizony kipróbáltam én is minden formáját. A videóban egyszerűnek tűnik, és amúgy tényleg az. Mondjuk nekem már az problémát okozott, hogy milyen szögben ragasszam a szemem alá. Az alábbi videóban azonban ezt is megmutatják. Remélhetőleg te több sikerrel jársz, mint én. És amellett, hogy a ragasztócsík mentén szép vonalat tudsz húzni, a szemhéjpúdert is fel tudod vinni úgy, hogy tökéletes lesz a széle. Ha pedig füstös sminkre gyúrsz a szombati buliba, nem kell úgy kinézned, mint akinek bevertek.

#4 NE csináld késsel!

Komolyan kezdek megijedni attól, hogy egyes emberek mire nem képesek azért, hogy tökéletes legyen a sminkjük. Mármint az még oké, hogy órákat ülnek a tükör előtt, meg lőnek hatvan szelfit egy szögből, mert onnan épp jól süt a nap, meg jók a fények is. És akkor jön egy ilyen kattant valaki, aki kitalálja, hogy hát miért is ne lehetne KÉS (igen, KÉS) segítségével meghúzni az egyenes vonalat a szemhez. Mármint érted, odarak egy fél baltát az arcához. Nemsokára eljön az idő, amikor a hírfolyamokban eyebrow kit helyett, egy komplett bárd és kés kit szerepel majd. What?!!

13046144_1213138958715927_2016253518_n

#5 Csináld post it-tel!

Kicsit hasonló a koncepció, mint a celluxnál, azt leszámítva, hogy ezzel valahogy nem értek egyet. Persze, ha nincs más, akkor végül is ez egyfajta megoldást adhat a cicaszem problémára. Azért arra figyelj, hogy alapozás előtt ragaszd magadra a post it-et, és ne akkor kezdj a szemedhez, amikor már túl vagy az alapozáson és kontúrozáson, mivel a ragasztó le fogja szedni az arcodról az alapozót.

Itt van még jó kis kontent