Tedd vagy ne tedd! Tanácsok a szemöldökszőkítéshez

Szerző: ZEN

Az idei MET gála témája „divat a technológia korában” nem csak a csodás és extravagáns kreációkban tükröződött vissza. A kiegészítők szintén hangsúlyos szerepet kapnak az ilyen alkalmakkor, és nem csak a táskákról, ékszerekről vagy cipőkről beszélek.

Az egyik ilyen jellemző a szőkített szemöldök volt idén. Szemöldökgyilkosság?! Nem feltétlen. Sokan gondolták, hogy a „robot-imázst” ezzel is megsegítik. Katy Perry például az utolsó pillanatban döntött a megvilágosodás mellett.

katy--a

Azonban, ahogy minden beavatkozásnak, ennek is megvannak a maga szabályai. Michael Malinsky szépség tudor tanácsi következnek:

 

1. Készítsd elő a terepet az átalakulásra!

Mielőtt elkezded, igazítsd és tisztítsd meg a szemöldököd! Távolíts el minden festéket, mosd meg vízzel és szappannal, majd várd meg, amíg teljesen megszárad!

 

2. Ne világosítsd túl sokáig!

Rövid ideig hagyd csak fönn a leszívó anyagot, és körültekintően töröld is le az egészet. Inkább haladj lépésről lépésre, mindig csak keveset szőkülve, mint egy nagy (túl hosszú) lépéssel. Mert akkor aztán jöhet a régi idők divatja, egy szemöldök ceruza és a Marlene Dietrich style.

358824-marlene-dietrich

 

3. Ha nem vagy biztos magadban, fordulj szakemberhez!

Nem szégyen az első alkalmakkor bemenni egy szalonba, ahol profik segítő kezei dolgoznak rajtad. Sokkal inkább, mint egy elrontott, roncsolódott szemöldök. Tanácsokat, ötleteket kaphatsz, és tuti lesz az eredmény. Például ha nagyon sötét a szemöldököd, segítenek majd, melyik lehet a neked megfelelő világosabb árnyalat.

kim--a

4. Kerüld a drasztikus változtatásokat!

A szemöldökünk az arcunk egyik legmeghatározóbb kerete, így a legkisebb módosítása is markánsan változást eredményezhet. Tehát csak óvatosan! Ha túl világos lesz, az egy teljesen új (nem feltétlenül az eredetileg megcélzott) külsőt hozhat.

bb68f8dde40254b03a214364d1878586

JAJ!

(Apropó, arra emlékszel, hogy már írtunk a tökéletes szemöldökről? Itt elolvashatod a cikket.)

Itt van még jó kis kontent