Így lehet világosabb a hajszíned a nagyi praktikáival

Szerző: Brooke

Mielőtt hajfestésre adnád a fejed (vagyis a hajad), kétszer gondold át a dolgot! Mármint nem a barnából sötétebb barnára gondolok, hanem a világosításra. Egészen egyszerű, otthoni praktikákkal is elérheted a világosabb hajszínt, amik nem roncsolják a hajszálaid. Oké, azt ne reméld, hogy feketéből egy óra alatt szőke leszel, de látványos változást érhetsz el nagymama trükkjeivel.

A nagyipraktikák beválnak, ez tény. Legyen szó arcápolásról vagy természetes kemikáliákról, gyógyító hatású akármiről, a nagyszüleid tippjeit igenis érdemes megfogadnod. Bár mi hiszünk a modern orvoslásban, a drága akármik mellett érdemes kipróbálni természetes, otthon elkészített jóságokat is. Na, de vissza a hajszín világosításához. Ahogy már írtam, túl látványos változást ne várj, mivel a hajszerkezet egyénfüggő, ebből pedig az következik, amit mindenki tud: hogy mindenki haja más. Lehet, hogy neked az egész hajkoronád kivilágosodik, de a barátnődnek csak tincsekben lesz világosabb árnyalatú a haja. (Mondjuk ez pont fordítva lesz, ha te szeretnéd a tincses világosodást.) Csodát ne várj, de próba szerencse.

A szőkítéssel óvatosan, mert a nem megfelelően kiválasztott alapanyag (vagy egy nem elég képzett fodrász) roncsolhatja a hajat, az kiszáradhat és eltöredezhet. Nem, nem csak a hajszálaid vége, hanem az egész hajad. Szerencsés az, aki bevállalta és ugyanolyan szép a fejszőre, mint volt. Mondjuk Beyoncé, de ugye ő Beyoncé.

happy-birthday-beyonce-best-hair-flips-lead

#1 Citromlé

A citrom kiszívja a színeket, nagyon savas, ezért csak felhigítva szabad alkalmaznod. Egy egész citrom levét facsard ki, majd keverd össze 5-6 evőkanál vízzel és masszírozd a hajadba. Hagyd, hogy a hajad napon száradjon meg, így felgyorsíthatod a világosítási folyamatot.

#2 Méz

A mézben hidrogén-peroxid van, amiről elég annyit tudnod, hogy a hajszőkítés alapvető alapanyaga. Szóval egy evőkanál mézet keverj el egy pohár vízben, hagyd állni 15 percig, majd a mixet kend a hajadra. Nem mondom, hogy a leöblítés egyszerű lesz, sőt, utálni fogsz, amiért ilyen tanácsot adtam neked, de hidd el, jó lesz. Egyrészt világosabb, másrészt puhább és fényesebb lesz a hajad. Megéri, trust me!

#3 Kamillatea

A kamilla jó világosító hatással bír, ezért mindenképp próbáld ki, ha kimostad a mézet a hajadból és nem jött be. A teát csak meg kell főznöd, de kérlek, ne filteres teával próbálkozz. Gyógynövényboltokban kapható, nagy zacskós i-g-a-z-i teát főzz meg, öblítsd le vele a hajad és hagyd magától megszáradni. Magic.

hmc

 

beautyFY expert tipp

A fenti praktikákkal ne kísérletezz abban az esetben, ha a hajadat korábban valamilyen kemikáliával már kezelték, akár festés, színezés, dauerolás céljából. Csak natúr hajjal próbálkozz!

Itt van még jó kis kontent