Ápold sörrel a hajad, megmondom miért!

Szerző: Brooke

Kétség nem fér ahhoz, mennyire imádom nagyanyám praktikáit, ha szépségápolásról van szó. Legyen az bőr, smink, pattanások és mitesszerek elleni küzdelem, hajnövesztés és ápolás, egyszerűen minden női parára van megoldás, ami nem kerül tízezrekbe. És még használ is. A természetes cuccokról legalább tudjuk, hogy nem mérgeznek minket. Itt a következő okosság, amit próbálj ki! De kortyolhatsz is belőle, ha úgy van. 

A folyamatos hajvaslás igazi gyilkosság, amiért a kitalálójának női börtönben lenne a helye. Főleg akkor gáz, ha egy nap többször is kínzod a hajad. Meg aztán ott vannak a hajápolási praktikák, amikről már milliószor olvastál, de valahogy soha nem sikerül egy hétnél (vagy napnál) tovább betartanod az íratlan szabályokat. Nem hibáztatlak, én is ilyen vagyok. Talán a következő megoldással már te is szívesebben azonosulsz, mivel van benne szép haj meg sör is. Yay!

giphy

Miért tesz jót a hajadnak a sör?

Azért, mert a sör összetevői olyan természetes anyagok, mint például a komló. Ez olyannyira jó hatással van a fejbőrre, hogy egyrészt nyugtatja, másrészt a hajat is növekedésre serkenti. Aztán ott van még a B-vitamin is, ami megtalálható a sörben, és fényessé, erősebbé teszi a hajat. A sörélesztőnek köszönhetően a haj élettel telivé, egészségessé és dússá válik. Tényleg. Itt van négy módszer arra, hogyan használd.

 #1 Sörkondicionáló

Igen, a sört tényleg használhatod kondicionálásra és még a töredezett hajvégek ellen is jó. A sörben ugyanis számos olyan összetevő található, amely hidratálja a hajat és véd a hajkárosodás ellen. Kis mennyiségben tegyél a tenyeredre egy kis sört, masszírozd a hajadba, és a töredezett hajvégekre, majd 30 perc után öblítsd ki, illetve mosd meg a hajad samponnal. A többi sört idd meg, hogy belülről is tápláld a hajad…

#2 Söröblítő

Hajmosás után bátran öblítsd le sörrel a hajad, ettől ugyanis ragyogni fog. A sörben található számos természetes összetevő szinte egy új réteget képez a hajadra, amitől az fényesebbé válik. A sör mennyisége függ attól is, milyen hosszú a hajad.

gggggg

#3 Sörpakolás

Inkább hajpakolásnak nevezném, de hasonló, mint az első tipp. Hagyj nyitva egy sörösüveget egész estére, másnap pedig rakd a mikróba egy percre! Ha felmelegedett, adj hozzá 2 teáskanál mézet, 3-4 csepp citromlevet. A mixet kend a hajadra, hagyd hatni 15 percig, majd alaposan öblítsd le. A végeredmény: puha, selymes, fényes haj.

#4 Sörerősítő

Ha erősebb és dúsabb hajkoronát szeretnél, adj vizet a samponodhoz, hogy kicsit hígabb legyen. Ezután keverj hozzá sört, de csak annyit, hogy a mix sampon-állaga megmaradjon.

Itt egyébként találtok egy leírást arról, mi történik, ha 6 napig sörrel mosol hajat. Összefoglaljuk: eredményes, de drága.

Ezek mellett még sok más tipp kering a neten, szóval minél többet próbálsz ki, annál biztosabb a siker. Az alkoholizmus amúgy is rossz, szóval inkább a hajadra öntsd a sört, mint a szádba. Pazarolni meg ugye totális hülyeség. Cheers!

beer1

Itt van még jó kis kontent