BeautyHack

5 trükk, hogy a sminked nyáron is 10/11-es legyen

By  | 

Tudom, hogy nyáron az a legnagyobb problémád, hogy nem tudsz eléggé levetkőzni ahhoz, hogy ne legyen meleged. Mert még a bőrödet is levennéd, ha tehetnéd. És azt is tudom, hogy reggelente azon kattogsz, felkenj-e magadra egy tonna alapozót, hogy kinézz valahogy, vagy inkább ne. Mert lefolyik, meg meleg van, meg a pórusaid, meg blabla…

Ha te is olyan vagy, mint én, akkor kicsit sem érzed, hogy vissza kéne venned a sminkelésből a pusztító kánikula miatt. Ettől függetlenül mégis érdemes odafigyelned a bőrödre, hiszen ezekben a hónapokban sokkal jobban megterheli az arcod, ha nem a megfelelő kencéket használod. A kevesebb néha több, ezért a téli vakolatot helyettesítsd könnyedebb sminkkel és a nyári időszakra szerezz be olyan alapozót, ami nem tömíti el a pórusaidat. Íme néhány makeup hack az elkövetkezendő hónapokra.

 

large

#1 Alapozó

Arról, hogy mi alapján válassz alapozót magadnak, itt már írtam korábban. Nyáron viszont érdemes még egy dolgot figyelembe venned. Ha zsíros a bőröd, az alapozótól csak még jobban csillogni fog a fejed, mert izzadsz és meleg van, és amúgy is totális szenvedés az életed. Ezt pedig mindannyian utáljuk, szóval ahelyett, hogy elősegíted a csillámpónisodást, inkább akadályozd meg.

Válassz olyan alapozót, ami nem folyékony, hanem por állagú. Az ilyen típusú termék ugyanis nem áll össze az arcodon, a por az arcbőröd természetes módon keletkező olajos felületébe fog úgymond megtapadni. Mivel mindössze három hónapról van szó, bőven elég, ha a kisebb kiszerelést választod. Így még ha mellé is nyúlsz vele, nem fogod bánni, hogy fél évre elegendő alapozót kell a kukába dobnod, mert használhatatlan.

#2 Szempillaspirál

Véleményem szerint nyáron bőven elég, ha a drama queen sminked egyszerűen szempillaspirálra cseréled, cicaszemre sincs szükséged mindennap. Hidd el, a szemed hálás lesz érte. Egy teljes napot kibírni a hőségben két kiló szemfestékkel nem épp a legjobb ötlet, hiszen az izzadásnak van egy olyan következménye, hogy az alapozótól kezdve a szemhéjpúderen át, minden l-e-f-o-l-y-i-k az arcodról. Inkább a szádra helyezd a hangsúlyt, a szemedre bőven elég a spirál is.

Szóval, ha már úgyis a naturális smink a divat (nem, nem az), legalább a hétköznapokon engedd el a tonnányi sminket. Kivéve persze, ha buli van, mert olyankor mindent szabad. Olyankor használd ki a benned rejlő tehetséget. Hosszabb pillákat szeretnél, de műszempilla nélkül? Katt ide.

beauty-2015-10-GIF1-main

#3 Púder

Ha az első pontban leírt érvem ellenére is inkább a folyékony alapozót preferálod, mert az jobban fed és szereted, meg tudomisén, akkor legalább egy jó minőségű púdert szerezz be. Tudom, hogy mivel igazi smink expert vagy, már van otthon belőle 3-4 darab, de mivel nyáron feltehetőleg sokkal barnább vagy, ezért keress olyan púdert, ami passzol a bőrszínedhez, és még mattosít is. Így elkerülheted a csillogó bőr okozta kellemetlenséget.

#4 Nézz tükörbe néha!

Tudom, hogy akkora királylány vagy, hogy a smink, amit felpakolsz magadra reggel, este 8-ig simán kibírja, de nyáron – igen, még mindig az izzadás miatt – ez sokszor meghiúsul. Szóval igen, ne legyél lusta és vedd elő napközben a táskádban tartott minitükröd. Gondolom te sem azért hordod magaddal, hogy plusz súlyt vihess a munkába, mert az fun.

#5 Vigyázz a bőrödre!

Mert ha sokat jársz strandra, a klóros víz kiszárítja a bőröd. A meleg levegő miatt izzadsz, az alapozó eltömíti a pórusaid ésatöbbi, ezeket már neked is tudni illik. Próbálj kevesebb sminkcuccot magadra kenni reggelente, mert hidd el, az arcod nem fog örülni, ha a negyven fokban kínzod a fél tubus alapozóval. Esténként mosd le rendesen a sminked, radírozd le heti kétszer, figyelj oda a sminkecseteid tisztaságára, használj hidratálókrémet és kíméld, amennyire csak tudod. Ja, és próbáld ki nagyanyád praktikáit, mert hidd el, beválnak!

83c2fd2f6d4c582355147bac0752752f

Brooke

Szeretek kávézni, írni, jó írásokat olvasni. Még mindig rendíthetetlenül meg akarom váltani a világot, és el is hiszem, hogy ez megtörténik majd egyszer. A szarkazmus összes létező formájával élek, emiatt pedig vagy utálni, vagy imádni fogsz.