A 8 legnagyobb hajátalakulás a celebvilágban

Szerző: Amy

Biztos hallottad már azt a bölcsességet, hogy az ember akkor módosítja a haja színét vagy formáját, amikor épp nagy változás történik az életében. Na, de mi van akkor, ha éppen a vadiúj frizura az, ami  átalakulásra sarkall? Jöjjön az elmúlt évek nyolc legnagyobb hajváltoztatása, amit valószínűleg ezek a hírességek sem terveztek el előre!

myhair_is_blue

Nemrég egy kutatás végérvényesen igazolta, hogy a szőke nők szellemi nívójára vonatkozó negatív előítélet komplett bullshit. Ha hátránya nem is, de előnye viszont ettől még lehet ennek a hajszínnek, a lenti példák alapján a sztárok közül is sokaknak jót tett ez a váltás, sőt. Karriereket és sikert jelentett. Nézzük meg, kinek mi jött be!

 

1. MARILYN MONROE

Sokan nem tudják, hogy Marilyn Monroe nem csak más névvel (Norma Jeane Mortenson), hanem más hajszínnel is jött a világra. A később szexistennőként legendássá vált színésznő akkor festette be barnáról szőkére a haját, és változtatta meg a nevét, amikor 1948-ban leszerződtette a 20th Century Fox. A karrierje ettől kezdve leginkább erotikus külsejére építkezett, és szőke fürtjeivel, gyönyörű arcával, kerekded idomaival nem mást láttak benne, mint az Igazi nőt.

hair-transformation-marilyn-monroe

2. DEBBIE HARRY

A 70 éves énekesnőnek nem volt különösebb fordulópont az életében, ami ahhoz vezetett volna, hogy barna haját kiszőkítse. De Marilynhez hasonlóan, ő is más néven látta meg a napvilágot, eredetileg ugyanis Angela Tremblenek hívták. A több bandában is játszó Debbie későbbi zenekarát, a Blondiet pedig éppen róla nevezték el, hiszen haja kiszőkíttetése után a férfiak így kezdték el becézni.

hair-transformation-debbie-harry
3. RIHANNA

A barbadosi énekesnő frizurájának átalakulása az image váltásnak is köszönhető, mivel a kezdetben még R&B muzsikáktól napjainkra eljutottunk a kvázi gengszter rapig, amihez a fizimiskában is elkél némi változás. Nehéz lenne kiemelni az összes hajkölteményt az elmúlt 12 évnyi pályafutása alatt, de azért megmutatom a legfontosabbakat.

539fe9d9ccd57_-_cos-05-rihanna-maroon-lips-mdn
Rihanna_glamour_15feb16_getty_b_666x1000
RihannaHair31_GL_11Oct10_pa_b_592x888
Rihanna-Medium-Cherry-Red-Hairstyle

Rihanna-Ombre-Hair-Styles

 

4. SARAH JESSICA PARKER

A Szex és New York 51 éves színésznője, akinek gardróbját még mindig mindenki irigyli, szintén elég sok átalakuláson ment keresztül az évek során. Frizurája karrierje kezdetén sokkal inkább hasonlított a Beyoncé-féle mikrofon séróra, ami kicsit sem állt előnyösen neki. De szerencsére a ’80-as évek göndör fürtjeitől a 2000-es évekre átváltott az egyenes vagy épp laza hullámos hajra.


1993
2001
2002
2008
5. KATE MOSS

A szupermodell az évek alatt úgy váltogatta a frizurákat, mint más a fehérneműt. Volt vállig érő egyenes, fiús rövid, frufruval vagy épp nélküle, míg mára el nem jutott a középen szétválasztott, hullámos hajig. Azon kevés nők közé tartozik, akik nem félnek drasztikusan megváltoztatni a külsejüket, emiatt pedig nagyon is fel lehet nézni Moss kisasszonyra.

katemoos
6. MADONNA

Madonna, akit a Pop királynőjeként is emlegetnek az albumaihoz igazította a stílusát, tehát eddigi pályafutása alatt már legalább 14 átalakuláson esett át. A ’80-as évekbeli stílusával nem túlzottan vagyok kibékülve, de el kell fogadnunk, hogy koronként (mit koronként? évente) más volt a divat. A vadóc kislány szerepe mindig is sokkal jellemzőbb volt rá, és jobban is állt neki, mint a tündi-bündi, ami napjainkban sincs másképp. Check this!

madonna
7. EMMA STONE

Az egészen egyedi hangú, tehetséges amerikai színésznő ugyan nem a filmek miatt, hanem pusztán kedvtelésből váltogatja hajformáit. A 2008-as A házinyuszi című produkció hozta meg számára a sikert, aminek köszönhetően a karrierje azóta is csak felfele ível. (Aki Stone kvalitásaival nincs tisztában, ajánlott megnéznie a Birdman-t, már csak a káprázatos monológjaiért Oscart érdemelt volna. – a szerk.) Színészi tehetsége mellett jó humoráról is híres, na meg a frizuráiról. Bár a természetes vörös és festett szőke hajszín között ingázott, de az tény, hogy a vörös áll neki a legjobban.

emma
8. JENNIFER LAWRENCE

J-Law (ahogy saját magát nevezte az idei Golden Globe-on) Stone mellett egyike a kevés, igazán tehetséges fiatal hollywoodi színésznőknek, aki még csak 21 éves volt, amikor az első Oscar-díját megkapta, és a legfiatalabb színésznő, akit négyszer jelöltek. Természetes hitelességével, őszinte játékával már 25 évesen ott tart, hogy az egyik legkeresettebb, és egyben legjobban kereső színésznő. Hajszínével és formájával is sokat szeret variálni, de attól sem riad meg, ha épp le kell vágatnia, ahogy az idei Joy című film kedvéért is tette.

jlaw

 

Alert!

Közben nyitottunk egy saját szalont. Több infó és bejelentkezés itt, az üzlet Facebook csoportja meg itt. Szép hely, jó a zene, és hát, na… elég jól is nyomjuk.

Itt van még jó kis kontent