Heti szakállinspír

Szerző: Narin

Itt a magmaforró nyár, amit ha túl akarsz élni, akkor a centivastag bársonyzakót leváltod pálmafamintás Acapulco ingre, az élére vasalt vászonnadrágot pedig egy térd fölé érő, izzadtságelvezető, 10 gramm súlyú valamire, aminek van két zsebe, egy a telód, egy meg a tárcád számára. Oszt ennyi. Tehát a tested jó része fedetlen marad, és ha 1) egész nyáron a gép előtt ültél, ezért vakítóan fehér vagy; 2) szét vagy gyúrva, mint a kenyértészta, akkor valószínűleg zéró figyelem irányul majd az orcád irányába. Ez ellen is lehet tenni, növessz például szakállat. Vagy király szakállat. Esetleg hozzá illő hajat. Lenti válogatásunkban megmutatjuk, mire is gondolunk. Áttensön!

 

fountain_hugh

 

1 − A „Jókai overdose” style

1

Most képzeld el ezt az alakot napszemüvegben és Starbucksos kávéval a kezében. Egy szó: hipszter. Bajszunk és pofaszőrünk megformálásának ilyetén módozata olyannyira régies, hogy az már mai! Ha ne adj’ isten szívesen túltolnád még ezt a neoromantikus fazont is, ahhoz is adunk egy vizuális tippet:

2

Nagyon bokor!

Továbbá itt egy másik lehetőség, amennyiben A kőszívű ember fiai címének megalkotásán rettentő szellemi kapacitással dolgozó J. Mórt kívánod leutánozni. Az kábé így néz ki:

3

2 − A rövidre nyírt/borosta

Mert ugye kinek van kedve a hosszúra hagyott szakállat ollóval nyirbálni? Ehelyett csak fogod az andalítóan zümmögő szakállnyírót, belövöd néhány mm hosszúra (vagy inkább rövidre), és végigszántod vele az arcodon virágzó réteket. Az eredmény: szakáll az van, de probléma vele egy deka sincs.

4

Most nézd meg ugyanezt a fazont kicsit rövidebb szőrzettel, alig láthatóan, résnyire nyitva felejtett szájjal kiegészítve.

5

6

3 − Balbo, avagy jó gyerek ez a Tony Stark

Erről a fazonról már írtunk, és nem csak azért, mert nagyra tartunk mindenkit (így Starkot is), aki egy csavarhúzóval és 150 kg vassal komolyabbat alkot egy kerti hintaágyváznál. Azért írtunk erről, mert tetszetős. Ha még nem csekkoltad, hogyan kell összehozni, tedd meg mielőbb, addig is itt van némi inspiráció:

 

7

Inspiráció.

4 − Spartan (no haj, full beard)

Ha végképp letettél arról, hogy a rohasztó meleg elől konstans zuhanyzásba menekülj, és taktikát váltva inkább spártai módon végigdagonyáztad a napot, hogy aztán elfogyaszd jól megérdemeld banánodat, nos, akkor neked ez a fazon kell. Mint látható, ez a stílus még érmet is kapott.

8

Már-már reggae-karszalaggal

5 − Breaking Beard

Ha a szemöldököd felett már nulla szőrzet van, alatta viszont szeretnél valami pofásabbat, akkor próbáld ki a Walter White-nál már bevált körszakállat. Ajánlott tartozék a porkpie kalap. Ha fogalmad sincs, hogy az mit jelent, semmi gáz, mi erről is írtunk már. Méghozzá itt. A szakállról annyit, hogy folyamatos karbantartást igényel, ami precíz embert kíván, viszont bármennyi kék cuccot el tudsz majd adni ilyen fejjel az utcán, szóval tökre megéri!

9

10

Az a hírös kalap.

6 − Van Dyke

Ezen példás arcszőrzetről már szintén írtunk korábban. Utánaolvasást ezen szóra kattintva abszolválhatsz, ha úgy tartaná kedved. A bajusz gyönyörűen pödörhető, ha pedig akkora nagy festő vagy, mint az a személy, akiről ez a fazon a nevét kapta, akkor ecsetkészlet híján nyugodtan alkothatsz az álladra növesztett pamacssal is.

11

7 − Rozsomák

Egészen konkrétan a Van Dyke inverze ez: épp csak a bajusz lett leborotválva az áll egy keskeny szakaszán lévő szakállal egyetemben. Ha jól csinálod, acélkarmaid is lesznek a végén, illetve mérhetetlenül gyorsan fogsz gyógyulni, úgyhogy abból sem lesz gond, ha bajuszborotválás közben megvágod magad.

12

8 − Állvonal

Semmi az egész, csak csupaszon kell tartanod az arcod java részét, kizárólag az állcsontod mentén hagyhatsz meg egy vékony csíkot, illetve egy apró kis bajuszka is megengedett. A vonal és a bajusz karbantartásához szakállnyíróra, a többi részhez pedig borotvahabra, borotvára és baromi nagy precizitásra lesz szükséged. Ha bénának érzed magad, vegyél egy 5 éveseknek való kifestőkönyvet, és igyekezz mindig a vonalon belül maradni. Ha már megy, rápróbálhatsz erre a fazonra.

13

14

15

Nem.

9 − Kecskeszakáll

Ha növesztenél valami olyat, amibe végre beleragadhat a káposzta, akkor próbáld ki ezt. Mehet bajusszal összenövesztve is, úgy még frankóbb. Akárhogy is nézzük, ez bizony örök klasszikus.

16

Katt a képre!

Záró hangulatleves (nyomokban inspirációt tartalmazhat)

17

32

31

30

29

28

27

26

25

24

23

22

21

20

19

18

 

Források: pouted.comgazettereview.comhairstyleonpoint.com

Itt van még jó kis kontent