Hogyan tilos és szabad körmöt ápolni

Szerző: Narin

Függetlenül attól, hogy valaha eszedbe jutott-e már, miként is kell pontosan körmöt ápolni, manikűrözni és pedikűrözni otthon, mi most röviden összefoglaljuk neked, mikre kell ügyelni a home made edition közben. Just in case.

 

Ki kell, hogy ábrándítsalak, a körömápolás nem nőies dolog. Egyszerűen csak kevés férfiközpontú üzlet foglalkozik ezzel kis hazánkban. Ha azon szerencsések közé tartozol, akik ismernek ilyen helyet, és a munkád megköveteli, hogy igényes külsővel érkezz minden reggel dolgozni, akkor nyugodtan tedd törzshelyeddé.

xorigin-manicure

„Manikűr?”

Ha azonban nem áll módodban ilyesmire költeni, elintézheted otthon is. Csupán a megfelelő felszereléssel kell nekiállnod, és mint oly sok esetben, ennek beszerzéséhez is egy egyszeri, nagyobb összegű kiadást kell bevállalnod. Cserébe az így megvásárolt körömvágó szetted akár évtizedekig is kitarthat – már ha valóban jó terméket vettél. De ne aggódj, rögtön megtudod, mi számít jónak, ahogy azt is, hogyan vágj otthon körmöt. Magadnak.

Mindenekelőtt

tumblr_inline_nidr3pG4HF1qbygev

ERRŐL

giphy (1)

SZOKJ

giphy

LE!

Ügyelj arra, hogy

  • Csak a saját szettedet használd! Mi több, arra sem árt figyelni, hogy más eszközzel vágd a lábkörmeidet, vagy legalábbis mielőtt áttérsz a kezedre, mindig alaposan takarítsd le az ollót/csipeszt. Ez azért fontos, mert ha a kondiban, az uszodában vagy a strandon összeszedsz valami gombás cuccot, legalább nem viszed át az ujjaidra. Attól, hogy először mindig a kezeden vágod le a körmeidet, csak aztán a lábadon, a lábkörmeidbe ragadt mocsok még ráragad a vágófelületre, így a következő vágásnál is ott lesznek, és szépen felviszed a bacilusokat a kezedre. Sőt, ha a kezeden megvágod magad, még egy csinos kis fertőzést is összehozhatsz, tehát vagy legyen két külön szetted, vagy takarítsd azt az egyet rendesen!
  • Éles legyen az eszköz, amit használsz. Ha csipeszt használsz, és nincs éle, akkor a következő történik: két tompa fémdarab közé fogod a körmöd, és addig szorítod azokat, amíg úgy össze nem nyomják a körmödet, hogy az leesik a helyéről. Persze, látványos hibát itt sem követsz el, de az is biztos, hogy ezzel a legkevésbé sem teszel jót neki. Az ollót egyrészt egy fokkal könnyebb élesen tartani, másrészt az vág, lemetsz, nem pedig összenyom és roppant.
  • Minőségi eszközzel dolgozz, ugyanis az olcsón megvásárolt készlet lehet, hogy hamar kicsorbul, elveszti az élét, elkopik. De ha olyan cuccra ruházol be, ami kiváló minőségű acélból készült, sok évig, akár 1−2 évtizedig is hűen fog szolgálni.
  • Miután levágtad a körmöd, reszeld le a megmaradt felesleget. Méghozzá egyirányú mozdulatokkal. Ha oda és vissza is végigszántod a körmödön a reszelőt, akkor a recés fémlap előbb lekapja a körmödről a törmeléket, aztán a második mozdulattal vissza is tömi a körmöd alá. Esetleg belefúrja a szilánkokat a bőrödbe.

    giphy

    WRONG!

Hogyan állj neki?

  1. Először is jól jön egy fürdés/zuhany/lábáztatás. Hacsak nem csíptetőfogóval és flexszel akarsz rámenni a szarura. A víztől ugyanis megpuhul a bőr, így könnyebben hozzáférhetsz a körmödhöz. Ha ez megvan, takarítsd ki az elhalt maradványokat és koszt a körmöd alól. Így jóval kevesebb mocsok kerül majd át a vágófelületre.
  2. Vágj, méghozzá a megfelelő eszközökkel (minőség, élesség).
  3. Reszelj, de ha igazán percíz akarsz lenni, csak egy irányba tedd, nehogy a lereszelt körömszilánkok belefúródjanak a bőrödbe (például a körmöd alatt).
  4. A körmödre nőtt bőrt a megfelelő eszközzel nyomkodd vissza a körömágy irányába, amennyiben szükséges (ami alatt nagyjából azt kell érteni, hogy hozzáférhetővé válik, felhajlik), vágd is le.
  5. Kondicionálj! Egy erre alkalmas termék a Jack Black-féle kézápoló krém, amit ide kattintva meg is rendelhetsz.

Látványosabban, hallványosabban itt, Aaron Marino előadásában

Hol juthatsz hozzá a már sokat emlegetett megfelelő eszközökhöz?

Nos többen is ajánlják a Zamberg márkát, ami kiváló minőségű német acélból készített termékeket forgalmaz. Jó hír, hogy az említett kiszereléshez szintén hozzájuthatsz a neten. Például itt, amíg le nem nyúlja valaki az összeset.

 

Forrás: realmenrealstyle.com

Itt van még jó kis kontent