Divatblogtippek. Szívesen!

Szerző: Narin

Nem akarunk önzők lenni, azt pedig végképp nem akarjuk, hogy rengeteg időt kelljen eltöltened azzal, hogy felkutatod a megfelelő stílusérzékkel megáldott divatbloggerek oldalait, ezért aztán adunk neked egy kis összefoglalót, amit mi is pont egy blogon találtunk. 

 

Adrian és Matt egyébként pesti arcok, akik a divat és általában az ápolt, igényes külcsín nagy pártolói. Olyannyira, hogy egy a témával foglalkozó blogot is indítottak tuxedothursday néven, angol nyelven, amit magunk is olvasgatunk sokszor. Most azt is összeszedték, hogy melyek a kedvenc, öltözködéssel, divattal kapcsolatos blogoldalaik. Ezeket találták olvasgatásra érdemesnek. (A címre kattintva meg is nyílik. Mágia.)

1. PERMANENT STYLE

1Barátaink Simon Crompton nagyszerűségét emelik ki a honlap kapcsán, akiről azt lehet tudni, hogy kiválóan ír szabásról, lábbelikről, mi több, kiegészítőkről is. Amúgy a GQ és a The Times is tetszetősnek találja az anyagaikat, úgyhogy érdemes rápillantani az oldalukra. Matték is sokat tanultak tőlük, példának okáért az öltönyökről mindenféle megvilágításban. Ezen témáról írtak is egy vagon bejegyzést, itt megnézheted mindet, vagy akár csak szemezgetve párat.

A lényeg: ha csillapíthatatlan az ilyen témával kapcsolatos írások felkutatására és elolvasására irányuló éhséged, vesd rá magad a Permanent Style-ra is.

2

Simon Crompton ül rendelkezésedre.

 2. DAPPERED

A Dappered egy jóval gyakorlatiasabb blog, ám az oldal arctalan üzemeltetője, Joe is szépen teszi a dolgát. Frankó összeállításokat készít minden évszakra, minden alkalomra, bár tény, hogy USA-ra „redukálva” teszi ezt, így kollekciói inkább kedvcsinálók lehetnek a hazai közönség számára, mintsem konkrét termékajánlók. A minták és fazonok csekkolása miatt így is megéri néha rápillantani, mit is ajánl a Dappered. Ja, és van „Drink” menüpontja, úgyhogy böngészés közben divatosra ihatod magadat. Cheers!

3

3. SHOEGAZING

4

Jesper Ingevaldsson egy svéd divatblogger, a fenti shoegazing az ő munkájának gyümölcse. Matték sokat köszönnek/köszönhetnek neki is, Jesper ugyanis kiváló érzékkel foglalkozik a lábbelikkel, így a tuxedothursdaynek is volt honnan kitanulnia, hogyan is kell hozzálátni a cipőkről szóló íráshoz.

Jesper oldalát böngészve egyébként azonnal szemet szúrt a „Super Trunk” menüpont, amit sikeresen rögtön „Super Drunk”-nak olvastam, és azt hittem, hogy holmi részeges karatemester mintájára próbálja túllicitálni a Permanent Style-t, kiokítva az olvasót arról, hogyan is kell csatak részegen alkalomhoz illő cipőt választani (amit aztán elhagyhatsz a sarki italmérő objektum biciklitárolójában). De tévedtem, so sad.

Akárhogy is, ha szeretnél többet vagy egyenesen sokat foglalkozni a témával, érdemes Jesper blogját is becsillagoznod, ott ugyanis hamar választ kaphatsz olyan létfontosságú kérdésekre is, mint hogy mi a rosseb történt ezzel a cipővel:

DSC03930-785x510

!?

4. ARTICLES OF STYLE

A Dan Trepanier vezénylete alatt futó oldalnak előzménye a The Style Blogger volt, mellyel eleinte New York Cityben űzték az ipart, aztán szedték a cókmókot, és áttelepültek a nyugati partra. Megvolt a helyszínváltás, megvolt brandváltás, így jutottak el az Articles of Style-ig.

5

Céljuk, hogy segítsék azokat az urakat, akikben megvan a vágy, hogy igényes külsővel nyomják végig még a hétfőket is, ám nehezen találnak megfelelő iránymutatást. Na, közülük az angolul tudóknak mellettünk most itt van két további lehetőség is: a tuxedothursday és az Articles of Style.

6

Dan gondolkodik, Dan megmondaná, Dan higgadtan átgondolja újra. Így készül egy jó bejegyzés.

5. FROM SQAELOR TO BALLER

A következő blogger szintén Amerikából jött, és mestersége címere. A neve Ian Anderson, és a huzatosabb San Francisco-féle divatot mutatja meg az olthatatlan kíváncsiságú érdeklődők számára. Matt egyik nagy kedvence ez a figura, meg is jegyzi róla, hogy bár nagyon lassan készülnek el az anyagai, ám azok mindenre kiterjedő útmutatót tartalmaznak az adott témával kapcsolatban, továbbá a szöveg nyelvezetének hála az olvasó úgy érezheti, mintha egy laza beszélgetést folytatna a szemközti bőrfotelben helyet foglaló bloggerrel, Iannal, aki tök mellesleg gépész és zenész is egyben.

7

Vision: Ian Anderson Armani öltönyben jelenik meg a házad előtt, és hegedülve körbejárja a kocsidat, majd a vonóval megbütyköli a rég lerohadt porlasztót (a gépészek így és ezt csinálják, nem?), végül tesz egy építő jellegű megjegyzést a nyakkendőd megkötésére vonatkozóan, és blogbejegyzéssé alakulva megjelenik a From Squalor to Baller névre keresztelt oldalán. Angyalkórus, függöny. Broadway.

8

Ian Anderson várja a következő menetrend szerinti WIFI-áramlatot, amivel hazautazhat.

6. PUT THIS ON

Ez a blog lényegében abban segít, hogy sikerüljön úgy felöltöznöd, mint egy felnőttnek. A fej Jesse Thorn, az író Derek Guy. Weboldalukon tök jó, releváns anyagokat olvashattok, az USA-ban élők vásárolhatnak is (vagy ha van fölös félmillád egy retúr repjegyre, kiugorhatsz megvenni egy 40 dolcsis kendőt, amennyiben azt pont nem szállítják errrefelé), illetve ezen a ponton kell megemlítenem a Die, Workwear! blogot, melynek bejegyzései szintén Derek klaviatúrájának köszönhetők.

9

Jó bogarászást!

Forrás

Itt van még jó kis kontent