Frizurastír vol. 4.

Szerző: beautyFY

Heti frizuratippek innen-onnan, epizód négy. 

Többnyire hét elején toljuk el ezeket az összeállításokat, de ezúttal rohadt lusták voltunk szándékosan hétvégére tartogattuk, amolyan partyfrizura tanácsadás gyanánt. Szokásunk szerint nem csak a képeket hányjuk ide, hanem hozzájuk is fűzünk dolgokat, amik néha hasznosak, néha viccesek, néha mindkettő, olykor meg egyik sem. Most inkább utóbbi, elismerjük, de a hajak között vannak frankók.

ron_burgundy_02_gif

 

1. Hátrafésült, undercut

Alávágott, hátraszárított fazon + szakáll klasszikus, emberesen vagány kombója. Arról gondoskodj, hogy ha már cigi lóg ki a szádból, ilyesmi fejed legyen hozzá.

brushed_back_undercut

 

 

2. Pompadúr, választékkal

Ha ezt mondod a fodrásznak, tudja, mit kell csinálni. Ha nem, mutasd meg neki ezt a képet. Ha ebből sem megy, keress másikat!

 

3. Hullámos, oldalra fésült

Laza-elegáns szerkóhoz tökéletes, hanyag playboy életérzés. 6-8 centis hajhossz alatt nem érdemes belevágni (höhö). Nem a legaktuálisabb hajviselet, már abban a tekintetben, hogy a divat most inkább az oldalt bőrig szedett frizurákról szól. Ha viszont a fiatal, sikeres üzletkötő külcsínt nyomnád, aki orrvérzésig képes indie-t hallgatni a Spotify-on, akkor nincs más választásod. 

Comfortable-Wavy-Locks-650x650

 

4. Dzsízasz  

Bővebb kommentárt nem igényel, ápolt szakállat viszont de. Meg indokolatlan kacsaszájat is.

 

5. Az urban arisztokrata

A megfelelő napszemüveg kiválasztását körültekintően végezd.

Bad-Boy-Chic

 

6. Hanyag pompadúr

Szintén hosszú, lehetőleg sűrű hajat igényel, illetve azt, hogy a tartást és a hajtömeget a fodrászod szárítással és a megfelelő finish termékekkel ki tudja emelni. Ezen felül már csak egy túlszaturált Instagram filtert kell választanod.

royalfashionist_pomp

 

7. Ügynökségi pompadúr

Ehhez a viselethez szükséges: 5 év ügynökségi tapasztalat. Előnyt jelent: kreatív szövegírói gyakorlat vagy korábban betöltött art direktori pozíció, valamint a 7. kerület megfelelő helyismerete, különös tekintettel a street food gasztrokultúrára, a romkocsmák földrajzi elhelyezkedésére, azok nyitva tartására és kézműves sör repertoárjára.

kreativ_pompadur

 

8. Oldalra fésült, konzervatív

Klasszikus, időtálló, nehéz vele szarul kinézni, öltözködni hozzá viszont könnyű. Sok érvet nem találsz ellene.

business_.haircut

 

9. Retro + bajusz, pajesz

Szépiával megtolva egy ilyen fizimiska még a leghipszterebb magyarok között is helyet biztosítana. A feltűrt, kockás inget és a munkahely bejáratánál letámasztott biciklit látatlanban is megelőlegezzük.

retro_pajesszal

 

10. Brooklyn fade, hullámosan

A temple fade/brooklyn fade igazítást blow outnak is hívják, és az oldalsó terület vágására vonatkozik, míg fent olyan fazont ad neki a fodrász, amilyet kérsz. Ez a megoldás itt például elég király.

 

temple_fade

 

11. Low Fade, göndör hajjal

Amit itt a legfontosabb kiemelni, hogy a göndör haj nehéz kezelhetősége miatt érdemes jól meggondolni a fixáláshoz használt finish termékeket. Erről írtunk pont tegnap, tessék elolvasni.

göndör_low_fade

 

12. Oldalra fésült, undercut

Sok utómunkálatot igénylő, de látványos fazon. Értsd: rendszeres fodrászvizitet igényel, mert a haj átlagosan kb. 1,27 centit nő havonta; el tudod képzelni, ezzel a munkával például mi történik két hét alatt.

undercut_side_part

 

Képek: royafashionist, machohairstyles

ALERT!

Közben nyitottunk egy saját szalont. Több infó és bejelentkezés itt, az üzlet Facebook csoportja meg itt. Szép hely, jó a zene, és hát, na… elég jól is nyomjuk.

 

bfy_belter_05 bfy_belter_02

Itt van még jó kis kontent