16 kép arról, miért nincs feltétlen szükséged bajuszra

Szerző: Narin

Legújabb szakállgyűjteményünkben azt mutatjuk meg, mi a jó a bajusztalanságban. Ha szakmunkásbajusztól vagy kaktuszbajusztól szenvedsz, ám az arcszőrzeted a képed többi részén rendben van, érdemes végiggörgetned a lentebbi képsort. Bajuszborotválás, eljött az idő.

 

A különböző szakálldivatok terjedését nehezebb megállítani, mint egy vonatot a GTA 5-ben, ezért ahelyett, hogy ilyen haszontalanságokra fecsérelnénk a drága időnket, inkább adjuk alátok a lovat. Vagy ha nem mi, akkor a lentebbi képek, ez a néhány bajusz nélküli fazon ugyanis minimum érdekes. Vagy ha nem, legalább vicces.

 

1 − Funky pofaszakáll

01Ez a hegyesszögre borotvált arcszőrzet nagyon pengén néz ki, főleg ezzel a színnel. Ha te is megőszültél már, vagy csak festeted, valamint nosztalgiából rápróbálnál a középsulis geometriaformákra, ajánljuk figyelmedbe ezt a fazont.

Kulcsszó: Háromszög

2 − Kecskeszakáll lófarokban

03System of a Down fanoknak szinte kötelező. Egyetlen lila hajgumival és néhány hónapnyi szakállnövesztéssel masszívan feldobhatod a kinézetedet. Továbbá ha kopaszodsz (amire egyébként van megoldás), akkor kiengedve a szakálladat is lobogtathatod headbangelés közben.

Kulcsszó: Odadjian

3 − Full face pofaszakáll

04A képen látható Farkas (vagy inkább Rozsomák) + Batman kombó gyönyörűen vonja össze a DC és Marvel világát. Csak borotváld le egy vonalban a felső szakaszt, hogy a szakáll pereme síkban legyen, valamint hagyd csupaszon az állad és az orrod alatti részt. Easy.

Kulcsszó: Comic

4 − Fényesített állbozót

06Ha egyszerűen nem nő normálisan a szakállad az álladon kívül sehol, vagy szimplán csak szereted a tömöttebb, egy helyre koncentrált arcszőrzetet, akkor a fenti megoldást ajánljuk figyelmedbe. További növesztést követően lila haj(/szakáll)gumival összefogni ezt is ér.

Kulcsszó: Rőzse

5 − Modern, antikackiás Van Dyke

08A kelleténél talán mesterségesebb összhatást kelt az ívesre borotvált szakáll, ám éppen ez adja meg az egyediségét is. Az arcod többi részét borotváld akár naponta, a szakállat pedig tartsd karban, nehogy veszítsen professzionális formájából!

Kulcsszó: Buttchin

6 − Ritkás, rövid borosta

10Egyszerű, némi növesztés után csak egyengető vágásokat kell végezni rajta, illetve érdemes egy keskeny sávot kiborotválni a pajesz és a szakáll között, hogy külön legyen választva a kettő. Ha ez megvan, a továbbiakban már olyan egyszerű rendben tartani ezt a fazont, mint hazug embernek a sánta kutyát.

Kulcsszó: Tusrajz

7 − Static-X alap

12Ismét a metál viharos vizeire sodródtunk. Alapelvárás, hogy fekete szőrzettel rendelkezz, de ha pár őszülő szál befigyel, az még nem gond. Szakáll csak a pajesz vonalában lefelé, az arcél fölött meg úgy 1−2 ujjnyival futhat, ám ott hagyni kell szegycsontig lenőni a szőrzetet. A képen egy folyamatban lévő verziót láthatsz.

Kulcsszó: RIP

8 − Bajusztalan, fade-elt Balbo

13Alaphelyzetben kétoldalt simára borotváltan hordjuk a Balbo-szakállat, ám a hecc kedvéért kiegészítheted némi borostával kétoldalt, valamint megszabadulhatsz a bajusztól is, kikísérletezve ezzel egy olyan fazont, aminek jelenleg önálló, egyetlen szóból álló neve még nincs.

Kulcsszó: Anonymus

9 − Egyedi minta (karbantartási folyamatábrák)

16A fenti szakáll kialakítása elég komoly precizitást kíván, főleg az áll tájékán, ahol nagy pontossággal kell formára borotválni az arcszőrzetet. Kétoldalt már egyszerűbb a helyzet, csupán síkba kell borotválni a szájvonalban, és az állkapocscsont éle mentén. Maga a szakáll pedig mindössze egy működő szakállvágót igényel. Sokat kell foglalkozni vele, ellenben kifejezetten pofás.

Kulcsszó: Szájvonalas

10 − Fade-elt szakállív

18Ismét egy macerásabb fazonnal van dolgunk, az „áttűnés” kialakítása ugyanis megfelelő felkészültséget kíván, így aztán rendszeresen kell vele borbélyhoz járni. Mindazonáltal annyira mutatós, hogy azt már papírpénzre lehetne nyomtatni.

Kulcsszó: Sad?

11 − Kecskeszakáll. Fade.

19A gyűjtemény legjobb szakálla látható a képen. Az arcszőrzet inkább metalos beütésű, míg a frizura öltönyért és aktatáskáért kiált. Furcsa, merész párosítás, mégis azt kell mondanom, hogy működik. Ha a melód megengedi, próbáld ki!

Kulcsszó: Winner

12 − Pajeszfade

20Ha a fodrászod már minden ívnek megtalálta a helyét, minden vonalat kiborotvált rendesen, és még így is azt érzed, hogy valami hiányzik, kérj egy fade-et akárhova. Ha a fodrász vicces kedvében van, válaszul random belevág a mellettetek várakozó úriember hajába. Na de. A fenti képen az átmenet a pajesznál lokalizálódott, valamint nyakon.

Kulcsszó: Ultraprecíz

13 − Antipajesz

21Az előző fazont továbbfejlesztve itt egy pajeszmentes megvalósítás, ám a szakáll is, a haj is mélyebb/magasabb átmenetet kapott. Szájvonal és fade on.

Kulcsszó: Bősz

14 − Ápolt, definiált

23A következő fazon szakállban pont ott/arra erősít rá, ahol/amiben a másik gyengélkedik: a pofaszakáll megmaradt, míg az áll több gépet kapott. A haj és arcszőrzet különválasztása azonban itt is megmaradt.

Kulcsszó: Egytajtékos

15 − Frufrus gangsta

24Enyhébb átmenet a szakáll és a haj között, valamivel magasabb fade a tarkónál. Az ősz szálak nem a kort, hanem a tapasztalatot mutatják. Thug life. Hold up!

Kulcsszó: Badass

16 − Fade-elt szakáll kopaszon

28Zárásképpen felejtsük el a hajat egy percre, és koncentráljunk a szakállra. Se bajusz, se pajesz, csak a remekül kivitelezett átmenet, elegáns vonalvezetéssel. Ki tudja, talán ezzel a szakállal Walter tripla annyi kéket adhatott volna el a Breaking Badben. Még egy Pork Pie kell a csillagos ötösért.

Kulcsszó: Blue

 

A teljes összeállítást a machohairstyles.com oldalon találjátok. Csak ügyesen!

Itt van még jó kis kontent