A hajszín, amit a rózsák is csak lesnek

Szerző: Brooke

Vannak hajszínek, amik őrületesen jól néznek ki − másokon. Mondjuk ilyen a vörös is, amiért két évig odáig voltam, de nem mertem bevállalni. Az volt a legnagyobb problémám, hogy a komplett ruhatáramat le kellene hozzá cserélnem. Mégsem vehetek fel bármilyen színű felsőt vörös hajhoz, sőt, az sem biztos, hogy hamar meg tudok szabadulni a színtől, ha esetleg váltanék. (Nem beszélve arról, hogy egy képzetlen fodrász keze alatt egészen más kerül a fejedre, mint amit kértél.)

Aztán jött a még most is tartó fekete korszak, ám ahogy nézegetem a vörös hajú lányokat (akikből amúgy egyre több van mostanság), megint kezd eluralkodni rajtam a vágy. Az biztos, hogy ez nem egy kommersz, unalmas barna-szőke ombre.

Feltűnő és erős szín, ami képes megváltoztatni a teljes megjelenést. A sárgásvörösestől egészen a sötét, lilával kevert vörös árnyalatokig változhat, ezért mielőtt bevállalod ezt a kicsit extrém színt, jól gondold meg a fodrászoddal együtt, milyet választasz. Ne próbáld meg otthon elkészíteni magadnak, mert úgy bebukhatod, hogy utána még a mester se nagyon tudja helyrerakni. Bízd szakemberre és minőségi hajfestékre a fejed!

redhair2

De kinek áll jól?

Tulajdonképpen mindenkinek, csak a tökéletes árnyalatot kell eltalálni. A sárgás vagy kreolos bőrhöz például inkább a mélyvörös illik, a fehér bőrszínhez pedig inkább egy lágyabb változat. Állítólag egyébként azoknak áll a legjobban, akiknek a bőre rózsaszínes. A barna és zöld szeműekhez igazán passzol ez a szín, a kék szemhez már kevésbé. Nem véletlen, hogy a kék szem és a természetes vörös haj az egész világon nagyon ritka.

Amúgy a vöröses színek közé sorolják a lila, de még a kék bizonyos árnyalatait is. Szóval a padlizsán, a borvörös, a narancssárgás vörös, a burgundi… Reggelig sorolhatnám.

42Rihanna, Emma Stone, Ariana Grande, Blake Lively, de még Taylor Swift is volt, hogy bevállalta. Te miért ne tennéd?

Ezekre figyelj, ha vörös a hajad

Mivel egészen sajátos színről van szó, ezért az öltözködésedre is oda kell figyelned. Tudom, ez elsőre katasztrofálisan hangzik, de − ahogy fentebb is írtam − ezért is érdemes átgondolnod, mielőtt vörösre festeted a hajad. Ruházatban a pasztellszínek, az egyszerű minták a nyerők. Elég, hogy a fejed feltűnő, nem kell még a ruháidnak is annak lenniük. Maradj a letisztult, könnyed daraboknál. A fekete, a fehér, a barnás árnyalatok, a szürke, mind szóba jöhetnek.

Ami az arcot illeti

Aztán ott van a smink. Próbálj nem olyan alapozót választani, amitől narancssárga lesz a fejed! Itt olvashatsz arról, mire ügyelj alapozóvásárlás előtt. Ahogy azt már szintén említettem, a vörös önmagában is elég feltűnő, ezért az arcodból már ne csinálj kifestőkönyvet. A színes szemhéjpúder helyett (ami amúgy sem divat már), maradj a pasztellszíneknél, púderesebb árnyalatoknál. Ugyanúgy, mint az öltözködésben, a fekete és a barna sminkben is nyerő választás.

Felmerülhet a kérdés: „festett vörös hajszínhez vörös szemöldökömnek kell lennie?” A válasz egy hatalmas

nem.

Persze dönthetsz úgy, hogy befesteted a szemöldököd, de szerintem semmi értelme. Inkább válassz egy a hajszínedhez passzoló barnás árnyalatú szemöldökceruzát, és azzal húzd meg a vonalat. Nem 2001-et írunk, hogy a szemöldök színének ugyanolyannak kelljen lennie, mint a hajnak.

faggagagag

Extra infók, amiket tudnod kell

Ron Weasly a Harry Potterből biztos neked is megvan. Na. Természetes vörös hajszín, ami inkább már narancssárga. Az egész genetika. Genetikai okok miatt lesz valakinek vörös a haja. Az MC1R gén elég ritka, és csak akkor lesz egy gyereknek természetes vörös a haja, ha mindkét szülője magában hordozza az erre való hajlamot.

A barna és szőke hajszálakhoz képest a vörös tincsek sokkal erősebbek, vastagabbak. Ezért van például az is, hogy bár szabad szemmel nem látható, a vöröseknek jelentősen kevesebb hajszáluk van. Ja, és a természetesen vörös színhez még fehér bőr is társul, ami miatt a bőrrák kialakulásának kockázata is magasabbá válik.

Végül pedig jó ha tudod, hogy a vörös színt borzasztóan

nehezen fogja be a festék.

Szóval ha úgy döntesz, megszabadulnál a pirosasságtól, kemény és hosszadalmas procedúra áll előtted. Mármint a fodrászod előtt. A vörös folyamatosan úgymond „ledobja” a hajfestéket, ezért ha festett vörös a hajad, de inkább másra váltanál, sajnos meg kell várnod, míg lenő a hajad.

Félsz a vörös hajszíntől? Akkor itt egy kis inspiráció, hogy el tudd dönteni, belevágj-e a változásba.

46fdbb3357dd7385c5f17db19da551ca

455f248a741263ecd6cafe0a033125cc

 

a48bb09cdfda88b99caadf61f990a8d0

ba65aeb7e69ca8cd21d1bb59c7ab1ead

c978b18e349c915a71421952a7f03671

4df080f6901f98f4ed9377ad73f735a8

4e02f87e6ac19e475b234e6ed3c86cb2

1-yellow-highlights-for-red-hair

4-black-to-orange-ombre

5-hot-pink-ombre-hair

6-red-wavy-lob

8-burgundy-to-red-ombre

9-scarlet-ombre-hair

12-long-red-pixie-hairstyle

 

Ja, és még valami!

Nyitottunk egy üzletet magunk is. Az oldalt itt találod, a nyári akciónk részleteit itt. Sűrű taps, hangos éljenzés.

bfy_belter_13 bfy_belter_11

 

Itt van még jó kis kontent