Az egyetlen valódi férfiékszer – A karóra

Szerző: Nevermore

Egy szép karóra akkor sem megy ki a divatból, ha már mindenki a telefonján követi az idő múlását, és szerintem a mai „okosóra dömping” is múló hóbort csupán. Az igazi férfi csuklóján egy dolog mutat igazán jó szerintem, ez pedig egy szép karóra.

Fülbevaló, karkötő, karlánc, nyaklánc, „barátságkarkötő”. Korunk férfija rengeteg olyan öltözködési kiegészítőt visel, amit korábban maximum a kalózok fülében, nyakában, karjain láthattak a szerencsétlenek, akik találkoztak a tengerek e ragadozóival. Bár az fura, hogy ha jó emlékszem még a Maláj Tigris (született Sandokan) sem hordott ilyen ékszereket, pedig a karakter egy indiai sorozatban szerepelt, és arrafelé a csillogó ékszerekhez való vonzódás nem csak a tarka farkú madarakra jellemző. A „mai” kalózokon viszont már sokkal több gyűrű, festék, és mindenféle lógó izé található.

Így:

kalozok

 

De kicsit eltértünk a tárgytól – bennetek is felmerült a kép láttán, hogy abból a popcornos dobozból Sandokan vajon elő tud-e rántani egyszerre csak egy pisztolyt anélkül, hogy a másik is kiesne? -, vissza az ékszerekre:

Tehát most egy picit induljunk ki abból, hogy te nem 50 Cent vagy, és így nem feltétlenül áll jó a füleidben a brill fülbevaló, de mégiscsak úgy érzed, hogy szeretnéd megmutatni a világnak, hogy milyen trendi fiú vagy. Vegyél egy szép órát! Hidd el, hogy ha megtalálod a stílusodhoz passzoló darabot, és felveszed, olyan érzés lesz, mintha a lelked egy darabját illesztették volna a helyére, amiről addig nem is tudtad, hogy hiányzott.

 

Milyet válassz?

Ezen a területen a választási lehetőségek száma a végtelenhez közelít, de azért szerencsére vannak alapvető szabályok, amikre, ha odafigyel az ember, akkor nagyot nem tévedhet.

1. Elegáns

Ha például elegáns stílushoz (öltöny, ing, nyakkendő) keresünk órát, akkor a fémtokozású, segédszámlap nélküli, egyszerűbb órák közül válogassunk. Itt a szíj lehet fém, vagy bőr (gumi vagy műanyag felejtős), de utóbbinál figyeljünk az öltözékünk többi bőr kiegészítőjére is, a cipőre, az övre, mert ha ezekkel harmonizál az óraszíj, az nagyon kellemes benyomást tud tenni a szemlélőre. Természetesen mandzsettából is érdemes az óra tokozásához illő darabot választani, hisz mégsem vagyunk állatok ugye.

Egy tökéletes választás az elegáns órák közül

Egy tökéletes választás az elegáns órák közül

Amennyiben bőrszíjat választunk, tudnunk kell, hogy ezek élettartama a használattól függően egy év körüli, de aktív használat, vagy sport mellett akár ennek fele is lehet.

2. Sportos

Ha kicsit sportosabb órát preferálod, akkor már lehet bonyolultabb a számlap, nagyobb a tokozás, élénkebben a színek. Tökéletes példa erre az örök klasszikus, az Omega Seamaster sorozata, amit ugyan James Bond minden további nélkül hord öltönyhöz, sőt szmokinghoz is, de hát róla már tudjuk, hogy a koktélját is rosszul kéri ki.

Az Omega Seamaster a folyton megújulni képes klasszikus

Az Omega Seamaster a folyton megújulni képes klasszikus

 

3. Divatos

Amennyiben pedig nem szeretnétek egy használt autó árát kifizetni egy karóráért, akkor jönnek a képbe a divatórák. Ezek azok a darabok, amelyeket vagy valamely divatcég gyártat le magának, vagy egy-egy fiatalabb óragyártó dob a piacra. A divatórákat onnan lehet megismerni, hogy egy picit bátrabb vonalakkal rendelkeznek, mint a klasszikus órák, az áruk pedig többnyire a töredéke az ismert márkák típusainak. Itthon olyan 30-50 000 Ft környékén már rengeteg ilyet kapni. Mutatok is egy párat, csak hogy lássátok, milyen sokféle is lehet ez a típus.

A divatórák is lehetnek elegánsak és sportosak is

A divatórák is lehetnek elegánsak és sportosak is

Mindent összevetve tehát én azt mondom, órára fel!

Látogassatok el bátran a legközelebbi plázába és próbáljatok rá a csuklótokra egy pár ilyen csodát a Fossiltól a Casio-n és a Citizenen keresztül a Tag Heuer, vagy az Omega óráiig és biztos vagyok benne, hogy megtetszik nektek is az érzés. És ha jól választotok, a csajoknak is megtetszik. Csak mondom.

Itt van még jó kis kontent