Tiszta arcbőr 3 lépésben

Szerző: Brooke

Szerintem minden nő máshogy mossa le magáról a sminket egy hosszú nap után. Mondjuk az a jobbik eset, amikor le is mossa, nem pedig alapozósan, szempillaspirálosan fekszik le aludni. Gondolom, azt tudod te is, hogy nem elég csak ímmel-ámmal leszedned a sminked.

Azért nem, mert a pórusaid teljesen eltömődnek. Aminek következtében pattanásos leszel, de ha a helyzet eldurvul, még akár piros foltok is megjelenhetnek rajtad, mivel a bőröd lázad a rosszul lemosott smink ellen. Mitesszerek és pattanások ellen persze rengeteg házi praktika van, meg még annál is több méregdrága krém, amit magadra kenhetsz, de inkább előzd meg a bajt. A témában amúgy már írtam, ide kattintva elolvashatod, milyen hibákat követhetsz el sminklemosáskor.

tumblr_inline_nsm8llJlZs1tua19e_500
Ebben a cikkben viszont azt mutatom meg, hogyan tudod ápolni a bőröd sminklemosás közben és után.

#1 Alaposan mosd le a sminked

Igen, ez egy olyan mondat, amit valószínűleg már 49754-szer olvastál, hallottál te is. De nem lehet elégszer hangsúlyozni, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy még mindig tömegével vannak olyan lányok, akik szarnak az egészre. A sminklemosás valahol ott kezdődik, hogy megtalálod a számodra legjobb sminklemosót. Mert lehet, hogy neked a folyékony sminklemosó működik a legjobban, de lehet, hogy a nedves törlőkendő. Nekem utóbbi. Egyébként különbség van még abban is, hogy melyik terméket hol használod. Ahhoz, hogy a szemedről vakard le a spirált, meg ami rajta van, nem feltétlen kell beizzítanod azt a sminklemosót, amivel az alapozót vakarod le. Szóval erre figyelj! És többször menj át az arcodon! Addig, amíg a vattapamacsod már nem lesz barna az alapozótól.

#2 Vízzel is öblítsd le az arcod

Azért, mert amit nem szedett le a sminklemosó, azt vízzel könnyen eltávolíthatod. Így a pórusaid is fellélegezhetnek, meg te is, hogy tiszta az arcod. Mondj jobb érzést annál, mint amikor érzed, hogy olyan tiszta vagy, mint ember még soha. És nem kell szappannal, pláne nem tusfürdővel lemosnod az arcod. Nem tesz jót neki, tele van illatanyaggal meg sok-sok haszontalan kemikáliával. Csak sima víz. Nem forró, mert attól kiszárad a bőröd. Nem jéghideg, mert megremeg a bajszod. Langyos vízzel öblítsd át, és kész. Meg fogsz lepődni, hogy még mindig volt a szemeden szempillaspirál, amiről azt hitted, dezintegráltad. Hát nem.

giphy

#3 Használj arcpakolást

Miután a pórusaid teljesen tiszták lettek, és már levegőt is kapnak, próbálj meg olyan arcpakolást használni, ami nem tömíti el azokat. Készíthetsz magadnak otthon is, hiszen arról pontosan tudod, mi került bele, és sokszor még hasznosabb is, mint a márkás tízezres vacak, amit rád akart beszélni az eladó múlthéten. Reméljük, nem tette. Szóval használj egy héten két-három alkalommal tisztító maszkot egész bátran. Feldobhatsz egyet a reggeli készülődés előtt, amíg a kávéd iszod, és a beautyFY-t olvasod.

Face-Mask-Yeah

Itt van még jó kis kontent