Hogy kerül az öltöny a kézipoggyászba?

Szerző: Nevermore

Nyáron talán még sűrűbbé válnak az olyan alkalmak, amikor kézipoggyász méretű bőröndbe kell pakolnod a pár napos utazásodra. Legyen az egy üzleti út, vagy egy hétvégi esküvő, számolnod kell azzal, hogy az elegáns öltözetnek kéznél kell lennie.

Hogy a forró nyári napon, ne kelljen az odautad során is magadon viselned kedvenc öltönyöd, illetve hogy az inged se gyűrötten érkezzen meg a szállásra, íme pár hasznos csomagolási technika, amit felhasználva megérkezésed után nem a tisztítót kell egyből felkeresned vasalási céllal, hanem időt nyersz magadnak egy pohár frissítő italra.

dumb_dumber_gif

Kipróbáltuk, működik

A klasszikus öltönyök esetében kipróbáltunk egy olyan technikát, ami meglepetésünkre az első próbálkozásnál meghozta a sikert. Az első hat lépést követve olyan formába rendezheted a zakód, ami egyrészt helytakarékos, másrészt pedig a kicsomagolást követően egyetlen ránc sem bontja meg az összképet rajta. Már ezzel úgy érezheted, hogy professzionális csomagolóvá váltál, de még hátra van egy igazán fontos folyamat. Az utolsó három mozdulattal ugyanis eléred a végső sikert, hiszen az öltönynadrág felgörgetése nem csupán könnyű, de a lehető legkézenfekvőbb megoldás is.

  1  

Az új hullámos technika

Modern formák, modern anyagok, melyek megkövetelik a modern csomagolási módot is.

Az alábbi ábra azt szemlélteti, hogy a klasszikus, puhább daraboktól jócskán eltérő új, keményebb anyagú öltönyök milyen hajtogatási technikát igényelnek. A lépések cseppet sem nehezebbek előző példánkhoz képest, és a siker itt sem marad el, csupán pár mozdulatot kell másként csinálnod.

2

Ennél a módszernél ugyan a kicsomagoláskor előfordulhat pár laza gyűrődés, de pár órás kilógatás után ezeknek már nyoma sem marad.

 

Az ingek sem maradhatnak otthon

Ha már az elegáns ruhatárról írunk, akkor az ingekről sem feledkezhetünk meg. Arról már előzőleg értekeztünk, hogy ha a nyári melegben a rövid ujjú ing mellett döntöttél, hogyan is viseld, de hogy hogyan tudod elcsomagolni és magaddal vinni? Kilenc egyszerű mozdulatban rejlik ismét a titok.

3

Így, hogy birtokodban a király csomagolási technika, már nincs más dolgod, mint kinézni a megfelelő úti célt, és hanyag eleganciával kiélvezni a nyár utolsó pár hetét.

Itt van még jó kis kontent