Elvonja a figyelmed a Facebook? Itt a megoldás

Szerző: Nevermore

Képtelen vagy hosszabb ideig a munkádra figyelni? Időről-időre nekiállsz valamelyik közösségi oldalt böngészgetni, vagy valami más tartalmat fogyasztani ahelyett, hogy növelnéd a GDP-t? Ha ezekre a kérdésekre igen, a válasz – és ha ezen szeretnél változtatni -, mutatok egy jó módszert.

Ha a belső késztetés nem elég, akkor egy kis külső ösztönzésre van szükséged, és tudok is egy olyat, ami karnyújtásnyira, helyesebben néhány kattintásnyira van tőled. Ez ugyanis a Chrome böngésző kiegészítőjeként tölthető le, és még csak telepíteni sem kell. Igaz, kicsit durván beszél az emberrel, de talán pont erre van szükséged, hogy lekattanj a Facebookról és tovább dolgozz.

Szóval ha nem vagy egész nap ilyen:

tumblr_mab7irWes41rol1w1

Akkor ideje megismerkedned a Go F*cking Work csodás stílusával. Ez a segédprogram a Chrome internetes áruházából aktiválható alkalmazható, és ha ezt megtetted, mindössze annyit kell tenned, hogy megadod neki, mely weboldalak szokták elvonni a figyelmed, és onnantól kezdve nem engedi, megnyitni ezeket. Helyette nem feltétlenül szalonképes üzenettel tudatja majd veled, hogy sokkal jobban tennéd, ha inkább a munkával foglalkoznál. Természetesen a tiltás nem örökre szól, néhány kattintással fel lehet oldani a korlátozást, de az app ilyenkor is közli velünk, hogy szerinte ez nem jó ötlet.

Figyelem, a nyelvezet miatt ez a megoldás inkább a home office területén alkalmazható komoly gondok nélkül.

Itt van még jó kis kontent