Sportzakó, ha kényelmet akarsz és király külsőt is

Szerző: Nevermore

Egy igazán menő férfinek biztosan van legalább egy öltönye. Remélem, nem a ballagási darab ez, de ma megengedő vagyok, főleg mert a cikk témáját is az igazolná a legjobban. Szóval, ha van is otthon öltönyötök – mert ugye igazi férfiak vagytok –, most komolyan, hányszor hordtátok őket?
Esküvőn, esetleg valami nagyon formális céges összejövetelen, vagy a vidékiek locsolkodáskor (bocs, ez kicsúszott).

Szóval, ha szeretnétek elegánsan öltözni, de nem akartok öltönyözgetni, akkor lép a képbe a sportzakó. Ez tulajdonképpen a hétköznapi viselet és az öltöny közti átmenet, és a megfelelő darabot választva hihetetlen eleganciát tud sugallni, a laza megjelenés megtartása mellett. Nem is nagyon kell sok mindenre figyelnetek egy ilyen ruhadarab beszerzésénél.

Egy tökéletes sportzakót onnan fogsz felismerni, hogy…

 

lauren-ralph-lauren-blue-lauren-by-ralph-lauren-linen-blend-navy-windowpane-sport-coat-product-1-17922283-0-493547638-normal

Most figyelj!

1. A kék egy sötétebb árnyalatában pompázik (lehet szürke vagy barna is, de nekem ez tetszik és kész)
2. Anyagában mintás, de legfeljebb hajszálcsíkos/kockás
3. Nem foltzsebei vannak
4. Vannak rajta „vak mandzsetta gombok”
5. Ha lehet, minimál, olasz stílusú
+1 Rendesen illeszkedik karban és vállban

Az utolsó ponton egy jó kis igazítás még segíthet, de azért nem árt, ha a megoldás közel van és a szabónak nem kell új zakót készítenie az anyagból.

MM00390_BLUE

Egy jó sportzakó szövetnadrághoz ugyanolyan jól áll, mint farmerhez, és pólóinget ugyanúgy vehetsz alá, mint egy rendes, elegáns inget, így tényleg ez az igazi mindentudó ruhadarab. A csokornyakkendőt viszont csak akkor kösd meg hozzá, ha minimum egy értelmes elméleted van az asztrofizika valamely nagy kérdéséről.

blazer-dress-shirt-dress-pants-brogues-bow-tie-pocket-square-socks-original-4810

Itt van még jó kis kontent