6 sminktipp fesztiválra. Imádni fogod.

Szerző: Brooke

A nyár utolsó hónapjában járunk, és hülyék lennénk nem kiélvezni ezeket a napokat. Ma kezdődött el az egyhetes Sziget Fesztivál, így valószínűleg ez az egyik utolsó fesztiváldivatról szóló cikk 2016-ra. 

Volt már szó hajékszerről, sellős fejdíszekről meg arról is, milyen egyedi a virágszirmokból készített tetoválás. Szóval a hajtól kezdve az outfiteken át a különleges kiegészítőkig mindenről írtam. A kedvenc témám kimaradt: a sminkelés. De itt az ideje, hogy pótoljam a hiányosságot. Elhoztam nektek a leginspirálóbb YouTube-videókat, amikben ügyesebbnél ügyesebb beauty vloggerek mutatják meg, hogyan készítheted el a tökéletes fesztiválsminket. Meg azért adok néhány tippet én is.

LmGYG

(Kapcsolódó: ha már megvan a karszalagod, és abban jössz be az üzletünkbe augusztus 31-ig, jár 20% kedvezmény. Részletek az akcióról ebben a remek írásban, a hivatalos oldalunk pedig itt.)

 

Fesztiválon mindent szabad

Őrült sminket készíteni, fura hajkreációt viselni. Játszhatsz a színekkel, felvehetsz akármit, senki nem fog megszólni érte. Mert az önkifejezés egy csodálatos dolog, ami egy zenei fesztiválhoz tökéletesen passzol. De ahogy mindennek, a szuper külsőnek is ára van. Gondos outfit-tervezés, türelmesen elkészített (és időben elkezdett) smink, pár liter hajlakk, ilyesmik. Pro tippek tőlem, neked.

#1 Kevesebb vagy több smink, melyik a jobb választás?

Minél kevesebb smink van rajtad, annál kisebb az esélye, hogy lefolyik rólad. Ez már önmagában egy megdönthetetlen érv, szóval ha a naturális look mellett teszed le a voksod, kontúrozásra és dögös cicaszemekre pont semmi szükséged. Meg ugye ott van még az is, hogy az ember azért megy fesztiválra, hogy jól érezze magát, meg leszarjon – nagyjából – mindent. Gondolom, te sem azzal akarsz foglalatoskodni a kedvenc előadód koncertjén, hogy épp hova tűnik rólad az alapozó…

A másik oldalon meg ott van, amit feljebb is írtam, hogy fesztiválokon bármit lehet. Túltolhatod a sminket, hordhatsz ékszereket a hajadban, és az sem gáz, ha erre a pár napra más színűre színezed a hajad. Ha máskor nem is, most bátran belefejelhetsz a sminkcuccaidba.

#2 Hogyan érj el teljesen matt hatást az arcodon?

Ha zsíros a bőröd, és még a legmattabbnak titulált alapozó is két óra múlva csillogni kezd rajtad, három óra után pedig már folyik le az arcodról, mindenképp használj mattosítót. Drogériában 1000 forint körül mozog az ára, az alapozóba „ütögetve” pedig tökéletesen megszünteti a fénylő bőrt. Gyorsan eltüntetheted a csillogást, arra viszont figyelj, hogy ha lesz rá alkalmad, az este folyamán egyszer-kétszer ismételd meg ezt a procedúrát.

https://www.youtube.com/watch?v=g__2l5B7vTg

#3 Mitől lesz tartós a sminked?

Attól, hogy veszed a fáradtságot arra, hogy türelmesen elkészítsd. Ne csapd össze, ne hagyj ki lépéseket. mert lehet, hogy a végeredmény az elkövetkezendő 3 órában szuper lesz, egy hosszabb, reggelig tartó bulizást viszont nem biztos, hogy kibír. Alapozás előtt ezért fontos a hidratálás meg az, hogy gondosan aládolgozz, és jó minőségű cuccokat kenj magadra. Ha lehet, vízállót. Miután elkészültél, fixáld a sminked, hogy jó sokáig tartson.

#4 Miért jobb a matt rúzs?

Azért, mert tartósabb, és nem marad a fele a műanyag pohár szélén, miközben a rosé fröccsöt kortyolgatod. És nem kell fél óránként tükör után kapkodnod, hogy megnézd, jobbra vagy balra kenődött-e el a rúzsod. Ja, meg a fogaidra sem ragad rá. A matt rúzs elkészítéséről és néhány további sminkelési tippről itt olvashatsz.

#5 Apró kövek és strasszok

Amikor valami igazán széppel szeretnéd feldobni a megjelenésed egy fesztiválon, nyugodtan használhatod a képzelőerőd. Ilyenkor tényleg a fantáziádra van bízva, milyen sminket készítesz el magadnak. Mint ahogy azt a többi videóban is láthattad, az arcokat díszítő strasszok és kövek elég jól néznek ki. Annyira feldobják a megjelenést, hogy nem is kell túlzásba vinni magát a sminkelést.

#6 Gyorsan elkészíthető

Elsőre durvának tűnik a videóban látható smink, de ha jobban megnézed, rájössz, nem egy nagy ördöngösség, amit csak profi sminkesek tudnának elkészíteni. A hangsúly a szájon van, a szemen pedig világos árnyalatok és egy sornyi műszempilla található. A szemöldök persze mindent visz, de a homlokdísz is elég menő. 20 perc alatt elkészítheted magadnak, ha pedig a matt száj mellett döntesz, még tartós is lesz.

 

Jó bulizást!

Itt van még jó kis kontent